maandag . . .


Weer een nieuwe week maar dat wil ook zeggen dat het jaar stil aan naar haar einde toe loopt !  Zeker als je weet dat het nu reeds de laatste week is van november en dat we in het komende weekend al in december zijn aanbeland, de tijd vliegt snel gebruik hem wel !

Veel nieuws zit er op dit moment niet te wachten om gepubliceerd te worden maar wel dat er toch weer wat werd weg genomen van de graven in Holsbeek !  Kunnen de mensen het nu niet laten om de spullen die men op het graf zet met Allerheiligen met rust te laten !?  Eigenlijk zou je klacht moeten indienen bij de politie maar iets terug krijgen of vinden doe je toch nooit, het haalt dus helemaal niks uit dat je officieel protesteert.  Wat ik me wel afvraag : zijn wij het alleen die wat zijn kwijt gespeeld of zijn er meerdere mensen die wat zijn kwijt geraakt door grijpgrage handen ?

Zo ging de echtgenoot tussendoor steeds kijken of alles nog in orde was en vond het op zondag tijd om weer eens te gaan controleren . . . tot bleek dat die schotel, waarin een bloemstuk was gemaakt, verdwenen was !  Ja, zo kan ik ook aan allerlei dingen komen zonder iets te betalen natuurlijk maar je steelt zulke dingen niet !  Knoop het goed in jullie oren : ik hoop dat jullie zoveel wroeging krijgen dat je er ziek van wordt, meer heb ik erover niet te zeggen !  Stelen van levenden doe je niet maar ook niet van de doden, daar staat echt wel een straf op maar of ze ooit gaan vinden wie het gedaan heeft, neen, dat zal zelden of nooit gebeuren, tenzij ze erop uit komen natuurlijk.

Het is dan ook niet de eerste keer dat zoiets gebeurd, we hebben er ook een lampje staan op zonenergie maar dat staat er ondertussen toch ook al heel lang en is nog steeds niet verdwenen, zal niet mooi genoeg meer zijn om mee te gappen waarschijnlijk.  Toen mijn schoonouders begraven waren, had er een bevriend koppel een plantje op gezet met een heel mooie kleur, zelf gekweekt door de bevriende mensen.  Hij vroeg ons om die plant te houden maar hij heeft er maar één enkele dag op gestaan.  Heel waarschijnlijk heeft er nog iemand zijn oog laten vallen op dat mooie plantje en heeft het al snel meegenomen, het is toch erg gesteld met de mensheid.

Maar ik vind al bij al dat nog maar weinig van die bepaalde graven is verdwenen, het zijn meestal mensen die daar ook iets in zien, in de stukken die er nog staan.  Zo hebben ze dit jaar de bloemen en andere versierselen, uit de schotel genomen en de schotel meegenomen, de bloemen gewoon zo terug gelegd op de zerk, ge moet maar durven hé !!!

Niet dat we zoveel daarvoor betaald hebben, dat niet maar je blijft van de eigendom van anderen gewoon af, het leven is zo al duur genoeg en zorg dat je zelf wat kan aanschaffen dat je wel aan kan als je dan toch te kort hebt en van anderen niets moet gaan stelen !  Want ook wij kunnen de dag van morgen eens rond gaan op het kerkhof en wat mee gappen maar dat doe je gewoon niet, ik was echt wel furieus.

De echtgenoot was dan ook zo slim om de andere dingen zo snel als mogelijk mee te nemen, zie dat ze dat dan ook nog eens mee jatten en dat is van onze kinderen.  Ze hadden ons op het hart gedrukt dat ze dit nu wel eens terug wilden zien, we hebben ervoor gezorgd, het staat hier bij ons op het balkon, het andere is al bij de oudste dochter, dus iedereen heeft zijn eigen gerief al terug.  

En ik die dacht dat alles er wel veilig zou zijn tot op het einde van de maand november, volgende keer halen we het er zelf terug af voordat anderen de kans krijgen om het mee te nemen, jammer toch dat mensen zo maar wat mee nemen, in wat voor een wereld leven we hier tegenwoordig ?!

Omdat ik de datum van vandaag eens goed heb bekeken, valt me op dat het binnen een maand reeds Kerst is, niet zo erg ver meer vanaf, ik probeer hiermee al wat in de stemming te komen . . . 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!