woensdag . . .


Woensdag inderdaad en vandaag zal het wel niet veel anders worden dan gisteren, met het weer bedoel ik dan.  Het was voor mij gisteren het ideale weer, al had ik al veel te warm toen ik op de middag weer terug naar huis toe ging met de bus.  Ja, ik ben dus op stap geweest, even een uitje zo gans alleen maar heb niet de helft meegebracht van wat ik dacht . . . gewoon omdat ik het andere echt niet vond en niet verder heb gezocht, jammer maar helaas . . . pindakaas !

Ik zou dus gisteren op pad gaan om wat dagelijkse kledij aan te kopen, wel iets wat ik nogal veel zou dragen en dan wil ik wel iets soepel en iets wat gemakkelijk onderhoud.  Dus voor mij meestal geen dure spullen dan maar wel iets waar ik me goed in voel en dat ik tussendoor ook kan dragen wanneer we op vakantie zijn.  Ik heb nog wel wat in de kast hangen maar die broeken zijn al zo oud dat je ze beu bent gezien, ik heb dan ook weer wat kilo's erbij en ik vrees dat die wel zou kunnen spannen op mijn buikje dus . . . toch maar weer wat anders bij halen om dat te verdoezelen . . . of gewoon om gemakkelijker te zitten in mijn kleren want dat is ook van belang.  Ik had er eentje gezien in een lichte jeansstof en net hetzelfde model in het donkerblauw, ook een drievierde broek in het wit en wou daar eens op af gaan, niks ook niet gevonden van wat er zoal op reclame en dergelijke staat.  

Dan maar eerst uitgezien naar een bloesje, geen duur spul maar iets wat altijd goed te dragen valt, iets wat ik ook kan dragen bij de broeken die ik reeds heb, en dat vond ik dus wel, eerst eentje gepast maar dat was te groot geschat, een maatje kleiner was net goed en ik nam het dan ook maar mee.  Veel andere bloesjes stonden me niet zo aan en ik bleef alleen bij dat eentje, het was goed en degelijk al had ik andere kleuren in mijn gedachten maar het valt al bij al goed mee.  

Ik trok nog wat verder op strooptocht, 'k wist wel waar naartoe, de winkel was nog niet open en daarom ging ik na de eerste aankoop terug er naartoe.  Daar had ik vrij snel twee t-shirten die me wel stonden en die ik ook goed bij prijs vond, gepast en nog eens bekeken en ermee naar huis.  Nog verder winkelen deed ik niet, ik vond het genoeg en als ik nu naar de bushalte ging dan was ik vlak op de middag nog thuis, dat is kunnen maar ja, je kan nu nergens naar binnen gaan, zelfs niet om een plasje te doen, al weet ik wel mijn plekjes waar ik terecht kan daarvoor.  Dus ik stapte de bus op, verdorie, hier zal al wel wat volk op verdeeld over een aantal banken en klapstoeltjes, ik ging er op ééntje ervan zitten.  Toen de volgende halte eraan kwam stapte er een dame op met een kindje in een wandelwagen en ik verhuisde naar de plek waar eerst iemand was gezeten, de plek was nu vrij en ik zat weer goed op afstand van iedereen.  Jaaaa, ook op de bus probeer ik de afstand te bewaren, ik wil niet ziek worden omdat je het zo ook vrij snel doorgeeft aan anderen die misschien iets minder sterk zijn dan jezelf, ach, het loopt allemaal niet zo'n vaart, net om 12 u was ik binnen in huis en . . . kon beginnen met het eten op te warmen.  

Ik had op voorhand nog wat klaar gezet en dan was dat ook weeral uit de voeten, zeg nu nog dat ik niks gedaan heb vandaag dan rond lopen, ja, ik heb rond gelopen want eerst ben ik naar de juwelier geweest omdat er aan mijn horloge wat moest gedaan worden en ook nog een nieuwe batterij erin gestoken.  Dat kon niet dadelijk omdat de dame die me te woord stond er alleen voor stond in de winkel, de andere verkoopsters die hadden ofwel verlof ofwel waren ze werkloos wegens de coronakwestie.  Zo zie je maar dat er wel meerdere mensen van te lijden hebben, niet alleen die welke ziek zijn maar ook werknemers hier en daar.  Even nog een praatje gemaakt met de dame, dat was iets wat me opviel in bijna alle winkels, de mensen willen opnieuw kunnen praten met anderen en tegelijk voel jij je dan ook weer wat opgemonterd, eender waarover het wel mag gaan.

In de namiddag heb ik me aan het wassen gezet, de bloesjes allemaal gewassen, samen met nog wat andere spullen en ze op een droogrek gehangen, die zullen nu met deze temperaturen die toch weer wat hoger oplopen wel snel droog zijn, en is het 's avonds niet meer dan hangen ze de dag erna wel droog op het rekje, dat is mooi meegenomen.

En vandaag, wel trekken we een andere richting uit, ook nog wat spullen aankopen die nu toch wel aan het einde van hun latijn waren gekomen, wat filters voor de waterfilter en nog zo van die kleine dingen die je na een tijdje wel begint te missen of waarvan je het laatste hebt opgebruikt.  Alles wat weer aanvullen en dan kunnen we ietwat langer verder want zo met alles zo krap zitten dat is niet echt mijn stijl, ik wil iets voorraad, niet veel want daar kruipt dan ook weer geld in, maar wel voldoende zodat je niet dadelijk weer op pad moet.

Of we daar ook nog andere dingen gaan van meebrengen zoals die broeken die ik dacht aan te kopen, ik weet het echt niet, we zien wel als we daar zijn aangekomen.  Het zal ofwel profiteren zijn van de kans die me is gegeven ofwel zal het weer op niks uitdraaien . . . en ik vrees voor dat laatste, zeker omdat de echtgenoot er ook bij is, en dan moet ik me wat meer intomen dan ik anders zou doen . . .

Nog een heel fijne woensdag en wanneer het avond is kunnen we terugblikken op een fijne week met mooie dagen, al zullen er hopelijk ook nog wel mooie dagen aan komen, tenminste, dat heb ik toch vernomen . . . !



Reacties

  1. dag Chrisje
    fijn dat je er even uit bent geweest en wat nieuws kon kopen ---doet deugd !
    dank voor de reacties elke keer , ben ik blij mee , want ik had een slechte periode , maar ben nue weer " normaal " hahah !
    veel groeten en houd het veilig , ook het mannetje , want die is nog niet helemaal oke ?

    en geniet van je uitstapjes !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het deed inderdaad goed om weer eens alleen op stap te gaan. En die enkele bloesjes had ik echt wel nodig, je komt dan zo op een moment dat je niet meer in je kleding past ook niet en ik wil gewoon deftig kunnen gekleed gaan, niks duur maar wel iets meer duurzaam in deze wegwerpwereld. De broeken waar ik voor gegaan was die heb ik nog niet maar vandaag kom ik er misschien ook nog wel tegen, ik hoop het tenminste. Maar niet getreurd, ik moet mijn horloge gaan halen bij de juwelier en dan heb ik nog wel even de tijd om ook in de stad nog wat rond te lopen en naar de winkels te gaan die ik niet heb aangedaan. Vandaag kom ik ook nog wel in één van die winkels maar dan wel op een andere plaats, daar hebben ze heel veel mooie spullen en ook degelijk en daar kies ik dan weeral voor. Een mens mag toch ook wel eens iets hebben, zo had ik twee mooie bloesjes voor een dikke 100€, ik hoop dat ze lang mogen mee gaan want ik zie ze graag, een ander dat koste maar, niet lachen, 20 € en daar ben ik ook goed mee gesteld. heb het gewassen en nu nog strijken en kan alles gedragen worden. Vandaag ook nog gaan zien voor schoenen, ik vind nergens meer mijn schoenen die ik normaal veel heb gedragen, de winkel waar ik steeds ging is weg en nu moet ik het ergens anders proberen, daar is de keuze ook uitgebreid . . . maar niet net dat wat ik zoek. We zien wel, straks is het zover, ik dacht nog wat van de zon te genieten maar dat deed ik gisteren nog een beetje na mijn uitstapje naar de stad. Vandaag zal er wat minder tijd voor over blijven vermoed ik dan. Nog een fijne dag vandaag lief dat je reageerde.

      Verwijderen
  2. Je had courage om te gaan winkelen. Ik heb serieus grote kuis gehouden in mijn kleerkast en alle kleren en jassen die daar al een paar jaar ongedragen hangen in een zak voor de kringloop gestoken Het is nog goed spul maar veel zaken zijn wat te wijd geworden en niet meer echt up to date . Nu heb ik weer een reden om nieuwe spullen te kopen maar heb er momenteel nog geen zin in! Jan winkelen moet af en toe hé Chris en ik zie dat de meeste mensen zich toch aan de regels houden, hopelijk blijven ze dat doen nu de maatregelen weer wat versoepeld zijn! Het verlengd weekend belooft goed te zijn al zou een plens regen welkom zijn voor de tuin en de watervoorraad! Houd je daar goed en veilig en tot de volgende!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gisteren op strooptocht gegaan en vandaag weer, maar niet alleen om kledij aan te kopen, ook wat nieuwe voorraad in te doen van toiletspullen en dergelijke, ook stiften en dergelijke waarmee ik mijn puzzelboeken vol kribbel, nog wat papier ook, zo een blokje om in een vierkant bakje te zetten om nota's te schrijven voor boodschappen en dergelijke, allerlei dingen eigenlijk die nu met die corona veel te lang zijn uitgesteld. Normaal gaan we zo tussendoor eens wat schoppen in Tielt-Winge, het Gouden Kruispunt, daar waar vele winkels samen zijn van allerlei pluimage en waar ik meestal wel mijn zin vind, alleen nu niet dus. Schoenen heb ik nog niet, ik had er echt geen idee van wat ik zou willen en ik zag niks naar mijn zin dus ja, weer naar buiten, jammer maar helaas. Wel heb ik in een klerenwinkel waar allerlei merken samen hangen, ook twee broeken gevonden, de ene is eentje van Brax, dat had ik pas gezien toen ik thuis was en ik stond toen echt niet verstomd dat die me zo goed zat ! Dat is mijn merk dat ik meestal neem maar ook op andere plekken vind ik niet altijd wat ik zoek dus ja, geluk gehad zeker. En dan nog een wijdere broek maar wel tot op de schoenen met een gulden streepje in het donkerblauw. Ach, eigenlijk was ik niet zoveel geld kwijt, het bleef tussen de perken van het fatsoen en dat is wat telt . . . en ik ben er gelukkig mee. Alleen naar de bloezen kon ik niet meer kijken want ik vond dat er al genoeg geld was gespendeerd, gisteren, vandaag . . . dan nog het abonnement van de krant betaald, mijn rekening is ook niet zo dik gevuld, wel pensioen gekregen, dat scheelt nu wel, ach, we leven nog en we mogen blij zijn dat we niet ziek zijn geworden. Op 17 juni wordt de echtgenoot geopereerd aan zijn tweede oog van cataract, dat eerste is reeds van voor de coronatijd gedaan, nu dus het andere en dan maar hopen dat het gezaag wat mindert want hij kan nu niet normaal naar tv kijken, ook niet normaal lezen omdat de brillen nog niet zijn aangepast, dat kan pas na de tweede ingreep en dan nog een viertal weken nadien pas die brillen aanpassen. Nog een fijne avond en hou jullie fit en gezond, groetjes !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!