dinsdag . . .


Voor iedereen alvast een fijne dinsdag, we maken er een mooie dag van en hopen dat die ook mooi mag eindigen.  Immers in de namiddag weten we de resultaten van de onderzoeken en testen van de echtgenoot, wat ze in houden en wat ze hebben naar voor gebracht.  Hopelijk zijn de resultaten goed en kunnen we tevreden al die miserie afsluiten zodat we vrij en vrolijk naar het einde van het jaar kunnen uit zien !

Maar eerst nog wat over gisteren maandag, toen heb ik wel degelijk goed doorgewerkt.  Ik dacht gewoon de vloer overal te doen in het appartement maar ik had ook nog wat andere dingen te doen voordien, ik vond het beter van die dus eerst te toen, wat weeral wat langer uitstel was om aan die vloer te beginnen.  En met reden want  ruiten van de slaapkamers doen voordat je de vloer doet bespaart achteraf weeral wat werk.  Ook lagen er nog wat stukken op te vouwen van in de week, toen had ik het opgegeven omdat ik zo moe was.

In de namiddag heb ik dan toch de vloer gedaan ook en zag met welbehagen neer op mijn geleverde werk, oef daar zijn we weeral door geraakt.  Zo reageer ik normaal niet maar een mens zit dan met zoveel in zijn hoofd en wil dat nog snel gedaan krijgen voordat je gaat slapen.  Met het idee in mijn achterhoofd dat ik dan weer niet zou kunnen slapen, ook dat was op zondag het geval, ik heb anderhalf uur op gezeten en gepuzzeld zodat mijn brein met die dingen bezig was en weldra moe genoeg zou zijn om in te slapen, wat ook gelukt is.

Dat doet dat een mens toch ook wat slaapachterstand heeft en misschien trek ik vandaag toch weer wat vroeger het bed in dan anders, al heb ik al die uren slaap echt niet nodig.  Alleen voel ik me de dag erna dan toch zo belabberd in de morgen dat ik liever fris en uitgerust aan al die werkjes begin !  Dat is in de zomer wel wat anders, dan zie je de zon schijnen, ook niet altijd maar meestal is het dan wel redelijk mooi weer zodat je weer wat meer naar buiten kan.  En ook dat mis ik in deze donkere en kortste dagen van het jaar, de heldere luchten en frisse lucht in de morgen als je op staat, ik ben echt wel een ochtendmens maar begin toch pas aan mijn werkdag als ik de krant heb kunnen lezen !

Na de inbraken in onze buurt van vorige week, mag het ook wel eens wat minder druk worden, al zullen de dagen nog niet snel gaan lengen zodat het toch wat meer licht is in de loop van de dag.  Je ziet dat al die donkerte voor niet veel goed is, de mens geraakt er gedeprimeerd door en ook ik laat me door die dingen wat leiden, ik leef mee met de natuur en daar hoort dus ook die wisseling van de seizoenen bij, met alle slechte en goede dingen die dat meebrengt.  

Kop op en naar de feestdagen toe met frisse moed, dat is wat ik iedereen nu toe wens, geniet nog van de mooie dagen die er vast en zeker ook wel eens zullen komen, laat het niet aan je hart komen en doe zoals ik, de moed erin houden want ooit zal het wel eens beteren . . . !!!



Reacties

  1. Ik denk dat het de donkere dagen zijn die ons bioritme verstoren Chris want ik heb ook meer neiging om langer te slapen dan normaal....Vandaag wat bezig geweest buiten want het één en ander moest nog gedaan worden voor we ons klaarmaken voor ons jaarlijks verzetje! Houd je goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij zijn het de muizenissen in mijn hoofd die niet willen zwijgen, ik zit te veel te tobben over de gezondheid van de echtgenoot maar nu we weten wat het is zal het de eerste dagen nog wat erger worden. Ik kan gewoon niet slapen omdat ik mezelf steeds doe waken en dat is niet goed natuurlijk maar wat doe je als je niet kan slapen, dan ga ik puzzelen en mijn brein bezig houden totdat het uiteindelijk moe is en ik vrij snel in slaap geraak als ik in bed kom !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!