maandag . . .


Gisteren was een mooie dag, samen gaan uit eten met de buurvrouw, heerlijk gaan chinezen en het heeft lekker gesmaakt, was ook weeral een hele tijd geleden omwille van alle onderzoeken en controles in de voorbije maanden.  Dat moeten we meer doen, een gezegde dat meerdere keren werd herhaald, het heeft lekker gesmaakt en : heel erg bedankt buurvrouw !!!

Ja, het was weer een tijdje geleden dat we nog uit eten zijn gegaan, in de stad zijn we onze vaste stek kwijt gespeeld omdat er werken waren, we zijn zowat ontheemd op dat gebied, zeker voor een lekker boterhammetje of een belegd broodje, het zou niet mogen zijn dat mensen stoppen met werken omdat er werken in de omgeving zijn !  We zijn weer goed op weg om te genieten, onze papillen zijn gescherpt door de lekkere kruiden en door de sausen en groenten allerhande.  We hebben heerlijk gegeten, al was het ook eend en dergelijke maar ieder zijn smaak, ik eet liever minder vette dingen dan de eend, ik vind schaal en schelpdieren alsook vis nog steeds wat meer naar mijn zin maar dat is ieder zijn eigen keuze, gelukkig maar dat we niet allemaal hetzelfde kiezen !!!

Zo nam ik dim sum als voorgerecht en dat heb ik haar dus zo ook leren kennen, ik vind dat echt wel lekker en ik vond dat deze keer de porties wat groter waren dan anders, of heb ik het mis, ik ben het niet meer gewend om dat als voorgerecht te nemen maar die saus erbij maakt het tot een lekker geheel.  En ik hou wel van een beetje pikant maar daar moet het dan voor de rest van de menu wel bij blijven, zo kan ik het verdragen en kan mijn maag het ook goed verteren.  Ieder moet weten wat hij zelf eet en besteld want ik weet niet wat anderen gewoon zijn van te eten.  Zo neem ik ook vaak een stoofpotje van vissoorten allerhande en daar zijn dan in : scampi, vis en inktvis en nog wat groenten ook, alles tesamen in een stenen stoofpotje en nog wat groenten ook !  Alleen neem ik dat meestal wanneer we maar snel een volledig gerecht willen eten en wat soep op de koop toe, daarmee gedaan en naar huis terug.  Zo kiest iedereen wat naar zijn of haar zin en genoeg is genoeg.

Het is op maandag misschien wel ook een druilerige dag, geen wandeling mogelijk of je moet met de paraplu op stap gaan maar dat is geen pretje, zelf zal ik wel eens moeten strijken ook, dat hangt er al van de vorige week en nu ben ik weer met de was bezig zodat er opnieuw wat te strijken valt . . . en zo blijft dat maar komen, maar volgend jaar wil ik toch beginnen zonder al die poespas, eens alles de boel laten zoals het even is, moet kunnen, ik wil ook wel eens gebruik maken van de solden of van wat die verkoop ons allemaal te bieden heeft.  Ik heb alles on hold gezet omdat we andere zaken aan ons hoofd hebben gehad en dan is dat vestimentaire er wel bij in geschoten.

Zo wil ik nog wel eens een andere gilet voor de echtgenoot, niet te dik maar ook niet te licht, zo een tussensoort dat hij steeds kan dragen onder een vest of mantel.  Hij heeft nog altijd die redelijk dikke grijze maar grijs is maar grijs.  En ik zie hem liever in een donkere uitvoering met een licht gekleurd hemdje eronder zodat zijn gelaat er mooi uit ziet in die kleuren.

En heb je gisteren die cross gezien in Namen waar het water naar beneden kwam gestroomd en wat modder met zich mee nam ?!  Niet meer mooi te noemen en het zal er ook niet warm geweest zijn, regen en wind samen met die modder maken het voor iedereen koud.  Het was echt niet aangenaam om te zien . . . op zondagvoormiddag hadden we wat anders bekeken, beelden van pinguins die rare streken uithalen in het water, vissen en dolfijnen die tussen de walvissen zwommen en die ook gevangen werden om op te eten, allerhande dingen die ik niet zo fijn vind waren er ook tussen en allerlei dieren die toeren uit haalden om toch maar op een andere plek te geraken zonder dat ze hun te stekken kregen !!!

Bah, weer die modder in Namen op de cross, niet zo mooi eigenlijk, ik heb medelijden met de mensen die daar moeten rijden en hun geld daarmee verdienen, 'k ga even lekker lui in de zetel zitten en mijn ogen dicht om wat later weer fris als een hoentje de avond tegemoet te gaan . . . moet kunnen als je gegeten en gedronken hebt.  Daarna zitten we hier toch lekker warm en gezellig samen binnen, meer moet dat toch niet zijn, nog een  heel fijne maandag en maak van deze week een echte feestweek !!!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!