vrijdag . . .


Aan iedereen een heel fijne vrijdag, welk weer we krijgen, ik hoop op mooi weer zodat ik weer eens een stapje in de wereld kan zetten : wandelen bedoel ik dan.

Op donderdag toch alweer regen gehad, ook al hadden ze sneeuw en dergelijke voorspeld, daar was weinig van te zien, de weergoden kunnen ook al eens verkeerde voorspellingen doen maar we maken er toch steeds het beste van.  Heb ook mijn beste beentje voorgezet zodat alles hier mooie blinkend (?) is gepoetst, neen, zover drijf ik het dan ook weeral niet, hier en daar zal er nog wel wat zijn dat aan verbetering of aan poetsen toe is maar daar malen we niet om, als hier alles wat zuiver is gemaakt en weer op orde ligt dan mag ik al tevreden zijn.  Daarbij, onze salontafel die ligt altijd wel vol met allerlei papier hier en daar, och, ik kan het gewoon niet bij houden om alles weer op de juiste plek te leggen, ook al hebben we in de kasten nog wat meer orde dan voorheen.  

Ook wat opkuis gedaan hier en daar en dat moet van tijd tot tijd ook kunnen, maar veel verder zijn we nog niet.  Ook in de kasten in die kleine kamer wil ik nog eens wat orde scheppen, daar hangen en liggen spullen in die al jaren er niet meer zijn uit geweest en waarvoor ligt dat daar dan vraag ik me af ?!  Zo zijn daar wat cd's opgestapeld in plastieken dozen om ze goed te kunnen bewaren, maar ook zij zijn geen eeuwig leven beschoren, daar moeten we toch ook eens werk van maken maar waar ga je daarmee naartoe allemaal, ze doorknippen zodat niemand er nog wat aan heeft of gewoon ermee op de markt gaan staan, rommelmarkt dan wel ?!

Ach overal zullen er zo wel van die plekken zijn waar je niet zo vaak meer gebruik van maakt, of van de spullen die ergens zijn opgeslagen en het daglicht niet vaak meer te zien krijgen.  In kasten kan een mens heel veel kwijt maar je moet het ook leren van eens op tijd en stond te rommelen zodat je nog weet wat er allemaal in zit en wat je daar nog kan vinden, soms doe je toch nog eens ontdekkingen die je echt wel vergeten was, zo deed ik nog een tijdje geleden een vondst in een bepaalde omgeving, ik zag daar een ingepakt "stokje" liggen, later bleek het een oude Parker te zijn in zilver, die had ik mooi weg gelegd en eigenlijk moet je die blijven gebruiken, maar het is zo'n mooi en fijn ding dat iedereen er wel naar grijpt als die gewoon voor iedereen in het zicht ligt.  

Het is een kleinood waar ik altijd heb van gehouden, ik weet waarvan hij komt : van mijn vroegere werkgever ooit gekregen in tijden dat het nog heel goed ging in die branche, ook nu nog eigenlijk maar wel aangepast aan de noden van de tijd, zo ook die stylo.  Bovendien is het een zilveren exemplaar en echt veel zullen die er wel niet geweest zijn, wie zou die nog in zijn of haar bezit hebben, vraag ik me af, hoeveel collega's hebben nog zulke dingen ?  Zo heb ik hier nog een ander exemplaar liggen van dezelfde werkgever, waar ik dus voor gewerkt heb, maar dat is wel een inox-en, veel te glad om vast te houden, mijn huid is dan ook zo droog dat die vaak uit mijn handen schuiven als ik er wil mee schrijven . . . maar hij is er ook nog hier vlak bij mij.

Zo ziet ge maar dat er soms ook verrassingen uit de kast komen vallen als je ergens een stuk ervan leeg maakt of opruimt.  Maar veel zal dat niet meer zijn dat er hier nog in huis is waar ik een bepaalde binding mee heb, het meeste van vroeger is weg gedaan, al staan er nog wel een serie glazen in de kast die zelden of nooit worden gebruikt.  Tussendoor doen we dat dan wel eens, ook de kristallen glazen gebruiken die we ooit aankochten, die worden wel steeds zorgvuldig afgewassen en weer opgeborgen.

Maar we zijn nu aan het begin van het weekend gekomen, maak er mooie dagen van al zal er wel weer veel wind staan, als het niet te lelijk doet dan zijn wij al dik tevreden.  Geniet van jullie weekend !!!



Reacties

  1. Ja Chrisje, dat gebeurd dingen die tevoorschijn komen bij grotere kuis. Er zijn nu "zorgwinkels" zo noemen die! en die hebben zo van die hulp middelen. En daar heb ik een rubberen dingetje zien liggen dat je over een pen of potlood schuift om grip te hebben, vond ik heel handig, als dat in je geburen moest zijn, zou je uw pen wel kunnen gebruiken. Hier heeft het gesneeuwd soms met dikke vlokken. Rap wat foto's genomen, want het is even rap weg als dat het gekomen is. Nog een goed weekend Alfy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gisteren kregen we hier ook vrij veel sneeuw te verwerken maar niks daarvan is blijven liggen omdat de ondergrond te nat en te warm was. Tussen het gras zie je hier nog wel iets liggen hier en daar maar dat kan ook in de avond gevallen zijn, heb er niet naar gekeken ! En over die stylo die te glad is om goed mee te schrijven, wel die ligt hier maar voor het grijpen als je wat nodig hebt, zal nog wel lukken. Tegenwoordig zijn de meeste pennen, zoals een gel-pen, wel heel handig omdat die zelf een bepaald gedeelte hebben dat niet slipt als je er mee wil schrijven, ik hou me daar wel mee bezig, is nog handig ook om puzzelboekjes in te vullen ! Nog een fijn weekend.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!