dinsdag . . .


Een heel fijne dinsdag voor iedereen, we krijgen weer zon vandaag zoals we zien en ik ben daarmee al dik tevreden.  Ook al staat er nog wel wat schrale wind maar dat nemen we erbij, beter dit dan helemaal niks.

Wat mooi begon kreeg al dadelijk een andere dimensie toen ik bezig was om mijn kalender te zoeken.  Een kalender waar de zonsopgangen en zonsondergangen op staan, de uren wel te verstaan en ook de schemering wordt mee vermeld.  Dat zijn tijden die je kan gebruiken om je timers van de lichten in huis mee af te stellen, begrijp je wat ik bedoel ?! 

Wel ik heb in huis een aantal timers zitten aan lampen die 's avonds op een bepaalde tijd aan floepen en dan ook weer uit gaan op een verschillend tijdstip.  Die vent van mij had weer gezien dat die nu langer in brand bleven, dat wil zeggen dat hij dus na middernacht nog was op geweest, waar ik natuurlijk weer niks van had gemerkt.  Maar dat is normaal, ik ondervond dat de tijden nu nog goed stonden waarop ze aan gingen en had gedacht : op die paar dagen zal het zeker niet steken maar dat was zonder de waard gerekend, want je moest zo maar eens die lichten te lang laten branden hé !!!  Verstaat ge me, hij ziet op een minuut of twee te lang branden, al was het hier een vol uur langer maar dat laten we buiten beschouwing.  Hij begrijpt niet als je zelf een uur eerder op staat dat die dan 's avonds ook een uur langer branden nadien, toch als ze op dezelfde wintertijd blijven staan.

Dus toen ik daar deze voormiddag over sprak zat het er al dadelijk tegen : en waarom zet ge die niet verschillend ?!  Dat ze op tijd en stond aan gaan is oké maar die hoeven toch niet allemaal samen te blijven branden.  Dat is ook niet zo want ze gaan ieder op een ander tijdstip weer uit en ook een verschillend ritme van waar ze starten dus daar is vast niks mis mee . . . alleen bekijkt hij het zo niet !  Nu had hij deze keer wel gelijk, ze hebben een paar dagen te lang gebrand, dat is waar maar wat kan ons dat nu schelen, ik moest toch die timers nog op "zomer" zetten.  

En dat is een eenvoudige klus, je hoeft maar één bepaalde toets op die timer meer dan 3 seconden vast te houden en er komt een "S" op dat schermpje, de S van summer, Engels dus voor zomer !  Zo eenvoudig kon ik alles dus weer juist stellen, het uur dat ze weer beginnen te branden staat al juist erin, nu nog controleren of ze ook op het juiste uur weer uit gaan en dan zijn we allemaal tevreden.

Geniet van jullie dag, ook al blijf je meestal wel binnen maar maak er ook een mooie dag van !


Reacties

  1. Gelukkig kan jij dat allemaal nog fixen Chris en ach dat morren niet aantrekken...misschien kan hij er zelf ook niets aan doen? Hou jij je maar sterk! Gemakkelijk gezegd hé? Die eerste warme zonnestralen doen deugd, we moeten ervan profiteren en de natuur bedanken dat ze ons wat warmte geeft in deze tijden! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zulke dingen doe ik al meer dan 20 jaren allemaal zelf, zelfs de tv weer "herstellen" als hij een verkeerde toets heeft ingedrukt op de afstandsbediening, hij kent daar helemaal niks van, moest hij alleen zijn en naar een opgenomen programma willen kijken dan kan hij dat zelfs niet oproepen, heeft zich daar ook nooit mee bezig gehouden. Maar dat gedeelte van techniek zit er bij mij wel in, zo heb ik ook die radio hier aan het spelen gekregen die we nu in huis hebben, toch al bijna twee jaar denk ik dan. Al heb ik er wel even mee gesukkeld maar dat lag aan mijn gsm, die moet je met gsm dus instellen nadat je een app hebt erop gezet en nog ging dat dus niet. Terug naar de winkel en bleek het geheugen van een (oude) gsm niet voldoende om dit allemaal uit te voeren, ze hebben het in de winkel zelf geprobeerd . . . en dan heb ik daar maar dadelijk een nieuwe gsm ook aangekocht, we waren er al de tweede keer met die radio en ja, als je daarmee verder kan dan was ik daarmee tevreden. En hij heeft dan de gewoonte van met zijn vinger over die tiptoetsen te vegen en dan zet hij de ene post op het nummer van een andere en zo verder, ook daar moet ik vaak ingrijpen. Van een beetje techniek heb ik wel verstand, vroeger ook van de computer maar dat laat ik nu door een IT-er doen en dan weet ik dat het goed gedaan is ! Heb vandaag nog 5 grote witte selders in de diepvriezer geholpen zodat we weer wat verder kunnen. Nog een fijne avond !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!