maandag . . .


De laatste maandag van dit jaar, de uren tikken weg en wij moeten mee . . . we gaan het nieuwe jaar tegemoet met weer nieuwe hoop en al de ballast van het vorig jaar torsen we met ons mee . . . !  Hopelijk brengt het ons nog mooie tijden en mogen we nog gelukkig zijn met onze naasten dicht bij ons, 'k wens iedereen dan ook nog fijne dagen toe en een heel mooi jaar 2020, al valt het me zwaar om er zo luchtig over te doen.

Maar er is geen ontkomen aan, we moeten er door en we zullen wel spartelen en doen wat we moeten doen, eerst die feestdagen nog door geraken maar dat zal wel lukken.  We hebben wat voorbereidselen getroffen en als alles goed verloopt en de kinderen en kleinkinderen zijn hier zal het wel een bende zijn maar ook dat gaat voorbij en brengt weer wat leven in de brouwerij.  Ik hoop maar dat ze ons ook nog wat vreugde brengen in ons leven, lachen, dat moeten we meer doen maar in de voorbije weken viel er echt niet zoveel te lachen, geloof me vrij.

Het zonnetje schijnt hier zo mooi dat ik zin krijg om naar buiten te gaan en een wandeling te doen, ook zo kan het leven mooi zijn.  Dat doet me eraan denken dat we gisteren ook een wandeling hebben gemaakt door het domein in onze buurt en het heeft ons deugd gedaan, konden we dat maar iedere dag doen maar dat is niet mogelijk, gewoon omdat er steeds wel wat in de weg komt.  Neem nu vandaag : weer cross op de tv en dan zitten wij hier samen te kijken, ik met nog een puzzelboekje in de handen en hij starend naar dat beeld . . . of tussendoor even een uiltje knappen . . . ook zo kan het leven verder gaan !

Misschien mezelf wat vermannen en in de komende dagen, in het komende jaar wel te verstaan, eens gaan shoppen, dat doet me meestal ook wel deugd.  Daarbij zijn het dan ook nog solden en dan weet je dat je uit je doppen moet kijken omdat ze allerhande zaken uit de hoek halen om toch nog snel verkocht te krijgen.  Ze denken dat je dan niet zo goed meer ziet blijkbaar en ja, ook de stukken van de vorige jaren gaan dan nog van de hand, waarom niet, als er niks mis mee is dan kan dat best nog gebruikt worden en je bent goedkoop gesteld op de koop toe !  

Maar zover zijn we nu nog niet, nu is het weer staking van de Lijn en hier zie ik echt niet zoveel bussen rijden als voorheen.  Hier en daar is er wel eentje dat is uitgereden maar het grootste gedeelte blijft waar ze staan en dan blijf je ook maar beter thuis.  Al was ik wel zinnens om ook eens op stap te gaan, nog wat geduld en in de komende week is het terug rustig in de stad, dan zijn de kinderen op school en kan je rustig shoppen gaan, denk daar vooral aan.  De mensen die moeten uit werken gaan en steeds de bus nemen die zijn natuurlijk weer de klos maar ja, daar horen wij al lang niet meer bij.

Nog een fijne dag verder en maak van deze maandag ook een mooie dag, de zon nodigt iedereen uit om naar buiten te gaan al is het maar voor een korte wandeling, geniet van je dag !!!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!