zondag . . .


Vandaag is het rustdag, we mogen het ook wel eens langs de gemakkelijke kant opnemen !  Maar de vorige dagen heb ik er eigenlijk ook al wat van geprofiteerd ; om te gaan wandelen was het mooi weer en als het daarna nog ging dan was het nog wat zonnen op ons balkon.  Niet iedere dag maar toch tussen de andere bedrijven door.

Op vrijdag had ik nog een fikse wandeling gemaakt van anderhalf uur en ik heb natuurlijk weer wat beelden geschoten, de ene al beter dan de andere maar ik maak toch steeds een selectie en die krijg je dan te zien !


Deze zonnewijzer heeft er reeds vele jaren gestaan, de steen werd ook weg gedaan om wat op te kalefateren zeker en na een tijdje was hij weer terug toen het geheel hier ook een want ander uitzicht had gekregen.  Ik nam de foto in volle zon en zodoende kon ik ook niet zogoed zien of alles er wel op stond, neen, het bijzonderste, de bovenkant, met zonnewijzer, die is niet zo echt zichtbaar.  Zelf weet ik dat die er staat en dat die ook de tijd aan geeft maar jullie kunnen er niet zoveel van zien, jammer genoeg !


Naar deze pergola ging ik toe, het zijn wilgentenen die hier zijn ingestoken en die ieder jaar wat licht lover geven, net genoeg om de felle zon tegen te houden.  Hier ben ik er dus naar binnen gegaan . . .


. . . en de zijweg links ben ik ingeslagen, naar de picknickweide toe . . . 


. . . de weg rechtdoor die loopt kronkelend naar het eco-center toe maar die heb ik al vaak genoeg gedaan !


Ik had deze boom zien staan, het leek me net of het was een vlinderstruik maar dan op stam, ik geloof echter dat het iets gans anders is maar zo van ver leek het me er echt wel op.  Welke boom het is weet ik echter niet, de witte bloempjes staan in lange "worsten" op de tak maar echt wel mooi als je hem van dichtbij bekijkt.  Weer wat bijgeleerd, al weet ik nog niet hoe de naam ervan is, in de achtergrond de boerderij waar er ook weer veel geitjes, ezels en nog wat andere dieren verblijven !


Weet je, als je een foto maakt en die bekijkt op je camera dan zie je wel dat alles er zoveel als mogelijk op staat.  Maar je ziet nooit in het fijn de dingen die er werkelijk op staan !  Zo ontdekte ik dat er nog ergens een dier had plaats genomen om de boomstam !


Hier stopte de reiger even om te poseren voor de camera, waarvoor dank !  Maar nadien deed hij weer waar hij mee bezig was : zijn veren weer terug op orde zetten !


In de vijver van de bootjes voor de kleinsten dreef deze nest rond, ze waren er nog volop aan bezig om het tot een goed einde te brengen !  Zij zat op het nest en hij droeg maar steeds takjes aan !


Opgestaan is plaats vergaan !  Zie je wat er hier gebeurd is, nu zitten de twee schildpadden te genieten van de zon op de plek waar ooit die meerkoet probeerde te gaan broeden !  Ervoor staan nu twee schildwachten die zowel via het water als vliegend weg kunnen en de boeven kunnen pakken die de twee schildpadden komen storen . . . !?


Hier staat meestal een boel "fluitenkruid", alleen dit jaar is er minder dan andere jaren.


Ook deze plantengroei neemt snel uitbreiding, komt dat door het warme weer ?!


Hier zie je maar weer eens hoe ook sterke bomen als de plataan kunnen omwaaien en in het water belanden, nu groeit hij zelfs nog steeds maar dat is vermoedelijk omdat hij ook in het water ligt . . .  of nog met wortels vast zit . . . ?!


Ik dacht al van toen ik daar aangestapt kwam, ik zie daar blijkbaar onderaan een schildpad zitten, iets later bleek dat ze naar omhoog aan het kruipen is, wat ze daar dan gaat doen weet ik niet want daar was de zon al niet meer te voelen.  En het is toch dat was ze meestal zoeken om warm te krijgen !


Ook hier in de kant staat "fluitenkruid".


'k Zag twee zwanen op het water die wat dichterbij kwamen en dacht : och een mooi plaatje, veel groen, dat water, het eilandje met de treurwilg en in de voorgrond die twee ganzen.  Eenmaal thuis zag ik . . . twee ganzen met de kop in het water . . . zonder kop boven water dus !!!


Van hieruit kan je een roeiboot huren, een trapboot en moet je achteraf ook terug komen aanmeren als je vertrekt.


Op het talud was het natuurlijk volle zon, er is veel gras gemaaid, tot bijna tegen de grond af dus, ook struiken langsheen het pad, planten bloemen, alles weg . . . en de weg is terug op normale breedte.  Ik vond het jammer want daar stonden veel planten dicht bij de weg en mooi om zien in de eerste weken dat er al bloemen staan te pronken.

Zelf genoot ik ervan om er op rond te lopen en vele anderen ook met mij, het is er heerlijk en je kijkt van daaruit op alles neer, al wou ik eerst nog een toertje omheen het middengedeelte doen, maar na wijselijk besluit ben ik toch maar recht naar huis gegaan.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!