maandag . . .


Inderdaad, we zijn weeral maandag en als je de kalender bekijkt wordt die nu dunnetjes.  Ook de scheurkalender die hier aan de computer hangt, vlak in mijn buurt, die wordt echt wel heel dun en het was een redelijke dikke kluif, eentje met teksten van Toon Hermans.  Ook eens gekregen voor mijn verjaardag meen ik, en daar heb ik al vrij veel gebruik van gemaakt, zowel door het afscheuren van de blaadjes al van de teksten die erop staan.

Pas op, ik gebruik ze niet allemaal maar wel die welke ik op dat moment passend vind bij bepaalde ideeën of teksten, of gewoon om de sleur eens te breken.  Ook wil ik daarvan geen misbruik van maken, een fijne tekst is gewoon een fijne tekst en dat is iets wat me vaak bevalt omdat andere schrijvers van uit een bepaalde richting alles bekijken, als je begrijpt wat ik bedoel.

Ook ik heb hier gedichten van mezelf liggen, twee dikke fardes vol met teksten, een heleboel maar die zien zelden of nooit het daglicht, ik hou ze voor mezelf.  Mijn echtgenoot zegt vaak dat ik daar eens werk moet van maken om die te bundelen en misschien wel eens uitgeven . . . ach, ik weet het zo niet, zijn ze daarvoor goed genoeg ?!  Mijn zielenroerselen hou ik liever voor mezelf, het vertelt vaak ook hoe ik me op een bepaalde dag voelde toen ik ze schreef, ik weet het zelf nog wel maar ja, wat heeft een ander er dan aan, zo denk ik dan vaak bij mezelf . . . ?!

Mijn sterke gevoelens zijn nu allemaal wat afgezwakt door het ouder worden en ik meen dat dit de reden is dat ik niet zoveel meer kan schrijven in gedichtvorm, ik weet het zelf niet hoor maar dat is volgens mij de grote oorzaak, alles komt om een veel rustiger tempo binnen en je verwerkt het dan ook weer zo snel niet . . . daarvan misschien ?!  Daardoor komen ook die woorden niet meer zo snel, ik ben er ook niet meer mee bezig omdat ik voel dat het te moeilijk wordt en veel zoeken naar woorden, neen, dat is niet voor mij.  Als ze niet uit mij gedachten door mijn vingers worden op een blanco blad op de computer gezet dan is het niks voor mij.

'k Wens jullie allemaal een heel fijne nieuwe week toe, maak er ook een mooie week van en geniet zoveel je kan . . . !




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!