vrijdag . . . vervolg van de beelden

Op een moment aan de grote vijver, zag ik een fuut duiken, daar sla ik normaal geen acht op omdat ze dit wel meer doen, iets verder weer boven komen en . . . daar zat een andere fuut.  Ik lette even niet zo goed op maar toen viel het me op dat ook daar opzij een nest was gemaakt, zouden ze daar gaan wonen, vroeg ik me af.  Ik keek nog wat langer van naast mijn boom en ja, daar zag je ze samen komen, gelijk naar dat nest toe met hun twee en het spel ging de wagen op, kijk maar wat ik zag . . .


Hier schudde hij zijn pluimen wat droog en ging naar het vrouwtje toe, tenminste, dat maakte ik op uit wat er later gaande was . . .


Samen naar het nestje toe, ook dat moet kunnen natuurlijk . . .


Eenmaal aan dat nest aangekomen zette zij zich neer, vlijde zich neer eigenlijk, met de kop op het nest blijkbaar.


Wacht wat, ik lig nog niet goed !


. . . en terug lag ze in die afwachtende houding . . .


Hier geniet hij van wat hij doen moet, met open bek, en vliegt daarna snel weer weg, terug het water op.  Nu kunnen er eieren gelegd worden en daarna begint het broeden, we duimen voor een goede afloop, het is heerlijk om de natuur zo te zien in al haar eenvoud !

Met een big smile op mijn gezicht keerde ik naar huis terug, vooral blij om die mooie beelden, het doet goed aan het eigen hartje om zulke dingen te mogen meemaken . . .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!