donderdag en super heet buiten !


Het weer het weer, dat is alles waar een mens nog over praat.  Maar hier is dat anders, wij zijn ons aan het voorbereiden op een vakantie in de komende weken en we zorgen nu al dat dit niet meer kan mis gaan, of toch zoveel als we kunnen.

Al is dat niet steeds eenvoudig als je met de wagen op pad gaat, er is wel airco, dat wel, maar die blijft ook niet eeuwig koude lucht geven en tot welke prijs dan nog vaak ?!  Een wagen verbruikt immers heel veel meer als je die airco steeds volop hebt open staan in de wagen, ik hou daar echt niet van maar soms is het wel goed dat die er is !  Dat is eerlijk, als je wagen in de zon heeft gestaan en je moet erin stappen om te vertrekken dan zou je nog liever even wat wachten om die warme lucht eruit te krijgen.  Wij lossen dat op door de ramen gans open te zetten, even die airco laten blazen en daarna de ramen dicht en wachten totdat het wat milder is geworden van temperatuur. 

Maar zo waren we een jaar of twee geleden op stap geweest, gaan wandelen zoals altijd, in de bossen, de dennenbossen, tussen het heerlijke groen dat daar nog te vinden is, tussen de loofbomen, ook die staan er reeds veel tussen maar dat mag, verscheidenheid is goed zodat ziektes zich niet snel zouden verspreiden en alles aantasten in de omgeving.  Maar ik wou het over de hitte hebben, we zaten dus op een berg, langs een brede kronkelweg naar beneden gereden, heel rustig zoals het hoort, kwamen even verder in een stadje uit wat we al jaren kennen en waar het meestal goed is om te toeven.  En we besloten een ijsje te gaan likken, je kan daar zitten op een terras maar in volle zon, wel onder parasols maar dat is iets van het goede te veel voor mij.  

Dus we parkeerden onze wagen maar toen we uitstapten viel die loden hitte op ons lijf, we moesten ons even terug neerzetten op de zetel in de auto om te acclimatiseren, men zou er ziek van geworden zijn.  Een mens denkt dan dat je toch snel kan uitstappen en kan stappen tot aan de zaak waar ze ijsjes verkopen, mis poes, we zaten in een stad, veel steen allerhande, van gebouwen tot de weg, alles in volle zon . . . hebt ge al zo een idee hoe het daar was, heet, heet en nog eens heet !  

Wij aten ons ijsje op, likten het op eigenlijk al is daar van likken bij mij niet veel aan, ik bijt er meestal in, ja, dat kan omdat ik vooraan een prothese heb en ik dus niet bang moet zijn dat dit te koud is aan de tanden.  Ondertussen stapte we verder, wel kozen we voor de zijde van de weg waar er schaduw was maar dat is ook niet overal mogelijk, we gingen rustig tot aan onze wagen en wat deden we dan : we zetten ons op een terras neer, gans in de schaduw van bomen, vlak aan een toren die bekend staat als de "Ooievaarstoren", gewoon omdat er steeds wel nesten op zijn van ooievaars.  En pas daar was het heerlijk, we zaten wat te praten, dronken van ons drankje en genoten van de rust en de stilte die daar was, zo op een heel warme dag, nog nooit smaakte dat water zo lekker als hier. 

Maar ook nooit vergeten we nog die dag dat we in het midden van de stad zaten en niet beseften dat het daar minstens vijf graden warmer was dan ergens anders, zeker als in  het bos waar we eerder liepen op een hoogte dan nog !  Iedere keer ook wijzen we er mekaar op dat we toch beter voorzichtig eerst de deuren van de wagen open zetten zodat we geen plotse shock krijgen door die warmte die op je lijf wordt gesmeten . . .

Iedereen een heel fijne donderdag, misschien wel de heetste dag van het jaar en van zo lang we die cijfers ergens bij houden, maar we zijn er nog en we slaan er ons door . . . met vrij veel gemak . . . als ik mag binnen blijven tenminste . . . !  




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!