vrijdag . . .


Wat voor een weertje hebben we in de voorbije dagen reeds gehad, was het mooi genoeg voor jullie ?!

Om eerlijk te zijn hebben we genoten van het mooie weer en ook daarvan gebruik gemaakt om te wandelen.  Iedere dag waren we op pad, meestal afzonderlijk.  En waarom hoor ik je nu vragen, wel gewoon omdat we ieder zowat ons eigen werk regelen en voor Ivo was het gewoon gemakkelijker om dat 's morgens te doen, soms ook wel eens in de namiddag of gewoon tegen de avond aan, kan ook.  Zelf ben ik in de voormiddag meestal in huis bezig met het onderhoud en met het klaar maken van eten, dat is dan eerder tegen de middag aan.  Maar soms moet ik ook wel eens naar hier of daar voor een afspraak die ik gemaakt heb na te komen, daarna is er al weinig over van die voormiddag, soms ook gaan we eens samen naar de stad en zo van die dingen allemaal.

Mijn moment van wandelen is na de middag, dat kan vlak na de middag zijn maar ik hou ervan om even een rustig moment te hebben hier in huis, gewoon wat puzzelen of naar iets op tv kijken, niet lang want dan krijg je niks meer gedaan.  Maar even rustig worden, daarna de wandelschoenen en -kousen aantrekken en vertrekken.  Al heb ik vandaag wel andere schoenen aan getrokken, ik wou die nog eens uitproberen om ook daar te stappen, had ik al wel eens gedaan maar toen was het weer niet zo mooi !

En telkens geeft onze omgeving nieuwe dingen te zien, in het domein zijn de jonge zwanen al gewend aan het volk dat foto's van hen maakt.  Ze houden zich rustig en zijn het echt wel gewend om te dienen als fotomodel, alle dagen zie je ze ergens.  Alle dagen heb ik er beelden van gemaakt maar genoeg is genoeg, ik laat ze jullie niet meer zien want meestal werden ze ook op bijna dezelfde plaats gemaakt.

Maar wat ik wel nog wil laten zien zijn een paar beelden waarop . . . onverwachte dingen te zien zijn, dat kan je pas zien op die ene foto die doorheen het groen werd gemaakt.  Daar ontdekte ik vandaag pas dat er meer te zien was dan ik eerst dacht !!!


Mijn achtergrond is niet echt mooi te noemen maar ik verraste die fuut welke opdook uit het water, zijn haren zijn nog nat en zo ziet hij er wel metaalachtig uit, al is daar niks van aan na even opdrogen !


Hier ging ik piepen tussen het fluitenkruid en het gebladerte, probeerde een beeld dichter bij te halen van dat riet en de takken die daar lagen, ik vond het geheel mooi maar zag eerst niet wat daar nog allemaal te zien was, wat denken jullie dat het was, de zon scheen die dag echt wel mooi ?!


Dit vond ik ook wel een mooie foto, jammer van dat blad dat in de weg was voor de iris maar ik kon het moeilijk weg houden om het beeld te schieten !  Met het gevaar dat ik in het water zou terecht komen . . . !


Deze kikker liet zich gewillig fotograferen, hij bleef zitten kijken naar mijn camera en bewoog geen vin !


Als je nu spreekt van verborgen schatten, deze meerkoet heeft ook hier een nest gemaakt, onder de oversteek die uit gaat van het zwembad dat achter dit klein gedeelte water zich bevindt.


Deze reiger dacht dat hij hier veilig stond, hij had niet op de camera gerekend maar bleef wijselijk toch zitten of staan waar hij staat !


Ook de kikkers laten zich niet onbetuigd, wanneer er niemand voorbij komt beginnen ze me daar een concert te geven, het is net of hun leven ervan af hangt !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!