vrijdag . . .


We zijn al de laatste werkdag van de week ingegaan, al zullen er wel een aantal ook vandaag nog thuis zijn, of de brug hebben gemaakt met donderdag, het feest van de Vlaamse gemeenschap.  Voor al diegenen die bij de gelukkigen waren, die hebben nu echt wel kunnen genieten van een vrij lang weekend, vier dagen zelfs !

Ook voor alle anderen is dit de laatste werkdag en begint het weekend reeds, dat zie je ook overal !  Heel bijzonder op drukke verkeersaders zoals hier de E314, daar is het reeds druk van vlak na de middag.  Of het ook op andere dagen daar druk is, ja, ik weet het nog toen ze die hier hebben aangelegd, toen werd er verteld dat er met ieder een tweebaansweg, wel plaats genoeg was om al die wagens te slikken !!!  Wat een fiasco, nu liggen er bijna overal al 3 rijstroken en nog is er geen plaats genoeg om alle wagens te laten rijden zoals het zou moeten.  Oké, dat het eens wat drukker is op andere dagen is normaal, dat is overal zo.  Zeker als er een feestdag vlak voor of na een weekend valt, dat verlengt gewoon het weekend maar de dag erna is het terug vollen bak.  En dan zeker hier op die wegen, overal werken gaande, al zitten we zo goed als in het bouwverlof.  Ze proberen maar overal werk gedaan te krijgen dat reeds zo lang werd uitgesteld . . . en niet wegens het slechte weer of de koude vrieswinter, neen, gewoon omdat er bijna geen mensen aan het werk zijn als je een werf passeert !!!

Zo waren er hier, een tijd geleden,  in de buurt aan een bepaalde weg werken gepland, goed, iedereen hield daar rekening mee.  Dat was vorig jaar dus reeds, hier werd wat open gelegd daar werd een gat gemaakt , hier werden afsluitingen geplaatst maar tussendoor was het wel mogelijk om erdoor te rijden.  De bussen deden het hier ook en als je weet dat er bijna om de 7 minuten een bus in beide richtingen rijdt, dan weet je ook wel hoe druk het er kan zijn !  Dat heeft wel bijna een jaar geduurd eer die werken gedaan waren, je zag dan ook maar vaak twee of drie personen aan het werk, hoe kan dat dan vorderen ?!  Eindelijk was het voorbij en dat de mensen hier in de buurt tevreden waren hoef ik er niet bij te vertellen zeker !?  Moet ge dan weten dat hier voetbalterreinen liggen die gebruikt worden door de jongeren en die worden meestal met de wagen vervoerd, ofwel alleen ofwel samen met enkele maatjes.  Dat bracht heel wat overlast mee voor de zijstraten van die baan die open lag, daar werd dan ook duchtig geparkeerd en dat waren er niet weinig, ook niet voor de bezoekers van het domein zelf.

Maar die werken zijn eindelijk van de baan en we kunnen weer met gerust gemoed overal door gaan en weer terug komen ook met de bus en dergelijke, weet ge nog dat ik van de ene kant van het domein de bus moest nemen om er te geraken ?!  Of gewoon om weer terug thuis te geraken, anders maak je wel een hele grote omweg en dat zag ik toen echt niet zitten !

Vandaag nog een droevig afscheid van een familielid en morgen, ja morgen leggen we de pees er weer maar eens af.  Dan zijn we echt in het weekend aan beland en kunnen we genieten van wat meer rust dan op andere dagen, alhoewel dat ook niet steeds zo is eigenlijk.  'k Hoop tenminste dat we op zondag wat mooi weer gaan krijgen, ik zie er weer naar uit, naar het zonnetje.

Op woensdag was er al niet zoveel van die zon te zien en op donderdag helemaal niet, laat dan ook deze vrijdag niet zo slecht zijn als ze ons beloven . . . of zeker niet slechter.  Die dag is al zo zwaar voor familie en vrienden van de overledene, meer hoeft echt niet . . . !

Nog een fijn weekend wens ik iedereen toe en blijf vooral genieten !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!