dinsdag . . .


Voor iedereen een heel fijne dinsdag toegewenst, was al vrij vroeg met alles bezig en nu neem ik even rust.

Vandaag al naar de kapper geweest, mijn haren laten kortwieken, niet eenvoudig met dit koude weer, je moet eraan denken dat je dan snel kan een verkoudheid op doen.  Maar wat moet dat moet, ook die haren vragen wat verzorging en ik hou ervan om heel regelmatig te gaan.

Weer een stukje van die gekleurde haren dat weg is en na nog één maal een stukje eraf zal het helemaal wit zijn, wat ik er dan ga mee doen weet ik nog echt niet, eens luisteren wat de kapper erover te vertellen heeft.  Dan maar snel beslissen wat of hoe en misschien toch wel ergens wat aan de kleur doen ook, we zien wel hoe dat achteraf is.  Maar veel verandering aan die haren zie ik echt niet, geen stugge haren, geen te droge haren, al zijn ze wel droog maar niet droger dan voorheen, ik verzorg ze redelijk goed en dat moet volgens mij volstaan.

Ook eens horen wat de echtgenoot ervan vindt, hij zegt niet vaak iets over die haren maar "hij heeft me wel gekozen om die mooie haren" !!!  Dat zegt hij steeds maar nu zijn die donkere haren er niet meer en ik vraag me af wat hij er nu van denkt, zegt er niet veel over dus zou het misschien ook voor hem wel goed kunnen zijn.  In ieder geval wil ik er rekening mee houden dat ook hij het goed vindt zoals het nu op dit moment eruit ziet.

Verder was het echt wel bibberen als je buiten kwam, deze morgen was het vrij mistig en ook wel fris, geen weer dat erop duidt dat de zon er zou doorheen komen, ook gisteren niet, maar ja, als het maar niet te gevaarlijk wordt op de baan ben ik al dik tevreden.  Voor mensen die moeten werken gaan is het al moeilijk genoeg om tegenwoordig op tijd en stond daar te geraken waar je moet zijn om je arbeid uit te voeren.  'k Ben blij dat wij daar reeds een groot aantal jaren vanaf zijn !!!  
Voor mij is dat reeds 20 jaren geleden dat ik gestopt ben met werken maar op pensioen zijn we allebei op 60 gestopt, kwestie van nog wat mooie jaren voor ons te hebben, ik had op een jaartje na een volledige loopbaan en mijn echtgenoot had ook een volledige loopbaan.  Alleen het pensioen is niet navenant, dan zou je denken dat je daar degelijk kan mee leven, ja, je kan er mee leven maar alleen als je allebei afzonderlijk een volledige loopbaan hebt en dan nog zit je met een te laag bedrag . . . maar wanneer ze dat eens gaan aanpassen dat zal niet meer voor ons zijn vermoed ik dan zo.  

Of de regering moet opeens ergens een grote pot vol goud hebben gevonden om daar de gepensioneerden ook eens wat opslag mee te geven of toch te zorgen dat ze minstens 1500 euro netto over houden.  Maar dat is hopen op iets wat nooit zal gebeuren denk ik dan, ik ben realist en zorg dat ik ermee kan rond komen, al is het niet zo eenvoudig maar er zijn er die nog wat minder trekken van pensioen dan wij . . . wat moeten die dan zeggen . . . ?!  Het hangt er soms ook maar vanaf wat je in je werkperiode hebt kunnen sparen en wij zaten nog in een goede serie van mensen toen, we hebben een spaarpotje aangelegd maar door de jaren heen geraakt dat ook eens uitgeput.  Zeker als je een paar keren op een jaar met vakantie gaat, dan zie je dat bedrag slinken . . . maar we maken ons nog geen zorgen.

Daarom : genieten terwijl je dat kan, al is het maar met een glaasje wij bij het eten of een snoepje zo tussendoor.  Nog een heel fijne dinsdag en maak er ook een mooie dag van, al zie ik de zon niet zo snel door de mist heen boren . . . maar het kan wel . . .!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!