zaterdag . . .


Een fijne zaterdag voor iedereen, maak er ook een mooie dag van, de temperaturen gaan toch weer naar eerder warm weer toe en dat mag ook wel.  Ook al klagen ze hier en daar van de droogte, had ik ook eerder reeds opgemerkt : de mensen die hun voortuintje hadden voorzien van een mooi grasperk, met er omheen vaak wel wat planten en/of bloemen, zagen hun voortuintje reeds rossiger worden, niet helemaal maar wel een gedeelte had ervan.  Het hangt er maar vanaf of het veel zon krijgt of niet en of het ook hoog of laag is gelegen, ja, alles heeft zo zijn nadelen in dit seizoen.

Voor vandaag geen lange tekst, ik heb dit gisteren reeds klaar gezet en ik wil hier in huis ook nog wat doen wanneer ik weer terug thuis ben van mijn spullen te halen in de stad.  Mijn week is zowat verward, eerst met die hoogdag ertussen, nu met alles wat ik ook weeral heb moeten verplaatsen naar een andere dag zoals de lakens wassen, ondergoed en handdoeken volgen daarna en als dat gedaan is rest er nog de bovenkledij, wat donkere spullen, want de echtgenoot neemt tegenwoordig steeds naar donkere spullen, al zie ik hem zo graag met een licht gekleurd hemdje aan, hij staat er veel beter mee.  Maar hij is bang om dat vuil te maken en telkens als hij thuis komt van een wandeling dan heeft hij hier of daar weeral wat vegen, ofwel is hij gestrompeld en kon zich nog net pakken, of ook nog door andere dingen, hoe hij het doet is mij een raadsel maar proper kan hij niet lang blijven.  Hij meent dat dan te kunnen verdoezelen door donkere dingen te dragen maar ook die zijn snel vuil, even goed als al het andere, och, de wasmachine zal dat werk allemaal wel leveren !

Blijft er ook hier en daar nog wat te strijken, dat hou ik voor op een andere keer, ik weet nog niet wanneer maar ooit geraakt dat ook gedaan, het zijn meestal de nieuwe spullen en ook nog wat hemdjes en t-shirts.  En dan is alles weer allemaal opgeruimd en daar hou ik van, al kan ik het vaak niet bij de werk houden wat er allemaal gebruikt is zowel door mij, wat ik meestal snel weg doe, ofwel door de echtgenoot en die weet nooit waar het moet liggen . . . ?!  Herkennen jullie dat ?!  Wel ik heb er nu soms echt wel problemen mee.

Moet ik toch nog wat vertellen ook, op donderdag ging ik afstoffen, gewoon eens licht over de kasten gaan want stof komt er altijd naar binnen als er een raam of deur open staat.  Hij liet me gewoon doen, ik was zo goed als rond en toen kwam het !
 -"Weet ge dat ik gisteren met die swiffer ben rond geweest op de kasten ?!  
 -"Ah neen, waar zou ik dat gezien hebben, ik was immers niet thuis, toen ging ik naar de stad maar . . . had je me dat niet eerder kunnen zeggen ?"

Ik zag zelf heel goed dat er niet veel stof meer lag, de laag was iets dikker maar als je alles op mekaar open zet dan krijg je heel wat naar binnen, geloof me vrij.  Ook van die pluisjes van de bomen die nu overal in de lucht rond vliegen, die glippen samen met je naar binnen als je een raam of deur open zet.  Onze terrasdeur die heeft wel een hor die meestal dicht is maar je moet die ook open doen om naar buiten of naar binnen te gaan dus ja, ook daarlangs komen die pluisjes binnen.  Met het gevolg dat er daar vlak naast die donkere kast ook wel wat pluis over het parket beweegt als je daar door gaat, ach, ook dat wordt snel weer weg genomen maar het is er wel.

Of ik alles zal gedaan krijgen wat ik zinnens ben dat weet ik niet maar wat ik wel weet is dat als het mooi weer is je soms wel eens wat laat liggen tot later zoals die strijk en de was weg werken.  We zien wel hoe het allemaal verloopt.

'k Ben ook niet echt op mijne kilo moet ik zeggen, soms heb ik overal pijn, mijn buik bezorgt me last en ik vrees dat daar toch ook wel eens wat zal moeten aan gedaan worden.  Zo heb ik nu wat genomen om de vertering in de maag en darmen wat vlotter te laten verlopen.  En als ik op vrijdag de kans krijg om wat rust te nemen, echt wel rust nemen, niet te veel rond lopen, dan doe ik dat wel, tussendoor nog de was doen en daarna hopen dat het weer beter gaat.

We zien wel hoe alles verloopt, ik kan ook nog mijn bezoek aan de stad nog uitstellen maar die horloge wil ik toch niet te lang laten liggen bij de juwelier, niet dat ik er geen meer heb maar ik draag die zo graag dus ja, dat is iets waar je rekening moet mee houden.  Ook mijn broek gaan oppikken en die vuilbak voor de keuken aankopen, het kan wel even wachten maar toch liefst niet te lang, het mag niet blijven aansleuren zoals ze zeggen.  Want van uitstel komt afstel en dat is iets wat ik liever niet doe !

Dus een heel fijn weekend toegewenst, maak er ook mooie dagen van, ook al kan de zon wel eens verstek laten gaan, de temperaturen zijn er toch en dat is wat telt !




Reacties

  1. Misschien een beetje meer rust inbouwen Chris want je bent ook elke dag bezig en bezig.. dat kan voor stress zorgen in de buik en klachten geven!

    Normaal zit ik nu één of andere match of koers te volgen maar op dat vlak is het nog steeds radiostilte... Triestig hé? Wij hebben vandaag geen zon gehad en de temperatuur lag ook stukken lager maar geen regen en die zou nochtans welkom geweest zijn voor de tuin!
    Maar ach ik zal maar niet zagen er zijn andere redenen om te klagen de dag van vandaag!
    Nog een hartelijke groet en houd je gezond en veilig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet het wel maar hij zit ook achter mijn veren om ons appartement te verkopen maar eerst een ander zoeken natuurlijk, ik zie wel hoe het verloopt en leef nu echt wel van dag tot dag. Ik moet zeggen dat ik wel gevoelige darmen heb en dat speelt wel mee, ik mag niks vettig eten, eigenlijk ook geen tomaten, chocolade, kiwi en nog wat andere dingen, zuren vermijden maar dat is ook niet altijd eenvoudig. En vorige week afhaalchinees gegeten en ik vrees dat daar wat tussen zat dat ik niet goed verdraag, nu op dit moment gaat het wel beter maar ik weet dat ik voorzichtig moet zijn, ik trek me dan ook alles zo fel aan en dat speelt allemaal mee, ik weet dat wel maar wat doe je ertegen als het niet anders gaat. 'k Heb net nog een tijd zitten chatten met een vriendin die haar vader heeft hetzelfde als Ivo en die een viertal jaren ouder dan wijzelf . . . die is echt wel al aan het bergaf gaan, herkent bij momenten zijn echtgenote niet meer en ik heb geprobeerd om haar wat moed in te spreken maar ze is ook enig kind, wel gehuwd, gewenst kinderloos gebleven en ze zegt ook dat ze nu geen rust meer heeft. Ze werkt aan de provincie en was een collega van Ivo maar door al die voorvallen hier en haar ouders chatten we nogal vaak met mekaar. Ze was dan ook op onze gouden bruiloft, dus ja, we vinden steun bij mekaar maar we willen mekaar wel eens weerzien op een andere gelegenheid om eens samen te gaan eten of zo, alleen komt het er nooit van, ze steunt haar moeder dan ook steeds, die zat nu ook even in een dipje, net zoals ikzelf op dit moment. Mijn bloemen fleuren me wat op als ik ze bekijk, het is een hele bos bloemen op die ene bak, wel rood-oranje maar o zo mooi !!! Nog een fijne avond voor jullie allemaal !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!