vrijdag en weekend, eindelijk . . . !


Ja, deze keer kijk ik er zo naar uit, naar een weekend dat het ook wel eens rustig mag zijn, naar een weekend om te bekomen van alles wat er in de voorbije week was.  Zelf heb ik ook niet stil gezeten en was steeds druk doende met allerlei dingen zoals wassen, plassen, zorgen voor, denken aan, ge kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het allemaal gedaan.  Kent ge dat van die kleine dingen die soms als nutteloos worden bestempeld, ook die dingen allemaal, het met de hand uitwassen van veters die je uit schoenen hebt gedaan die helemaal versleten waren.  Wel ja, zulke dingen heb ik dus ook gedaan, ge komt dat tegen en wil het uit de baan hebben, zo gaat dat dan het snelst.  Als je dat blijft uitstellen dan geraakt nooit alles opgeruimd en dat vind ik toch zo erg als we ook eens een rustige dag hebben, dan wil ik geen rommel zien liggen en kan ik het niet verdragen dat anderen dat dan ook weer maken, lees de echtgenoot.

Want die kan er wat van, ik maak steeds een stapeltje op onze salontafel van de boekjes en dergelijke die een mens steeds vaak ter hand neemt.  Ook reclame en dergelijke wordt daar al eens bij op gelegd maar de echtgenoot heeft er het handje van weg om dan weer een nieuwe hoop te beginnen met het resultaat dat na een dag of twee de hele salontafel vol ligt.  Ook ik leg er al wel eens wat neer voor zijn plaats aan dat tafeltje om hem erop te wijzen dat dit of dat nog moet gedaan worden of dat dit en dat weer betaald is of van zijn rekening is gegaan, als er weer eens sprake van is dat er te weinig op staat !  

Ja, voor ieder ding zou hij een andere plek nemen op dat tafeltje en het moet dan tenslotte ook dienen om wat drank en dergelijke op te zetten, of eens zijn brillenkokers op te leggen, die er eigenlijk altijd op liggen omdat hij twee brillen nodig heeft : eentje voor naar tv te kijken en een andere om te lezen.  Al gebruikt hij die niet zo vaak, niet als hij ze steeds nodig heeft en dat  is fout maar ja, wie ben ik om hem daar steeds op te wijzen.

Alles heeft weer eens zijn beurt gehad, nu is het aan ons om wat uit te blazen.  In de voorbije dagen was ik telkens zo moe en dan heb ik ook wel eens wat rust in mijn hoofd en omgeving nodig.  Een wandeling zat er gisteren niet in omdat de echtgenoot erop stond om naar een bepaalde winkel te rijden.  Ik heb niet tegengesputterd maar ik kon er echt niks gaan doen, hij denkt dan nog dat je goede spullen kan aankopen in solden als de maand al voor tweederde voorbij is, neen, dan vind je niet veel degelijke dingen meer, al had ik er wel twee gezien moet ik zeggen, heb ze ook gepast maar ze stonden me niet echt aan !

En nu op naar het weekend, het eten voor deze middag is al deels gereed, de aardappelen staan geschild klaar in een kommetje, alleen nog voor wat vlees zorgen maar dat lukt wel, ik heb de keuze in de diepvriezer steken en haal er wel een brochette of zo uit, is ook wel eens lekker.

Nog een fijne dag verder ga ik iedereen toewensen en op naar het weekend.  Maak er mooie dagen van en je zal je veel beter voelen na wat rust, zo is het toch bij mij en wie weet maak ik wel eens wat speciaal klaar, als het maar lekker is . . . !






Reacties

  1. Ik had hier weer wat bij te lezen maar wat me opvalt is dat jij blijkbaar geen zittend gat hebt Chris, altijd maar bezig! Ik heb het ook graag in orde in huis en zo maar af en toe moet je even relaxen want dat hou je niet ongestraft vol hoor maatje!! Daarom, neem het er eens van dit weekend en laat alles wat over je gaan en RELAX. Hartelijke groeten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen nog wat strijk hangt er en dat blijft zo tot na het weekend. Als het nu mooi weer was dan had ik al lang mijn stapschoenen aangetrokken en was gaan wandelen maar ik ga vandaag wel eens mijn leesvoer aanspreken, daar is in de laatste dagen ook al niks meer aan gedaan en dat blijft hier maar liggen, dan kan ik dat weer weg werken. Nog een fijn weekend, geniet er ook maar van, groetjes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!