dinsdag . . .


Een fijne dinsdag voor iedereen, maak van alle volgende dagen ook nog een mooi vervolg, als het weer ook nog zou meewillen natuurlijk !!!

In ieder geval hebben we genoten van de maandag, al begon die met veel goede voornemens waar weinig werd aan gedaan eigenlijk, omwille van het mooie weer.  eo kreeg ik in de voormiddag telefoon toen ik aan de was wou beginnen maar dat is dus wel uitgesteld tot een latere datum.  Morgen komt nog een dag heb ik toen gedacht en we bleven maar tateren aan de telefoon, maar daar hou ik wel van en ik deed dus mijn best.

Daarna moest ik nog eten op tafel zetten en dat wil zeggen : soep, aardappelen met wat vlees en groenten . . . en dat vraagt ook nog wel wat werk.  Al had ik mijn voorraad reeds eerder naar boven gehaald en wist ik dus snel wat klaar te maken : groentensoep, eigenlijk een soort minestrone, aardappelen dus met gestoofde wortelen.  Voor vlees had ik gekozen voor gebakken kippenbillen, daar viel niet veel aan te doen, ontdooien en opwarmen.  Dus alles samen op het vuur gezet en dan maar wachten tot het mals genoeg was om verorberd te worden, de soep die was lekker blijkbaar en ook de kip met zacht gestoofde wortelen lieten we ons smaken.  De echtgenoot vroeg zelfs of die wortelen nog voldoende zouden zijn voor morgen ook, en ik had al dadelijk een volle kilo wortelen gestoofd.

En dat we zijn gaan wandelen zullen jullie wel zien in de volgende beelden . . . !


De derde schildpad was nog naar omhoog aan het kruipen, die was zo nat als wat en ofwel was ze van de boomstam geschoven of wel kwam ze daar nu pas aan om te genieten van de zon !


Zelfs op deze drijvende stam kan een schildpad zich recht houden om te zonnen !


Iets verder heeft een andere zich verschanst tussen de bladeren en daar zal ze jammer genoeg niet zoveel zon kunnen vangen !


Twee jonge meerkoeten schieten hier als een pijl uit een boog weg, waar naartoe weet ik niet precies maar naar het andere eind van de vijver in ieder geval, daar zag ik ze ergens zich gaan verstoppen, onder de brug misschien ?!


Deze schildpad was zelfs te lui om in het nest te gaan zitten, al weet ik niet of het er nog wel stond, ze zit nu hier ook goed bedenkt ze zich, ze kijkt met welbehagen rondom zich heen.


In dit gedeelte, achter het zwembad aan, kwamen twee eenden naar me toe, ze taterden maar op maar ik had niks bij om hen te geven, dus dropen ze gewoon maar af.


Zo ziet het er achter het zwemdok dus uit, daar waar je die platen ziet staan tegen de bomen aan en op palen in het water, daar is het uiteinde van de ligweide omheen het zwemdok.  Groot is dat niet want eigenlijk is het maar een ploeterbad voor de kleintjes met een dieper gedeelte waar een brede glijbaan is die druk bezet is in de warme dagen !


Toen ik terug naar de grote vijver ging, zag ik deze mooie grote paardenkastanje staan, een wilde kastanjelaar dus die nu volop in bloei staat.  Je ziet dat de speeltuin nog altijd is afgesloten, wanneer er dus werken zullen beginnen valt nog af te wachten, ook dit is een tegenslag voor de kinderen want de corona zet alles wat achteruit.


Hier stond ik even te mijmeren en keek over het water heen, naar het eilandje toe waar geen enkel dier te zien was, jammer, in het water zaten er wel meerdere maar die waren te ver af, dan maar de weerkaatsing in het water gefotografeerd !


Een kaars, de bloeiwijze van de wilde kastanje, mooie bloemen zijn het, deze hebben wat roze bij in hun bloempjes maar ze fotograferen is geen pretje.  Ze bewegen immers en er stond daar net wat wind, geduld is een mooie deugd.


Eerder had ik het al over het "fluitenkruid" is maar een bijnaam, wat de latijnse benaming is weet ik niet maar je ziet het met hele hopen staan langsheen de bermen, witte bloemen dus en een anijsachtige geur.


Toen ik aan de bootjes was, die er niet zijn op dit moment, ging de zon net achter de wolken schuil en dan krijg je dit dus, niet zo fraai . . . maar met zon is het echt wel mooi, kijk naar de wolken en dan krijg je vleugels . . . 


Een eilandje in de grote roeivijver, ook hier was de zon even weg maar als ze dan weer schijnt dan staat de zon op een slechte plek om mooie beelden te schieten.  En om nu weer even terug te stappen naar waar ik eerder stond, neen, daarvoor had ik de moed niet meer, ik was al wel een vol uur aan het stappen !


Je ziet het hier niet zo goed maar de schittering van de zon op het water is zo mooi en fel, jammer dat dit niet zo goed tot zijn recht komt.

Wat me opviel was dat er vele jongeren gewoon geen rekening hielden met de oudere mensen, ze bleven lopen of staan of zelfs zitten op trappen die smal waren en waar de nodige afstand niet werd gerespecteerd.  En rechtstaan om even opzij te gaan dat kon er echt niet af want die gsm dat was het dringendste wat ze te doen hadden !!!  Ze konden vaak zelfs geen stapje opzij zetten om de ouderen plaats te geven en ik spreek nu niet alleen over mezelf maar ook over anderen, zo doe je gewoon niet.  

De jongeren moeten eens leren zich te gedragen naar de richtlijnen die worden gegeven want o wee als ze eens zouden ziek worden, dan is het vast de schuld van die ouderen die langs hen heen zijn gelopen !!!

Alleen vrees ik dat met de scholen weer open te gaan het niet zal verbeteren, in tegendeel, dan komen ze allemaal weer naar buiten en nemen de plaatsen in op de bus die ook de ouderen toekomen en of ze dan ook zo bereidwillig zullen zijn om hun plek af te geven in de bus dat durf ik te betwijfelen, ze laten ons nog liever recht staan dan ons te laten plaats nemen.  Dan krijg je vaak te horen dat zij hun plek wel betalen en wij dus niet, wij hebben ook ieder jaar betaald voor onze kaart dus ja, ook wij betalen wel degelijk en hebben ons hele leven al voor hen en voor alle anderen afgedragen aan de staat, dus de gemeenschap geniet van ons geld zeker en vast wel dubbel en dik mee !!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!