woensdag en regen weer ?!


Hier weet je inderdaad nooit goed wat je moet doen als je naar buiten komt.  Je kan wel de app op je telefoon raadplegen om te zien of het in je buurt gaat regenen maar of dat altijd juist is durf ik te betwijfelen.

Zo willen we in de namiddag naar de markt gaan om wat vis aan te kopen en tegelijk wil ik ervan profiteren om naar "onze" bloemenhandel te gaan, die heeft opendeurdagen en ik wil er wel eens naartoe.  Gewoon om te zien, voor een bloemetje misschien ook wel en ook om de kerstsfeer op te snuiven, ze versieren alles zo mooi en dat is een lust voor het oog om er eens wat rond te lopen.  Al is dat ook niet zo eenvoudig als ik het hier neer zet want als daar wat volk in de winkel staat of zoekt naar iets passend dan moet je wel zien hoe je draait en keert, zoveel plaats is er niet, zeker niet als alles vol met bloemen staat.  

En dat is toch wel echt een bloemenwinkeltje om U tegen te zeggen, de man in de winkel, Gert die je steeds vriendelijk bedient, die heeft zelfs een hoge onderscheiding gekregen, officieel dus, gewoon omdat hij zoveel doet om zijn mensen te plezieren met de bloemen die hij aanbiedt.  'k Wil hier geen reclame maken voor de zaak maar iedereen die ik ken en die er naartoe gaat die zegt dat het toch veruit de beste is van de omgeving, al zijn er ook nog wel andere in dezelfde buurt gelegen.  

Ik weet het wel, iedereen zorgt ervoor dat zijn of haar winkel draait maar je kiest er zo maar eentje uit in de hoop deftige bloemen te vinden maar zo eenvoudig is het vaak niet.  Ook de ligging van de winkel zelf speelt een rol zeker als je er regelmatig naartoe wil gaan en dat is hier heel goed mogelijk.
Zo kan je daar heel goed geraken met de bus, van hier bij ons tot aan het plein waar de winkel gelegen is, tegelijk is het er nu ook markt en ik wil wel eens zien wat er nog straat aan kramen, soms vallen er wel enkele weg maar de bijzonderste die staan er toch meestal wel.

Zo zal er vandaag eens een kleine uitstap worden gemaakt : samen naar de markt en samen weer naar huis, te voet of met de bus, het is eender, met de bus doe je er wel een half uurtje op en als het mooi weer is dan kan je dat best doen.  Alleen als het regenweer is, zoals er vandaag werd aangegeven, dan kan je beter met de bus gaan, al moet je er dan ook wel door van thuis tot aan de bus en wanneer je van de bus stapt moet je wel het pleintje over om naar de markt of naar de winkel te gaan.  Maar beter dit dan steeds die wagen naar buiten halen, maar dat is weer voor een andere zaak dat je dat laat.

Nog een heel fijne woensdag en maak er vooral een fijne dag van, ook al blijf je binnen !



Reacties

  1. Hopelijk is je bezoekje aan die bloemenwinkel meegevallen Chris... ja ik kan ook genieten van de sfeer die sommige winkels hebben met die dagen! Wandelen zit er hier momenteel niet in! Ik heb last van hielspoor en een ontsteking van het voetvlies of wat dat ook is en kan echt niet lang rondlopen. Er werden al foto's en een echo genomen en vrijdag moet ik daarmee naar de orthopedist... Hopelijk heeft hij een oplossing want ik wil wandelen en eind volgende maand gaan we weer naar ons jaarlijks winterplekje en dat is vooral om te wandelen!!! Ik hoop dat het tegen dan opgelost is want ik zit al 2 weken met die voet! Hoe je goed en geniet van elke dag maatje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ziet er niet zo goed uit voor die voet en zeker niet om te wandelen. En ja, je leest het vandaag dan wel op mijn blog, bloemen heb ik niet meegebracht maar wel 2 snoeren met ledlampjes en die doen nu hun werk al ! De kerstboom staat hier ook al, versierd en alles, ik keek er echt naar uit en nu willen we wat rust. Raar toch dat ik die mail van je niet binnen kreeg (ik krijg een mail als er een reactie is gezet) en nu staat er dus een hele resem van gisteren nog in de mailbox, 'k moet dringend eens leren om die ook te controleren als ik de computer 's avonds afsluit ! Nog een heel fijne dag en hopelijk komt dat snel in orde met die voet, al kan het wel erg pijnlijk zijn.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!