donderdag . . .


Een fijne dag aan iedereen, we zijn donderdag en onze week is weeral bijna voorbij, de tijd vliegt snel, gebruik hem wel !  Dat is een spreekwoord dat nog altijd mee gaat en blijft mee gaan, tot het einde der tijden denk ik dan, al is dat eerder een onbepaald gegeven.  Want wanneer is het einde der tijden !?  Komt dat straks of is het er nu bijna aangenomen, geen idee eigenlijk maar het is een mooi gezegde.

Donderdag, de dag genoemd naar Donar, de godheid die het zijn naam gaf dus.

Laat ons eens lezen wat Wikipedia erover te vertellen heeft :

"Donderdag
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Donderdag is een van de zeven dagen van de week. Het is de dag die op de woensdag volgt, de dag na donderdag is vrijdag. Als de maandag als eerste dag van de week wordt gezien, is donderdag de middelste dag van de week en de vierde dag van de werkweek.

Etymologie[bewerken]

De naam donderdag is afgeleid van Donars dag.[1][2] Deze Germaanse naam komt overeen met de Latijnse benaming Dies Iovis, de dag van Jupiter, genoemd naar de gelijknamige planeet. Deze planeet ontleende zijn naam aan de gelijknamige god Jupiter. De Germaanse god Donar werd geacht dezelfde god te zijn als Jupiter."

Zo, nu weten jullie ook van waar die benaming komt en bekijken jullie deze dag misschien wat met andere ogen.  Het neemt niet weg dat dit een deel blijft uitmaken van de week en misschien bekijken we volgende keer wel eens een andere dag en hoe die aan zijn naam komt.
Nog een fijne donderdag en denk eraan : blijven genieten !!!


Reacties

  1. Ook voor jullie daar een fijne donderdag Chrisje.. van mijn kant ook niet veel te vertellen tenzij dat we wachten op de beloofde zon maar geduld is een schone deugd hé. Intussen genieten we van de tijd die inderdaad razendsnel gaat .. hoe ouder, hou sneller denk ik dan! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook wij genieten van de zon als ze wil schijnen, tot nu toe heb ik er nog geen tijd voor maar morgen wil ik wel wat genieten, al is het misschien wel met een wandeling in de natuur . . . of op ons balkon, we zullen zien hoe goed het daar is ?!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!