vrijdag . . .


Voor een groot aantal mensen zal het vandaag echt wel een happy friday zijn, immers velen hebben nu een verlengd weekend en de vrijdag is daar de tweede mooie dag van.  Zonnig en wat wil je nog meer, alles lijkt wel te herleven als het zonnetje schijnt, ook de mensen.  Maar heet hoeft het voor mijn part nog niet te worden, dat ze daar nog maar een goeie maand mee wachten, tegen dat iedereen met vakantie kan gaan mag het wel . . . al hopen we allemaal dat dit niet meer zo lang op zich laat wachten !

Ach, niet te ver vooruit kijken, dat is nooit goed en van gemaakte plannen komt dan meestal toch niet veel in huis.  Maar ik moet wel in de komende dagen nog wat afspraken afwerken, 't is te zeggen ; ik moet mijn kledij nog gaan halen in de winkels waar ik ze heb aangekocht.  Hier en daar moest wel wat veranderd worden en ook gewoon korter gemaakt, mijn horloge was pas klaar op zaterdag dus ja, dan ga ik dat maar halen ook, het moet er niet langer liggen of hangen dan het nodig is.  In ieder geval zijn er dan weer wat dingen geregeld ook.

Maar op woensdag, wanneer mijn broek moet gehaald worden, dan willen we nog ergens eens naar binnen gaan om een nieuwe afvalemmer aan te kopen voor onze keuken.  Voor de restafval dan wel te verstaan, die oude is reeds zo oud en zo goed als versleten.  Ook de pedaal werkt niet meer en als ik jullie vertel dat die 20 jaren geleden is meegekomen van onze vroegere woning naar hier, dan weet je echt wel dat die niet meer jong is.  Hij was daar al zo lang in gebruik en omdat er eigenlijk toen niks aan scheelde werd die mee verhuisd.  Nu dus maar een andere aankopen en hopelijk is die zo sterk als deze . . . alleen zullen we niet meer zo lang leven om te zien of hij zo lang mee gaat.  Ik meen zelfs dat die toen met de verhuis al meer dan 20 jaren oud was, dus ja, goed onderhouden maar nu komen er plekken op die gaan roesten en dat zie ik niet zo graag dus toch maar wat nieuw in huis halen !  

En tegelijk kunnen we daar dan nog wel eens even rond lopen om te kijken of er niet iets bruikbaar tussen zit, je weet maar nooit op welke gedachten je daar komt, ik zie graag mooie dingen en die zijn vaak ook toevalligheden, waarvan je achteraf zegt : waarom heb ik me dat niet eerder aangeschaft !

Wat we verder in dit weekend gaan doen, geen idee, misschien wat in de zon zitten of wandelen, dat kan altijd natuurlijk maar ik wil niet echt overdrijven met die dingen.  Hier in de buurt zie ik er vaak enkele de ganse dag op hun balkon in de zon liggen te bakken, dat kan ik dus niet, spijtig genoeg.  Ik geniet wel van de zonnestralen en de warmte maar te veel is teveel en een wandeling doet meestal wel wat meer deugd.  Nu vandaag misschien even uitrusten van de inspanningen van de vorige dagen en daarna zien we weer wel.

In ieder geval : geniet van het mooie weer tijdens deze dagen, eender hoe je dat doet !  Ook van de rust die er nu wel eens mag zijn, het hoeft niet allemaal over corona en aanverwanten te gaan.  Ik kan meestal de beelden niet meer bekijken die ze op tv geven, het is me even te veel geworden, ik wil weer normaal leven, net zoals zovele andere mensen en wat positieve dingen zien en beleven !

Maak van deze dagen dus ook mooie dagen en vergeet vooral niet te genieten !!!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!