zaterdag en weekend . . . eindelijk !


Voor iedereen alvast een fijne zaterdag en geniet van jullie weekend !

Als je nu denkt dat de dagen in voorbije week vrij rustig waren, ja even wel maar meestal niet, dus dan zit je er gans naast !  Het is net of het in de laatste weken echt niet meer op kan, dan dit dan ginder en ook daar, het houdt maar niet op !  Niet dat dit erg is maar een mens wil ook eens wat rust.  Tel daarbij nog de dagen dat we op wandel waren hier in onze omgeving, de ene in de voormiddag ikzelf in de namiddag en daarna er hier weeral in vliegen met allerhande werkjes, eindelijk zie ik wat licht in de duisternis !

Op donderdag dacht ik : nu eens mooi in de zon gaan zitten, ho maar dat was buiten de waard gerekend !  Ik begon met de was in de hoop dat tussendoor wel even tijd was maar neen.  Ik moest eten maken, wat ik dus iedere dag doe, ik wou dat alles van de was zo rap als kon uit de voeten werd gedaan, ik wou dat . . . gewoon alles hier een eindelijk gedaan was en ik me in de zetel kon zetten en genieten !

En weet ge wanneer ik dat kon, gewoon op donderdagnamiddag, rond 17.30 u had ik net even tijd, heb me neergezet nadat ik mijn thee had gedronken en genoot nog een half uurtje van de weldoende zonnestralen, dat was eindelijk mijn beloning.  Veel was het niet maar ik genoot tenminste, dacht nog even een glas wijn te halen maar heb dit wijselijk maar later op de dag gedronken, nadat ik mijn avondeten naar binnen had.

Door al die dingen en door steeds op alles te moeten letten, ook de echtgenoot laat tussendoor wel meerdere steken vallen die ik dan later moet oprapen, dat mijn hoofd tolde.  Ik begon in bed weeral te woelen, dacht aan onze vriend die vrij serieus ziek is en behandeld wordt voor kanker, ik kreeg het niet meer uit mijn koker en stond dus maar weer eens op.  

Och, ik ben het al gewoon, al die dingen draaiden in mijn bolletje rond en ik besloot dan maar weer te puzzelen in de boekjes die hier genoeg liggen !  Dan moet ik daar echt wel mijn gedachten op concentreren en dat doet me de rest vergeten, als ik lang genoeg opblijf tenminste.  Maar het was niet zo laat toen we slapen gingen, ik kon mijn ogen niet meer open houden en ge ziet wat het resultaat daarvan was : niet kunnen slapen !

Na een dik uur daar gezeten te hebben, besloot ik toch maar naar bed toe te gaan, en dan lukt dat inslapen zonder problemen, was ik misschien te moe, waarschijnlijk wel, te veel willen doen en te veel willen gedaan krijgen op korte tijd is ook niet zo goed.  Ik heb van de ene kant van de woning naar de andere gelopen, altijd maar over en weer, bijhalen wat nog nodig was, weghangen in de kasten wat proper was, opvouwen van ondergoed en kousen en weer maar terug naar die wasmachine, er kwam toen echt geen einde aan, zelfs 's avonds rond 22u was ik nog was aan het opvouwen, ik droeg al snel die wasmand weg met een stapel handdoeken en dergelijke, die wegleggen was voor de dag erna !

Dus op vrijdag begonnen met wat te voorzien om te eten op de middag, daarna alles weg gelegd wat ik de avond ervoor had opgevouwen, nog wat lingerie van mezelf gecontroleerd, opgevouwen en samen in een kommetje gelegd om in de schuif te leggen . . . of om te dragen.  Daarna heb ik nog een pyjama opgevouwen, een nachtkleed, dat niet hoeft gestreken te worden, heb ik ook opgevouwen en de kast in, dat was allemaal weeral proper.  Nu had ik nog het geluk dat er deze week geen kuis op het programma staat, alleen wat stofzuigen en stof afnemen en daarna . . .  houdt het eindelijk eens op zeker ?!  Toch voor even zodat we kunnen op adem komen.

In de namiddag heb ik nog wat shorts gestreken en opgevouwen, weg gelegd in de kasten en ook nog een viertal hemden en t-shirts van mezelf gestreken, dat is weeral klaar voor gebruik.  Nadien dacht ik nog : staat er nog genoeg geld op die rekeningen ?!  Wij hebben ieder ons eigen rekening, reeds van toen we nog jong waren en hebben die steeds gehouden, zodoende doe ik de bewerkingen online en kijk ik tussendoor de rekeningen eens na of de betalingen die daar in gezet zijn reeds werden gedaan.  

Maar ik berekende al snel een bedrag dat helemaal niet meer op de rekening stond en toen kreeg ik ook nog andere dingen in het oog : 3 betalingen van de echtgenoot, eentje met mijn bankkaart, en 2 met zijn bankkaart, wat was dat allemaal ?!  Je kan precies zien wanneer die werden gedaan en ik wist waar hij naartoe was, vroeg hem dan ook later om uitleg, hij wist het niet meer, ja kan zijn, of deed hij maar zo wat en lette hij niet op, hij die steeds maar kritiek heeft op wat een ander doet ?!  Eenmaal terug thuis was alles vrij snel uitgeklaard, hij had geld nodig voor de carwash, en ja, daar moet ge cash betalen, toch waar hij gaat.  Ik kreeg als schrik dat hij terug aan het roken was geslagen en daarvoor geld nodig had, wat ik hem wel kwalijk zou nemen !  Ik moest en zou het weten, liegt hij dan ondervind ik dat toch wel.

Deze avond blijf ik op totdat ik echt wel moe genoeg ben om te gaan slapen, maar of ik gemakkelijk de slaap zal vatten, wel geen idee, we zien wel en maken er maar terug het beste van.

In ieder geval nog een fijn weekend en geniet van deze dagen, al is het maar thuis in huis en zonder de drukte van het werk . . . !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!