donderdag . . .


Eergisteren een wandeling gemaakt, op woensdag ook nog eens maar wel in een andere volgorde alles afgewerkt, eerst naar de vijver aan het verkeerspark, ook naar het water achter het zwemdok, om te kijken of ik daar een waterschildpad zag zonnen zoals de dag ervoor.  Maar neen, ze gaf niet thuis, dan naar de omgevallen plataan, misschien hadden ze daar hun heil gezocht, neen, ook daar niks, dan maar naar de visvijver en ja hoor, daar zaten ze met hun vieren te genieten van de zon . . . het was er heerlijk zo te lopen in het zonnetje maar er was wel wat wind.  En ik die dacht dat samenscholingen verboden waren . . . maar niet voor de schildpadden blijkbaar, kunnen die dan niet ziek worden !?

Vrij veel volk op pad in het domein ook nog, 'k heb me even onderweg neer gezet op een bankje in de volle zon, ik dacht ervan te genieten maar telkens kwam er wel iemand voorbij en dat is voldoende om me te storen dus neen, dat deed ik dus beter niet, 'k zou toch nog even rond lopen en ook daar zat al te veel volk in de kijkhut van de vogels op het water.  Dan maar door de planten op zoek naar bloeiende exemplaren maar het waren alleen de sleutelbloemen die hun kopje boven hadden gestoken met de gele bloemen, meer was er niet te zien, nog een enkele knol die ook wel een bloempje had tevoorschijn getoverd maar de moeite niet waard om gefotografeerd te worden.  Het was allemaal verloren moeite, waar voordien zovele soorten bloemen stonden vond je nu maar één enkele terug en daarbij nog een klein nietig dingetje, ik was ontgoocheld.

De temperatuur was echter prima, de weerman zei dat we wel 17 graden hadden gekregen en dat geloof ik goed.  'k Had zelf een bloesje aan getrokken dat aan de hals wat open was omdat ik graag iets heb wat me niet hindert als ik aan het wandelen ben.  Dit wat ik had gekozen was prima, zal weeral veel moeten wassen want iedere dag kom ik wel bezweet terug naar huis.  Maar daarvoor zijn die spullen dan ook wel gemaakt, niet getreurd, dat geraakt ook wel gedaan.

De enkele beelden die ik heb gemaakt, er waren er wel meer maar die zijn gisteren reeds aan bod gekomen, ik heb er hier maar drie die de moeite waard zijn om getoond te worden, de andere gaan over hetzelfde onderwerp maar vanuit een ander oogpunt.

Deze wandeling was echt mijn ding niet, te veel volk op de been, al hadden ze wel gezegd van niet allemaal tegelijk ergens naartoe te trekken, ja, als ik te voet moet gaan dan wil ik wel ergens dichtbij iets vinden om te wandelen, 'k was misschien wel beter naar de abdij toe getrokken, al is daar helemaal niks te zien op een gewone dag . . . maar zijn het nu wel gewone dagen ?!

Hier komen dan de beelden . . . 


Aan de visvijver had ik toch prijs blijkbaar, hier zaten er zelfs vier samen op een boomstam.  Ik vond het een samenscholing en voor mensen mag dat dezer dagen niet, alleen als ze in familieverband samen gaan wandelen.  Hier was ik de drukte ontvlucht maar ik wou ze toch nog een beetje beter in beeld brengen, kijk hieronder maar, zo zie je dat het echt wel waterschildpadden zijn.


Vier op een rij . . . meer moet dat niet zijn voor mij, ik was tevreden.


Hier is een overzicht van de visvijver, vooraan in beeld is een strookje afgeschermd van de rest van de vijver, zouden ze dat gedaan hebben om nieuwe planten in het water te zetten ?!  Of is het gewoon omdat er niets of niemand zou in de buurt komen van de plantengroei, of nog een andere reden, geen idee . . . !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!