donderdag . . .


Vandaag dus opgestaan zonder dat er sneeuw te zien was, gisteren was het wel iets gans anders !!!  Toen zag je reeds zonder dat de overgordijnen open waren, dat het gesneeuwd had, je zag een witte schijn naar binnen komen doorheen de spleetjes hier en daar en dat zag er al dadelijk heel wat anders uit dan de andere voorgaande dagen.  Toen was het donker en bleef het donker, nu leek het dat er een fel licht ergens scheen, maar neen, het was gewoon de sneeuw die alles zo klaar maakte.  

Het was weer eens alsof we onze jeugd herbeleefden, de kinderen konden in de sneeuw spelen, waar hij bleef liggen tenminste, op de meeste plekken was het al lang aan het dooien want de temperatuur zat wel iets te hoog om gewoon ongeschonden te blijven zoals het eerder was in de vroege morgen.  Als je weet dat er daarna ook nog hagelbuien zijn gevolgd en regenbuien van misschien wel smeltende sneeuw en dergelijke, dan weet ge dat we fris weer hadden maar niet echt ijskoud, al voelde het soms wel zo aan wanneer je even buiten kwam maar dat lag eerder aan de wind die alles vergezelde.

Ook het hondje van onze kleinzoon liet zich niet onbetuigd in de sneeuw, snel wat de gekke toestanden controleren en ervan gebruik maken om ermee te spelen ook !!!  En spelen kan hij als geen ander, hij doet het vrij goed en luistert meestal ook wel goed maar gekke sprongen maken dat is niet erg, dat moeten jonge dieren doen en ook hij, Odie, is nog echt jong te noemen . . . !  Bang is hij geenszins van die sneeuw, het was een dag dat ze zich konden uitleven, jong en oud wel te verstaan.

We zitten nog altijd met onze kapotte lift, dat voel je toch als je een paar verdiepingen hoog moet klimmen met een grote tas met allerlei eetwaar erin !  Heb ik dus ook weer eens ondervonden en dat doet een mens wat meer nadenken van wat hij of zij mee brengt van uit de garage of de berging.  Ge moet weten, we hebben een kleine voorraad aan eetwaren daar gezet, dingen die goed bewaren zoals in blik of in glazen bokalen zodat je er later gebruik kunt van maken als het nodig mocht blijken.  Ook wat wasmiddelen staan er allerhande, zowel voor de vaatwasser als voor de wasmachine en ook wat om te poetsen natuurlijk, zulke dingen moet je steeds als reserve staan hebben voor als het nodig mocht blijken.

Dus vandaag zal het nog wel even behelpen worden, dan zullen we maar werk van ons poetsen maken zeker, dat moet ook nog afgewerkt worden, de laatste loodjes dan wel.  Er rest nog alleen de living te doen maar daar moet je dan ook wel wat voorbereidselen voor treffen, al zijn de meeste al wel gedaan.  Blijft nog alleen alles omhoog te zetten of in de hal te zetten, ja, een stoel staat er hier wat te veel en die zwieren we in de hal totdat de vloer hier weer helemaal proper is en dat je er terug kan over lopen, nadat alles weer is opgedroogd op het parket.  't Zal weer een verademing zijn als dat allemaal gedaan is en mocht er nog een mooie dag komen voor het weekend, dan wil ik daar gretig gebruik van maken om eens naar buiten te trekken, doen zou ik zeggen !!!

Nog een heel fijne donderdag en brei er nog een mooie avond aan ook zodat je met welbehagen naar je bed kan gaan om rustig te slapen !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!