zaterdag en weekend !


Inderdaad het is weer zaterdag en ook weekend maar tevens de verjaardag van onze kleinzoon Jasper, de jongste van de kleinkinderen.  Hij wordt vandaag dus 16 jaren jong, nu mag hij met een "brommer" rijden en dat zal hij dan ook wel doen want hij was reeds even aan het studeren voor zijn toelating om met eentje te rijden.

In de week was ik wel een beetje in de war, ik wist niet precies wanneer hij verjaarde, wel de datum natuurlijk maar niet precies of dat op vrijdag viel of op zaterdag, ach wat, uiteindelijk maakt dat niet veel uit maar wel als je 16 wordt in coronacrisis en dat zijn we toch nog altijd !  Dan kan je geen vrienden en familie uitnodigen om te vieren en moet je dat in je eentje, met je ouders dan, alleen thuis vieren en dat is toch niet hetzelfde.  Je wil uitpakken met wat je al kan met die brommer en je wil die showen natuurlijk en ook een nieuwe outfit waarschijnlijk, of dat ook zo is weet ik niet want de meeste winkels zijn tot nader order nog altijd gesloten.  Ach ja, het is niet eenvoudig om op die manier 16 te worden, we weten het wel allemaal maar het is gewoon jammer, later vieren is toch nooit hetzelfde.

In ieder geval is nu de jongste van de kleinkinderen ook reeds één van de jongvolwassenen geworden en dat wil wat zeggen, hij is nu toch ook al wat groter dan ikzelf, al zou ik het nu weer eens moeten kunnen nameten want dat is ook wel even geleden dat we hem nog hebben gezien !  Een student die heeft nooit tijd voor de grootouders, die houdt zich in stilte bezig, met wat, ja, daar vraag je me wat, met spelen met zijn hond zeker, ook ervoor zorgen natuurlijk maar verder . . . op de computer wat zitten chatten en naar filmpjes kijken ook natuurlijk, dat hoort er bij, niet alleen op zijn leeftijd maar ook op de onze is dat nog een mooie verpozing !

Ach, toen wij 16 werden dan werd dat die dag wel ietwat gevierd maar verder werd er geen aandacht aan besteed, zelfs niet op 18 want toen werd je pas meerderjarig op 21, en dan werd er ook nog niks aan gedaan ook niet !  Wij mochten dan wel kiezen wat we die dag aten en kregen een klein cadeautje en voor de rest moesten wij mooi zwijgen en doen wat onze ouders ons vroegen.  Al werd daar op 21 al niet echt meer naar geluisterd, om eerlijk te zijn moeten we dat daar ook maar bij vertellen, dan hebben ze toch niks meer aan je te zeggen.  Maar nu is het gans anders, kinderen worden steeds gevraagd wat ze willen en als de ouders dat kunnen bekostigen dan wordt dat tegenwoordig nogal snel gegeven ook gewoon om ze zoet te houden.  

Als je al die verjaardagen van toen je jong was bij mekaar telt, dan hebben wij in al die jaren heel veel gemist gewoon omdat er toen met jongeren gewoon geen rekening gehouden werd.  Nu zijn ze meer mondig geworden en ik vind het maar beter zo ook.

In ieder geval nog een heel fijne verjaardag Jasper en geniet van deze dag, later zal er nog wel een feestje volgen !


Reacties

  1. Allereerst een dikke proficiat voor de kleinzoon! Hij is op zijn 16e de jongste, hier wordt de oudste 18 in sept en de jongste 13 in nov. Dan nog 2 die 16 worden en de tweeling 15.. wij zitten dus nog met een jonger groepje! En dat je de datum of dag kwijt was dat is niet te verwonderen wij zeggen hier ook soms welke dag is het nu vandaag . Met al dat coronagedoe en die lockdown verlies je elk besef van tijd! Jaja, Chris de tijden zijn veel veranderd hé.. en ik vrees dat ze in de nabije toekomst nog serieus zullen veranderen.Maar kom dat zien we dan wel! Geniet nog van de zon zolang die er is want het zou kunnen veranderen al heeft de natuur die regen broodnodig! Hartelijke groeten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben drie kleinkinderen en de oudste Maaike is nu 22, Sarah is 19 en Jasper 16, ik weet dat ze drie jaren na mekaar zijn, en daarbij nu al een kleindochter van nog net geen drie maanden oud van de oudste kleindochter die ook mijn petekind is. Floor heeft nog vrij jonge grootouders eigenlijk, de mama van Sander, de vader van Floor die is meter en is er zo gek van. Dan onze oudste dochter Kristel en haar man Bart, hij is peter van het kleine meisje. De mama van Sander is haar man verloren door een spijtig voorval. Nog een fijne avond verder, ik denk dat wij een flesje gaan kraken, dat is in de week niet gedaan, toen dronken we de fles rode wijn van de dag ervoor gewoon leeg !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!