vrijdag . . .


Joepie, de week is weeral voorbij gevlogen, al is dat niet altijd zo, soms duurt het en blijft het duren en komt er precies geen einde aan maar de andere keer is het net omgekeerd, zoals nu dus.

Meestal komt dat dan wel dat je goed weet wat gedaan, ofwel heel veel werk, ofwel als je met vakantie bent !  Daar vliegt de tijd meestal ook zo snel, ge kent dat gevoel wel, als de week half is dan heb je precies nog maar weinig aan de andere helft en die vliegt dan dat het niet meer mooi is om te zien !

Het hangt er ook maar vanaf welke gemoedsinstelling je hebt, ik heb graag wat ruimte voor mij om nog iets te doen wat er zo op het onverwacht zou bij komen, en dat zal je dan zien, als je in tijdstekort zit dan is er wat aan de hand en kan je er weeral in vliegen, al had je dat liever niet gezien maar ja, het is nu zo.

Zo kreeg mijn echtgenoot het onzalige idee om vlees te gaan bestellen.  Ik maak dan meestal een lijstje van wat er moet gehaald worden en hij belt dan dan door.  Op de eerste plaats gaat dat vrij vlot, je kan dat ook online doen maar dan ziet hij niet wat hij moet meebrengen, hij gaat dat dan gewoon zelf maar halen.  We moesten naar een receptie in de avonduren en hij zou dat voordien nog wel doen.  Maar hij was vergeten dat ook nog een aantal van de stukken vlees in de diepvriezer moesten geraken.  En met twee daar aan bezig zijn dat gaat niet, want die echtgenoot legt dan alle werkblad in de keuken, samen met het kookvuur, vol met stukken van dit en van dat zodanig dat het snel is ingepakt.  Ik weet het wel, hij doet dat echt wel goed en snel maar het is toch wel een opoffering voor mij om daar in die keuken weg te blijven.

Na dat inpakken was hij zo moe dat ik hem aanraadde om snel eens onder de douche te gaan staan.  Maar die avond heeft hij toch wel genoten om daar wat te kunnen babbelen, zijn tater stond echt niet stil, ik hield hem van op een afstand in het oog en ik ben gelukkig dat hij zich zo goed voelde.  Alleen zat ik de dag erna nog met al dat werk en ben er wel een hele tijd mee bezig geweest : gehaktbrood bakken, soepballetjes rollen, al doe ik ze niet in de soep, en daarna nog dikke frikadellen, niet heel dik maar wel iets waar een beet aan is.  Daarna even blancheren en laten afkoelen, later in de diepvriezer.  Ook dat heeft de echtgenoot nog gedaan, zo was er weeral wat meer om de vaatwasser te vullen.  Het kookvocht van die ballen en balletjes heb ik bijgehouden, ik doe daar wat bouillon in om alles te koken en gebruik ik bij in de soep.  En die soep heb ik de dag erna gemaakt, zo krijgt alles zijn plaats en gaat er niet echt veel verloren, is het niet zo dat het steeds zou moeten zijn ?!

Nu rest er me nog jullie een fijn weekend toe te wensen, want dat gaat deze avond ook beginnen.  Blijf genieten en maak er mooie dagen van !


Reacties

  1. Dag Chris... je kan ook niet stilzitten hé zo te zien hahaha maar troost ik ken die microbe ze laat ne mens niet gerust !! Nog een fijn en RUSTIG weekend!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf ben ik pas gerust als alles uit de voeten is, dat was vroeger zo, toen zou ik zelfs tot een stuk in de nacht hebben verder gedaan om dan de dag erna niks meer voor hoeven te doen. Nu doe ik dat niet meer maar als er wat gedaan moet worden ben ik er 's morgens liefst wat vroeger uit zodat ik tegen de middag alles gedaan heb, tenminste als dat al mogelijk is. En nu gaan we een rustige avond tegemoet, mag ook wel eens na een weekje er tussenuit te zijn geweest, ook nog gaan eten in de vorige uren en nu . . . genieten !!!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!