Woensdag . . . we zijn in de helft van de week aangekomen . . .

Gisteren heb ik van het mooie weer genoten, buiten geweest, een wandeling gemaakt.  En dan volgen natuurlijk weer een aantal beelden al zijn het er niet echt veel, ik laat ze jullie hier zien.


Dat de lucht blauw was hoef ik zeker niet te vertellen, het was gewoon heerlijk zo buiten te lopen zelfs al is er de dreiging van het coronavirus, wat gezonde lucht kan nooit kwaad.




De gele dotterbloem toonde ook al haar bloemen maar straks groeit de plant nog uit tot een grotere plant en geeft nog meer van die grote gele bloemen.


Het gladde oppervlakte van de verschillende vijvers lag er ook rustig bij en zo kon je ook mooi de weerkaatsing van de bomen er in herkennen.



Deze eend had iets raars, dat zag ik al van verre maar ik moest me haasten om ook een beeld ervan te schieten en eenmaal thuis toen viel het me op : ze had een witgroene kop !


Een enkele wandelaar kan je wel eens tegen komen, ook zag ik hier in deze buurt een dame met twee kinderen, haar kleinkinderen vermoedelijk, bij haar.  Ze gingen wat dichter bij het water staan en keken naar een plek en de ene jongen zei tegen mij dat ze daar een schildpad hadden gezien, waarop de dame zei dat ze dacht dat die nog sliepen.  Maar neen, de waterschildpad zat er nog wel degelijk, met haar kopje boven water en de rest zat zo goed als verdoken onder wat drijvende bladeren maar we zagen ook haar poten bewegen in het water.  Dus neen, die schildpadden zijn al wakker mevrouw, ze hadden het goed gezien !


Deze zwanen genoten ook van het mooie weer maar ze deden bijna niks anders dan de gans tijd hun veren poetsen, voordien lagen ze wat te rusten in de zon !




Ook de grote vijver was heel rustig, niet veel vogels op en rond het water, zelfs niet op het eilandje, nochtans zag ik een reiger overvliegen maar hij vond blijkbaar geen plaats naar zijn zin en vloog verder.  Ik dacht dat ik hem gefotografeerd had maar was mis, op  het beeld stond alleen de lucht en een tak van een boom, meer niet !!!


Maar de kerktoren van de abdijkerk van Vlierbeek die staat er wel degelijk op, dat kan je ook niet missen op het beeld van de camera !



Een waterhoen volgde me zo een beetje, nochtans was er overal meer dan eten genoeg.


Van aan de overkant van de vijver nam ik dit beeld van de plataan die met de wind werd omgewaaid.  Het zijn nochtans sterke bomen die stevig met hun wortels overal zitten.  De andere bomen die staan er nog steeds even stevig op hun wortels langsheen het water.  Links op de foto zie je de omgevallen boom dus liggen, vele beelden werden daarvan genomen, heb ik nu weer gezien.


En eindelijk toch een redelijk beeld van de bosanemonen, er stonden er nog een hoopje bij mekaar aan het eilandje toen ik bijna aan de uitgang van het domein was aangekomen !


Van op het talud zag ik deze hoop bloemen van het speenkruid staan, snel een beeld geschoten want zo dicht op mekaar vind je ze maar zelden, hier worden ze met rust gelaten tussen die struikjes aan de voet van het talud.


Boven op het talud stonden vele madeliefjes, deze stonden ook vrij dicht op mekaar en zo zie je ze ook zelden, dus een beeld waard volgens mij !


Zijn dit bottels van de egelantier of nog een andere rozensoort, ik weet het echt niet maar ze staan er nog, nu al samen met de groene blaadjes die reeds vrij groot zijn, de lente komt eraan vertellen ze allemaal en ze hebben nog gelijk ook !


Dit is een vrij onduidelijke foto maar ik wou niet te dicht bij komen om ze te fotograferen omdat ik weet dat dit met mijn camera niet zo goed lukt.  Het zijn lichteblauwe bloemen en ze dragen de naam : draadereprijs.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!