vrijdag . . .


. . . en het poetsen is volledig achter de rug, alleen nog wat hier en daar op orde zetten en afstoffen zodat we er voor een weekje tegen kunnen !  Of het zo lang zal duren eer er weer stof ligt durf ik betwijfelen want je zit hier zelf iedere avond met je dekentje over schoot en benen in de zetel en ook dat brengt wat stof met zich mee, maar dat kan ik dan best eens wassen, misschien toch wel een goed  idee om dat stof wat te minderen !

Sinds de ziekte van mijn echtgenoot bekend is geworden bij familie en vrienden hebben we al een paar leuke reacties gekregen voor hulp allerhande.  Ik ben blij dat we weer een goede band hebben met mekaar, dat heeft wel een tijdje stil gelegen maar je weet hoe dat gaat met jezelf : vaak op pad naar hier en daar, wat vakanties dat je mekaar niet kan bereiken en zo van die dingen allemaal.  Ik bedoel daarmee niet dat je niet bereikbaar bent maar het gaat allemaal wat moeilijker ook al is er de gsm en mail en dergelijke.  Maar ik ben nog altijd van het principe dat we dat internet en mail niet nodig hebben op vakantie, al is er hier en daar wel wat dat we gaan opzoeken.

We hebben opnieuw een wandelstok gekocht voor de echtgenoot, ik denk een dag of twee nadat hij hem had kwijt gespeeld, dat zal nog wel voorvallen maar ja, we weten nu waar je er eentje kan krijgen en dat is al veel waard.  We zijn de laatste dagen ook bezig geweest om van alles te plannen voor de feestdagen, alles stond voordien op een laag pitje en nu zijn we daar pas mee doorgegaan.  We wilden eerst weten wat er met hem gaande was voor er veel werd geregeld en gedaan zodat we nu weer rustig naar de feesten kunnen toe leven.  Het zullen geen feesten zijn in volle vreugde maar we kunnen er best samen van genieten zoals we altijd doen, niet uit eten gaan, neen, dat doen we op zondag reeds, maar wel hier thuis zal ik wel iets speciaal klaar maken.  Vroeger hadden we hier in de buurt een traiteur waar we bestellingen deden en dat eten was echt wel lekker, nu maken we het de laatste jaren terug zelf klaar en dat kan ook.

Voor nieuwjaar zal het hetzelfde zijn zoals altijd : een kaasschotel en broodjes, samen met vlees en daarbij wat fruit en noten en dergelijke allerhande, er is ook nog steeds choco voorhanden voor de zoetebekken !!!   Drank naar believen, wijn, cola en andere dingen ook nog waarvan ik niet precies weet hoe het noemt en dat is het dan allemaal, koffie en/of thee, alles wordt voorzien !

Het zijn heerlijke dagen . . . en blij dat het daarna weer voorbij is met de drukte.  Dan pas kunnen wij er echt van genieten al laten we dat aan ons hart niet komen.  Nu met de Kerstdagen is het ons feest voor ons beiden : eens goed nadenken wat de pot dan zal schaffen en hoe het klaar te maken allemaal, even over nadenken en als dat feest voorbij is laat ik wel weten of het gesmaakt heeft.

Voor nu een heel fijn weekend voor iedereen, geniet ervan en leef naar de feestdagen toe, ze zijn echt niet ver meer af !!!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!