donderdag . . .


Een fijne donderdag voor iedereen, vandaag zal het zalig warm worden, maar tegen het weekend kan het al wat te warm worden, we zullen zien . . .

De temperatuur voelt gewoon warmer dan je denkt, zo ondervond ik toch op woensdag, toen scheen de zon ook reeds en voelde het, eens buiten, warmer aan dan dat ik binnen had gedacht.  Onze thermometer gaf inderdaad een dikke 22° aan maar het voelde veel warmer toen ik naar buiten stapte, goed en wel met zonnebril en handtas, ik ging een wandeling doen.  Nochtans stond onze terrasdeur de hele morgen open, van bij het verluchten tot nadat we gegeten hadden . . . maar toen zat de zon nog niet helemaal op dat gedeelte van het balkon !  en dat kan dan best wel een vijftal graden schelen, dat voel je zelf ook wel aan !

Nadat mijn ramen weer gans doorzichtig zijn geworden, en blinkend op de koop toe, heb ik mezelf getrakteerd op een wandeling in de natuur van het domein . . . 


Schildpadden zitten er overal, hier zie ik ze voor de eerste keer zonnen !  Toen ik het beeld bekeek zag ik op verschillende plekken ook waterjuffers en een libel zitten . . . probeer maar eens wat uit te vergroten, je zal het ook wel zien !


Op de grote vijver was er niet echt veel beweging te zien, een paar trapboten maar verder niet veel volk.  Het was dan ook nog vroeg in de namiddag toen ik reeds op stap was.


Deze jonge meerkoet maakte dat hij tussen de planten zat toen ik naderde met mijn camera, dan maar zo een beeld ervan schieten !


In deze poelen zitten nu ook nog jonge meerkoeten maar ze zwemmen er al lustig op los terwijl de ouders in de buurt zijn, ze waren wat angstig toen ik een beeld wou schieten !


In de kijkhut stond ik deze beelden de schieten en ik vond die wilgenroosjes echt wel mooi ogen zo boven het water.


In diezelfde vijver zaten veel kikkers te kwaken, ze hoorden me stappen en hielden zich even in maar ik had ze wel in de gaten !  Zie jij ze ook ?!


Zo ziet het poeltje er langs deze zijde uit, van de andere zijde is het wat anders maar dat zie je aan de volgende foto !  Hier groeien veel wilde planten en dat is mooi meegenomen ook !



Op de vijver waren boten die zich niet gedroegen zoals het hoorde, deze trapboot legt aan bij het eilandje dat ze dit jaar hebben aangelegd, vrij gevaarlijk als je het mij vraagt, waarom toch steeds doen wat verboden is ?!


Weten die niet dat ze heel gevaarlijke toeren uit halen, dat eilandje is nog maar pas aangelegd en dat is nog helemaal niet stevig, stevig genoeg wel voor vogels die ze daar verwachten maar niet voor spelende kinderen !  Wat als die boot nu eens wat afdrijft  want niemand trapt op dit moment !?  Waarom toch het gevaar opzoeken ?!


Er wordt ook gewerkt, dat is zeker, alleen lijkt het wel verwilderd, een beetje te verwilderd om mooi te zijn.  Hier wordt aan die boom gewerkt met die hoogtewerker, al die takken zijn er reeds af, wat nu met de stam, omzagen  en in het water laten vallen ?!  Ik kon het niet vragen want ik mocht er niet doorheen gaan, was afgezet met een nadarafsluiting wegens te gevaarlijk, begrijp ik wel.


Hier heb ik me even op de bank gezet en een paar beelden geschoten.  De trapbootjes voor kleine kinderen hadden echt niet veel trek maar dat is normaal, ik hoorde veel lawaai aan het zwemdok en dat zegt alles.  Eens ze daar te moe voor zijn gaan ze meestal weer haar huis toe en gelijk hebben ze !


In het water achter het zwemdok ligt nog steeds die afgezaagde boom, er is nog niks aan gedaan of mee gedaan, wat niet erg fijn is maar het is er wel afgesloten, je kan niet aan de boom passeren, wel er omheen gaan en dan beelden schieten zoals ik deed.  Het is eerder een zoekplaatje, de reiger staat er ook op de takken te zoeken naar eten in het water.


Deze eend had het gemakkelijk, ze stond met koele poten in het water op deze stok die hier in werd gegooid, dat lijdt geen twijfel, dat gooien bedoel ik dan.  Dat is iets waar kinderen niet kunnen aan voorbijgaan als er ergens zoiets is afgezaagd of verzameld, dan moeten ze er kunnen mee gooien, deze eend is er dankbaar voor !


Hier zit een sprekende reiger : "Kiekeboe, nu heb ik u in mijn vizier !!!"

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!