donderdag . . .


We naderen weeral het einde van de week en dat mag ook wel zijn, de tijd gaat steeds voorbij zonder dat je er erg in hebt en al die dagen van de week . . . ze komen gewoon terug in dezelfde volgorde . . . 

Gisteren ben ik naar de markt geweest maar heb er eigenlijk niet zoveel van gezien.  'k Was dus eerst, zoals ik me had voorgenomen, naar de bloemenwinkel geweest en daar zag ik allerlei mooi dingen, mooie spullen ook die kunnen dienen als geschenken maar veel heb ik er niet van meegenomen.  Dat was ook niet de bedoeling, ik dacht dan aan bepaalde potjes om een theelichtje in te zetten maar daar heb ik voor gepast, die waren me wat te hoog uitgevallen, wel mooi en in de kleur die ik wel graag in huis zou halen.  

Wat ik dan wel heb meegenomen zijn twee snoeren met ledlichtjes, 40 in totaal maar net mooi genoeg om een vaas of bokaal te vullen . . . dat had ik eerder in gedachten om het ergens anders te gaan halen maar nu ik er daar zag . . . en ik zag ze ook branden op een bloemstuk, heel mooi, heb ik er dus twee stuks van meegenomen.  Ondertussen staan ze reeds in een kristallen vaas, die ene toch, de andere staat in een soort van visbokaal, een ronde dus, boven op de andere kast en het oogt mooi, al zeg ik het zelf !

'k Had het erover in de winkel met de winkeldame en die vertelde me dat de witte misschien wel wat feller zijn maar in die vaas hoeft dat echt niet, nu is het een zacht licht en dat is beter, heel zeker in die visbokaal.  Ik zeg nu visbokaal maar daar heb ik dat nooit voor gebruikt, wel om er bloemen in te zetten, ge kent dat wel, zo van die boeketjes tulpen die je voor een paar euro aan kan kopen op de markt.  Daar maakte ik dan zelf een bloemstukje van en je hebt voor een week of meer mooie dingen in huis staan die alles opfleuren.  Zo ook krijgen die kristallen vazen, die niet veel meer gebruikt worden, nog een tweede leven. Ze zijn ook van ouders of schoonouders, heb er voor mezelf ook nog wel in huis maar die zijn moderner.  Nu kregen ze dus hiermede een tweede leven en dat is mooi meegenomen.

Verder staat mijn kerstboom er van een dagje eerder al, de lichtjes branden nog niet maar nu heb ik die andere lichtjes die in de vooravond voor wat meer klaarte zorgen, de kerstboom hoeft nog niet steeds te branden, daar wachten we nog even mee.

Ook op dat ene kastje staan mijn figuurtjes die met welbehagen naar de versierde boom kijken, het is niet veel maar voldoende voor ons, ik pas het ieder jaar wat aan en verder zien we wel als de feestdagen dichter bij komen.  In ieder geval weer iets waar we niet meer moeten aan denken, nu nog de kaarten voor de wensen klaar maken, daar ben ik nu wel echt laat mee maar ik heb nog meer dan tijd genoeg.  Andere jaren moet de boom nog wat wachten om het ene of andere dat er te doen staat en nu is hij er al maar zijn de kaarten nog niet klaar, och, dat komt wel.

Of we nog gaan geschenkjes kopen voor iedereen of cadeaubons geven, ik weet het zo niet, ik ga wat geld op hun rekening zetten en dan hebben ze het ook, eenvoudig en geen geloop, misschien nog wel het beste van allemaal.  We willen niet meer zitten rond lopen naar hier en daar om nog zaken bij te halen en te doen, in de komende weken hebben we nog wat afspraken af te werken en die gaan voor, het gaat immers over de gezondheid en daar moet je eerst voor zorgen.  Zo creĆ«ren we voor ons zelf een periode van betrekkelijke rust want na een dik jaar van zorgen en afspraken afwerken en op controle gaan en dergelijke mag het ook wel eens stoppen.  

Mensen weten niet goed wat dit allemaal in houdt maar het brengt een onrust in de mens zijn leven en na een tijd heb je daar echt wel genoeg van . . . ik begrijp de echtgenoot echt wel als hij zegt dat het gaat tot het einde van dit jaar en daarna is het gedaan met dat alles . . . !

Op hoop van zegen gaan we het einde van dit jaar tegemoet en hopen dat het daarna wat beter zal gaan, maar dat is steeds afwachten !


Reacties

  1. Een goed idee die lichtjes in een vaas maar je moet toch voor aansluiting zorgen, stoort dat snoer dan niet Chris?
    De week zit er weer bijna op.. geniet van elke dag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze werken op 3 AA-batterijen, ze zitten in een doosje en dat kan je heel gemakkelijk bedienen, bij mij ligt dat gewoon op de kast zodat je er steeds bij kan ! Ben met de poetsbeurt bezig dus veel tijd zal er verder niet zijn om hier wat te zetten. Nog een fijn weekend !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!