vrijdag vandaag . . .

Vrijdag vandaag en wat staat er dan op ons programma, niet zoveel eigenlijk, toch niet om zelf te doen, om te werken zeg maar, we hebben wel wat in ons gedacht maar daar heb ik het dan later over.

We zijn aan het einde van de week toegekomen en het is een dag dat we niks te doen hebben, er staat wel iets in de agenda geschreven maar dat heeft niet zoveel belang, nu toch nog niet.

Mijn ventje die is gaan winkelen, zowat voor het weekend in huis halen van broodbeleg en dergelijke, dat moet ook kunnen.  Voor deze middag brengt hij dan wat lasagne mee voor ons en dat maak ik dan op de middag klaar zodat er niet veel werk aan het eten valt te doen, mag ook wel eens.  'k Had gisterenavond al wel eens gedacht : zou ik de lakens al niet van het bed aftrekken en die wassen, daarna terug opleggen zodat we op zaterdag gerust zijn ?  Maar neen, dat kan ook op zaterdag ook nog en dan gebruik je ook van die goedkopere energie.

Dat doet me er nu aan denken dat we zullen overschakelen naar een andere leverancier maar nu weet ik niet precies wanneer dat zal zijn, het contract is pas getekend in de tweede helft van januari dus als er een maand opzeg volgt dan zal het pas vanaf maart zijn dat we van die nieuwe leverancier onze energie hier binnen krijgen.  Toch nog maar even afwachten tot we daarover zeker zijn, niet te gek doen met die energie en met wassen en drogen, want die dingen nemen echt wel heel veel van die energie af in de loop van een dag, beter uitstellen tot 's avonds.  Ach, we zien wel wanneer we daarover bericht krijgen, een bevestiging dat we zijn overgeschakeld en dan pas ernaar leven ook.

Al die dingen in het oog houden, het houdt toch wel veel in wat je moet controleren, niet zomaar op leven en gebruiken van die dingen allemaal, je betaalt je anders blauw en dat is voor niks nodig als het ook anders kan.

Mijn ventje hamert daar steeds op dat we zoveel en zoveel gebruiken en verbruiken en dat het zoveel en zoveel kost voor ditjes en datjes, ja, ik weet het, je moet niet je geld langs ramen en vensters naar buiten gooien maar je mag toch wel comfortabel leven.  Het is niet voor niks dat we gewerkt hebben en toen ook veel gespaard, nu mag het wel eens wat losser gaan met al die dingen maar geen gekke dingen doen, dat doen we dan ook weer niet.

Met vakantie gaan, dat doen we wel en ook dat kost aan verbruik van energie, is het niet met de wagen, dan met het vliegtuig en daar is tegenwoordig veel om te doen.  Maar ik weet ook dat het zo'n vaart niet neemt, dat je alles moet weten te doseren op een goede manier : een beetje hier en een beetje daar, alles goed verdelen zodat je geen overdaad pleegt.  En om eerlijk te zijn, is dat niet zo in alles ?!

Een paar overpeinzingen van mezelf, zo hier aan dat klavier dat verduldig wacht op wat ik zetten ga, vandaag geen wereldschokkend nieuws maar eens een rustige dag, dat mag ook wel eens, het doet ons allemaal goed op tijd en stond . . . 

Nog een fijne vrijdag wens ik iedereen toe en geniet van het weekend dat er ook weldra aan komt.  Maak er ook mooie dagen van zodat je er nadien met welbehagen kan op terug kijken !



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!