Kerstavond . . .


Dinsdag en deze avond is het kerstavond, een rustige avond voor de meeste mensen.  Een aantal zal dit kerstfeest vieren met familie en vrienden maar ik vrees dat er meer mensen gewoon er thuis een gezellige avond zullen van maken.  Met of zonder lekker eten maar zeker wat te snoepen of te knabbelen, wat drinken en ook dat kan natuurlijk.  Meestal doen wij de twee samen, lekker eten en een goed glas drinken.  En dat hoeft geen champagne te zijn, die zullen we wel op Kerstdag zelf kraken, kwestie van een lekker aperitief te hebben, meer moet dat toch niet zijn ?!

Vandaag zal ik ook wel wat lekkers klaar maken, dat zijn meestal scampi bij ons, gewoon eenvoudig gebakken of gegrilde scampi, met wat look, een blaadje sla, tomaat en wat kruiderijen erop en we smullen die portie wel naar binnen.  Of ik daar puree ga bij maken, neen, liever niet, als ik ze bak dan sop ik mijn brood daar graag in en ook dat kan lekker zijn, of wat kruidenboter erbij, we zien wel hoe we dat doen.  In ieder geval heb ik alles reeds in huis om er een lichte feestdis van te maken.  Een lekkere witte wijn is er ook nog in onze kelder en ik hoop dat ze ons zal smaken, we kunnen er beter nu van genieten dan nog wat uit te stellen, je weet nooit wat de toekomst ons nog brengt !

Voor het vervolg van de avond is het bijna ieder jaar hetzelfde : naar een mooie film kijken, of naar meerdere films en als het naar de kleine uurtjes toe gaat dan gaan we heel zeker naar bed, lang op blijven hoeft niet maar wel een ietsje langer dan altijd dat kan best.  We moeten de dag erna toch niet voor iemand er vroeg uit en kunnen blijven liggen zo lang we willen, ik zorg er ook op voorhand voor dat ons eten voor die dag al klaar is, en genieten zullen we . . . op onze manier.

Voor iedereen een gezellige dag vandaag en voor deze avond nog genieten van de mooie dingen van het leven zo lang het ons gegeven is.


Reacties

  1. Hier zal het wat drukker zijn Chris want de kinderen en kleinkinderen komen samen Kerstavond vieren zoals elk jaar . Omdat de dochter vandaag ook jarig is beginnen we met een glaasje op haar verjaardag en dan feesten we verder met cadeautjes en lekker eten . Dus deze oma weet wat gedaan om 12 mondjes te voeden maar zo lang ik het nog kan dan doe ik het graag! Geniet ook maar van Kerstavond maar niet met de film The sound of music hoop ik.. straks kunnen we die allemaal zelf spelen na zoveel herhalingen. Nog een rustige maar gezellig Kerst Chris!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel erg bedankt, het zullen hier dit keer echt wel heel rustige feesten worden, ook met nieuwjaar zitten wij met zovelen aan tafel en dan is het hier te doen maar ik heb gezegd dat ze het rustig moeten houden, maar lieve wensen zijn altijd welkom en de kleinkinderen, samen met ons toekomstig achterkleinkind, zullen ook aanwezig zijn . . . !!!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!