maandag . . .

Eerst en vooral wens ik iedereen een heel fijne week toe.  

Mijn vorige week werd afgesloten met een wandeling, al had ik voordien nog wel wat te regelen ook zodat ik pas later kon beginnen aan de rondgang in het domein.  Het was weer heerlijk om ook eens wat te kunnen wandelen, ik genoot ervan en had spijt dat ik niet langer kon in het domein blijven maar ja, je kan rondjes draaien rond de vijvers maar ik doe liever zo ook tussendoor de andere paden, kwestie van afwisseling.  En soms neem ik alles eens in een andere richting zodat je ook zo weer wat anders te zien krijgt, het zijn dezelfde plekken die je bekijkt met andere ogen.  Wat het voornaamste aan dit alles is : ik heb genoten en het heeft me echt wel deugd gedaan, zou ik meer moeten doen maar ja, het komt er niet altijd van !

Laten we eerst maar eens naar de beelden kijken . . .


Aan de visvijver zaten verschillende vissers maar wat mijn aandacht trok was dit koppel ganzen, ze volgden me en ik vroeg me af waarom, ik had toch geen eten bij !


Hier en daar zijn wel bloemen gezaaid maar op deze plekken staan ze ook dit tussen het gras, gezaaid of niet . . . ik vind het mooi !!!


In diezelfde buurt staat dan ook deze zonnewijzer, hij geeft iets na 14 u aan maar het was toen al wel een kwartier na 15 u, zonnetijd blijft hetzelfde maar wij leven in de zomertijd.


Ik weet niet dat de zonnewijzer vroeger opzij ook van die metalen plaatjes had maar nu dus wel, hier is het ook iets na 14 u in Kessel-lo.


Bovenop zie je dan ook nog de echte zonnewijzer, ik weet dat er vroeger hier eentje stond maar ik weet niet of het wel dezelfde is die hier nu werd neergepoot, kan best zijn, alleen herinner ik me niet dat dit er allemaal op stond.


Ja, er staan nog gele irissen langsheen het water, ook zij genieten nog van de zon.


Toen ik daar dan toch stond te fotograferen kreeg ik dit nest in het oog, het was eerder niet zichtbaar voor mij maar nu dus wel, even opzij gaan en je ziet het tussen het riet, een meerkoet zit te broeden.




Ook deze bloemen ontsnappen niet aan mijn aandacht, alleen weet ik niet welke naam ze dragen, dat zou ik moeten opzoeken, misschien later wel eens, deze zijn echter wel gezaaid maar ze zijn mooi en daar komt het op aan in een eerder wilde border.


Twee eenden zaten rustig te dobberen op de kleine golfjes van het water, hij, met de kuif, dook al wel eens kopje onder, alleen nu niet, ik had hem vriendelijk gevraagd om boven water te blijven !  Als je dat gelooft . . . 


De grote roeivijver ligt er rustig en verlaten bij, het is maar zelden dat er zo weinig watervogels te zien zijn als nu maar dat kan liggen aan het broedseizoen voor sommige vogels.  Andere jaren was er steeds veel meer beweging op het water van de watervogels, wat dit meebrengt weet ik niet.


De meerkoeten trekken het zich echt niet aan, ze nestelen maar waar hun nestje wil blijven stil hangen tussen takken of andere dingen.  Ze zijn dan ook met weinig tevreden, alleen geraken er niet zoveel jongen groot, zitten er dan misschien andere dieren in het domein die dit verhinderen ?!  Net zoals bij de zwanen sneuvelen er meestal wel een aantal kleintjes.


Mevrouw zwaan zit zeker op het nest te broeden, hij zwemt maar rond in de omgeving.


Deze fuut is al vaak nat geweest, zijn kuif staat al niet meer rechtop maar hij schoot wel als een pijl uit een boog weg toen ik in zijn nabijheid kwam.


De visvijver waar het ook vrij rustig was, zonder dat je de vissers meerekent, of ze ook veel vangen weet ik niet echt.


Ook deze ganzen kuierden daar rond om de visvijver, hij is heel oplettend blijkbaar !


Aan de grote roeivijver hebben ze bloemen gezaaid, ik vind ze mooi maar een andere kleur zou hier ook niet misstaan, mag ook wel als ze toch worden gezaaid !


Dit zijn zaadvruchten die aan een boom hingen te bengelen in de wind, ik weet niet precies welke boom het is maar ik vond het de moeite waard om ook eens te tonen wat je op het talud allemaal kan waarnemen.


En dit zijn de bloemen van de acacia zoals die hier bij ons genoemd werd, al is het geen echte acacia maar wat het dan wel is, daar moet ik het antwoord op schuldig blijven.


In dit eerste gedeelte was de wind echt wel fel op het moment dat ik daar passeerde.


Ook bloemen fotograferen was echt geen sinecure, je moest meestal wel even wachten totdat de wind weer rustiger was of gans weg.


Deze lichtroze soort is de mooiste van alles in mijn ogen dan toch, hier zit zelfs een diertje op al kan ik niet zeggen wat het precies is, een soort vlieg denk ik dan.


Deze is het felste maar boven alles verkies ik de helemaal rode die zulke dikke rode zaadbollen, rozenbottels, geeft en die dan later ook nog eens decoratief zijn.


Op deze bloemen zitten veel bijen, goed voor de honing en je ziet het ze zijn er niet weg te slagen maar dat hoeft ook niet, ze zijn echt wel goed voor mensen en de planten varen er wel bij.


Als laatste kom ik de vlier weer tegen dan ben ik aan het trapje om naar beneden te gaan, op de begane grond.  Maar ik kon er toch niet aan voorbij lopen, het moest er maar zo mooi niet zijn.  Ik raad het dan ook iedereen aan om naar buiten te trekken, eender welk weer we hebben, of er wind staat of niet, het is goed voor je lichaam en geest en bewegen is gezond.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!