maandag . . . en een nieuwe week . . . !


Voor iedereen een heel fijne maandag en een nieuwe week begint, hopelijk brengt ze ons nog mooi weer en mooie dagen, in iedere betekenis van het woord "mooi".

In de vorige dagen was ik echt niet op mijne kilo zoals we dat hier zo mooi zeggen, ik was namelijk wat ziekjes, niks nieuws voor mij want ik sukkel zo toch al even door van een heel zware verkoudheid in januari, naar een ontsteking van de sinussen in begin februari en nu weer dit, het kan blijkbaar niet meer op ! 

Iedere keer denk ik dan weer, ach, daar zijn we nu weer eens goed vanaf gekomen totdat er weer iets anders de kop op steekt maar ik hoop dat zich dat niet zo voortzet in de komende maanden.  Want dan is een mens dat al snel beu, het is niet echt zwaar ziek zijn, dat moet nu ook weeral niet maar je voelt je wel wat groggy tussendoor en dat zet je toch weer wat achteruit.  Ook alles wat je zinnens was om nog te gaan doen, dat kan niet doorgaan en ga zo maar verder met andere dingen ook.  Soms dan ben ik het hier zo beu tussen die vier muren dat ik naar buiten stap en eens een wandeling maak maar als ik me niet goed voel dan komt het er ook niet van.  Zeker toen ik me zo verkouden voelde en daarna na die sinusitis, toen kon ik mijn hoofd niet meer recht houden en je moet hier in huis toch ook verder.  Op de koop toe krijg je dan allerlei dingen te verwerken die je genezing niet in de hand werken en het is ook niet bevorderlijk voor je goed humeur.

Steeds probeer ik er de moed in te houden maar soms zakt ze me echt wel in de schoenen en dat zit dus heel laag en ik ga er nu wel voor zorgen dat ik weer snel terug fit ben om hier alles in goede banen te leiden.

Een nieuwe week geeft me weer nieuwe moed ook, al zal er wel te werken vallen vermoed ik zo.  Zo dacht ik van alles hier mooi te poetsen, wat dus niet gelukt is, en uitstel is geen afstel dus ga ik er in de komende dagen wel werk van maken, eender wanneer.  Alleen zal het voor vandaag niet zijn, er staan immers nog wat andere werkjes op het programma en een afspraak ook nog zodat alles weer iets wordt opgeschoven, zo kan het ook wel eens maar toch niet te lang meer uitstellen.  Als er dan eens een mooie dag tussen komt dan wil ik daar ook wel eens van profiteren en genieten van een stapje naar buiten, al is het maar om te gaan wandelen.

Ook dacht ik om eens naar de stad te gaan, eens kijken of er veel nieuwe kledij te kopen valt en of er iets tussen is wat ik zou willen aanschaffen, en misschien tussendoor wel wat passen ook.  Maar niet te druk doen daarmee, er is nog tijd genoeg om wat nieuwe spullen aan te schaffen, voor het zomer is kan je dat meestal toch niet dragen al kunnen er in de komende maanden ook wel mooie dagen komen.  Al zijn ze dan eerder uitzondering dan regel maar ze zijn er wel.  Zo herinner ik me mooie dagen in februari, waarop we zijn gaan wandelen in de volle zon, wel redelijk gekleed maar toch niet echt warm ingeduffeld, iets luchtig aan, een topje met een bloes met lange mouwen erover.  En die eerste dagen dat het eens heerlijk zonnig is en aangenaam om buiten te toeven die brengen zoveel meer vreugde met zich mee als je daarvan kan genieten.  Het eerste groen dat er verschijnt, de bloemen, als die er al zijn, en nog zovele andere tekens die wijzen op een naderende lente en mooi weer.

Maar regendagen zullen we vast en zeker ook kennen, die mogen zo snel als mogelijk voor mij weer verdwijnen, daarop doe je toch niet zoveel op een druilerige dag dan anders als het zonnetje schijnt, al kan je niet alles hebben zoals we het zouden willen, dat weten we ook allemaal.  Maar hopen op mooi weer dat moet kunnen, alleen is het steeds wachten totdat het zover is en daarna moet je met volle teugen ervan genieten, dadelijk wanneer je de kans wordt geboden !

Met al dat hopen en willen en wensen is het nu genoeg, we kunnen dat doen maar voor nu is het de nieuwe week die eerst komt en hopelijk zal die ons ook wel eens een mooie dag brengen zeker ?!  In ieder geval kijk ik er samen met jullie naar uit en vergeet vooral niet te genieten !

Reacties

  1. Ja ziek zijn en dan zo'n weer er bovenop daar word je inderdaad niet vrolijk van vooral als je alleen maar kan uitzieken. Ik hoop dat je snel beter bent Chris en weer kan wandelen als het weer het wat toelaat. Hartelijke groeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een mens heeft op sommige momenten dan ook zoveel te verwerken met jezelf, dat herstellen dus, en dan ook met de echtgenoot, het is niet alles, ik kan het jullie verzekeren. Ik heb de laatste tijd dan ook al veel geweend en getobt over allerlei dingen, ach, het is niet allemaal eenvoudig om er dan weer volop in te kunnen vliegen, wat ik tot nu toe nog altijd niet kan. Ik hoop op een paar rustige dagen als die er al mogelijk zijn om eens te gaan wandelen als het mooi weer is en dan weer opgefrist thuis te komen . . . maar het zal bij die gedachten blijven denk ik dan . . . ! Groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!