donderdag . . . en een mooie warme dag . . .


Hier zet ik nu wel neer dat het een mooie dag wordt maar dat weten we niet, in ieder geval zou de wind wat milder mogen worden maar ja, de volgende dagen is het dan al niet meer zo warm en dat hebben we ook niet graag dus zullen we nu maar tevreden zijn met wat we hebben !  In volle coronacrisis moeten we het stellen met wat we krijgen en tot nu toe is dat weer steeds mooi geweest op een paar frissere dagen na, we mogen zeker niet klagen.  

In ieder geval voor iedereen reeds een heel fijne dag toegewenst en geniet van dit weer terwijl het er is ! 

Gisteren had ik niet veel kunnen genieten van het zonnetje, ik dacht nochtans om dat te doen maar de wind schoot hier zo fel voorbij dat ik ervoor heb gepast.  In de plaats daarvan heb ik mijn armen en benen eens goed onder handen genomen, niet alleen dat maar mijn huid was vrij droog en dor geworden en dat kan ik niet verdragen.  Dus die huid even afgommen en insmeren met een degelijke crème zodat ze weer gevoed worden en mijn velletje weer goed aanvoelt.

Daarna ook de voeten nog goed ingesmeerd met een voedende crème en die konden er ook weer voor even tegen, al hebben die wel vaker een degelijk onderhoud nodig.  Maar dat is een beetje normaal omdat je daar steeds op weg bent hier of daar en dat ze nogal veel te lijden hebben van barstjes.  Ik doe dan ook niet steeds sokjes aan, dan zou het wel beter zijn maar die hielen daar moet je voorzichtig mee zijn als je een droge huid hebt.  En die heb ik wel degelijk, van die wind heb ik ook vaak last maar ik ga mijn dagen daardoor niet laten vergallen.  

Verder heb ik nog met een kozijn van mij gebeld om wat nieuws te vertellen en ook om bepaalde dingen te zeggen over onze familie, er zijn namelijk een paar zerken weg gedaan op het kerkhof, of dit ondertussen reeds gebeurd is weten we niet zo zeker maar de aanvraag zou nu afgehandeld moeten zijn.  Alleen kan het ook wel uitgesteld zijn met de coronacrisis, ik weet niet of het gemeentepersoneel daar onder valt maar ik vermoed dit toch ook.  Wat over en weer gebabbeld en dat was het dan, zijn moeder wordt immers dit jaar 100 en ik wou eens weten over haar toestand, ge kent dat wel als je over familie praat, dan loopt het gesprek vaak wel wat langer uit dan gedacht.  En ondertussen hebben we mekaar nog eens gesproken ook, iedereen heeft dat wel graag in deze rustige tijden.

En gisteren was er een discussie hier gaande over onze telefoon, hij kan dus niet verdragen dat er verlichting in de handset van de vaste telefoon is, hij wil dan dat ik dit volledig uitschakel maar dat doe ik niet !  Als je dan wat nodig hebt dan is het zoeken hoe het weer in orde moet gezet worden en dat vertik ik, gewoon de handset uit de lader nemen en laten liggen dan valt het licht ook weg.  Basta !  Hiermede is de discussie gesloten en ben ik er vanaf want dat commando komt van de grote chef hier in huis en hij zit weeral op zijn paard om allerhande dingen gedaan te krijgen.  Kwam er nog bij dat die handleiding plots verdwenen is van de telefoon, ik bewaar steeds de handleiding die ik uitprint van internet maar waar ze is, ze is zoek maar die komt vermoedelijk wel ergens uit . . . vroeg of laat.  Wie zegt niet dat hij ze weer ergens verkeerd gelegd heeft, of ik want als je zo iemand in huis hebt als ik hier dan is het niet steeds hij maar soms ook ikzelf en dan wordt hij uitermate boos . . . net zoals nu dus !

Nog een fijne dag wens ik iedereen toe en ik ga proberen alle muizenissen uit mijn hoofd weg te krijgen, in de hoop dat hij ophoudt met erover te zagen want dat gaat nu zo nog een hele tijd door, zelfs tot wanneer het nieuws op tv gedaan is om 19u.  En nu gaat het weer  over die computer waar heel waarschijnlijk iets aan scheelt, aan de usb-poorten, maar laat me alstublieft ook wat ademruimte want soms ben ik het ook zat !  Geloof me vrij het is niet eenvoudig om zo te leven maar ik hou vol, tegen beter weten in waarschijnlijk, er komt morgen nog een dag en dan zien we wel weer, genieten zit er vandaag echt niet meer in . . . die historie zal zich vandaag nog wel een herhalen, er is nu reeds weer een opflakkering terwijl ik hiermee bezig ben . . . denk eens aan mij vandaag . . . in de hoop dat de storm is gaan liggen !!!

Groetjes, een fijne avond nog verder en blijf vooral genieten !



Reacties

  1. Hallo Chrisje ik lees dat het weer een moeilijke dag is, ik denk in ieder geval aan jou. Ik kan me wel voorstellen dat het soms moeilijk leven is met iemand die alzheimer heeft. Zeker in de begin fase, als ze zelf nog in de knoop zitten, ik denk dat het raar moet doen in zijn hoofd, al die gedachten spinsels. En zeker in deze moeilijke situatie, dat je geen hulp van buitenaf kunt krijgen om het van jou eens over te nemen. Als je gaat wandelen doe je dat samen of jij alleen? Want als hij nog alleen kan thuisblijven, zal hij ook wel voelen dat er iets niet klopt ! maar ook moeilijk een plaats kunnen geven. Ze zeggen ook met alzheimer, dat je een beetje mee moet gaan in zijn verhaal en zeker niet tegenin, want dat, dat ook niet helpt? Ik ken hem ook niet hoe hij van karakter was ervoor? en het verschil met nu? Als hij al wat bazig was, kan dat nu versterkt worden misschien. Ik wens je in ieder geval goede moed, want tenslotte ben je ook maar eens mens met grenzen. Dat het allemaal boven je hoofd groeit, een hulplijn is daar misschien goed voor. Of iemand waar ge mee kunt praten en gedachten kunt uitwisselen die in dezelfde situatie zit, zijn maar een paar ideeën. Groetjes Alfy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is steeds een bazig type geweest en nu is dat inderdaad nog wat versterkt. En meegaan in zijn verhaal heb ik al wel gedaan maar dat was over een nieuw appartement kopen en dat zag ik eigenlijk niet zitten. Maar ik wist steeds wat te vinden dat er niet goed aan was totdat er eentje komt dat wel goed bleek te zijn en toen we daar naartoe wilden gaan om te bekijken wat er allemaal mogelijk was toen heb ik hem gezegd dat ik het verhuizen niet meer zie zitten. En zeker niet weer met ons kapitaal wat spelen zodat het heel erg zou geminderd zijn, die kosten zag ik niet zitten als ik nadenk wat het hier gekost heeft om alles volledig in orde te zetten ! Nu is hier alles naar mijn zin ingericht van keuken tot slaapkamers en dan weer gaan verhuizen, mij niet meer gezien ! Hij kan nog goed genoeg thuis blijven ook maar dat dwingende wat hij nu heeft, ik moet dit en ik moet dat doen van hem en als ik daar niet snel aan toe geef dan zit het er steeds tegen, ook gisteren dus weer en eer die bui dan weer voorbij is gaat er toch een week over dus dan zit ik voor de helft van de tijd met dat alles in mijn hoofd. Je slaapt dan niet goed het werkt op je zenuwen en je gaat er uiteindelijk onderdoor, wat ik al aan de hand heb gehad en van toen weet ik dat ge daarvoor moet oppassen maar ik voel wel dat het soms te veel is geworden. Ik ben niet weerbaar genoeg van toen ik die depressie heb gehad en ik let er dus op dat ik niet te veel wil doen. Vandaag heb ik echt eens niks gedaan, alleen hier en daar wat opgeruimd en verder ben ik in de namiddag op ons balkon in de zon gaan zitten en heb genoten, dat kan niemand me nog afnemen ! En seffens ga ik iets drinken, ik weet nog niet wat maar ik wil iets lekkers om mijn dag mee af te sluiten. Nog een fijne avond en geniet maar van het mooie weer want het kan snel gedaan zijn ! Lieve groeten van Chris.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!