paasmaandag . . .



Voor iedereen eerst en vooral een fijne paasmaandag en geniet er maar van nu dat het nog mooi weer is, binnen dit en een paar dagen kan het gedaan zijn ermee !

Hier achter mij zit er eentje te foeteren, waarop vraag ik me al niet meer af, het is dagelijkse kost geworden.  Maar vorige week was ook niet mis, ik zit er even zo goed als door blijkbaar.  Toen wist ik op vrijdag niet meer hoe laat het was, welke dag we hadden, ik wist niet meer wat ik gedaan had en wat ik nog zinnens was om te doen . . .  het is genoeg geweest zeiden ze hierboven in mijn hoofd . . . rust nu maar een beetje.  En dat heb ik dan ook gedaan, ik was totaal uitgeput, moe van te weinig slaap, moe van te veel emoties en allerlei dingen die doorheen mijn hoofd spookten en nog spoken.

Ook op zondagavond kon ik de slaap weeral niet vatten en dat is niet van mijn gewoonte, ik was ook weeral doodop om me steeds maar zorgen te maken, om me alles aan te trekken en om zoveel te verzetten dat het me wel eens te veel kan worden, we zitten er niet veraf.  In de komende dagen wil ik dan ook eens praten met onze huisarts over allerlei dingen die me nog bezig houden over de gezondheid van mijn echtgenoot, het laat me niet los en ik wil ook wel eens gerustgesteld worden door iemand die me een degelijk antwoord kan geven . . . tenminste dat hoop ik maar.

En neen, het is niet klagen dat ik doe, helemaal niet maar ik zie het even niet meer zitten, ik moet eruit en andere dingen gaan doen en wil dat dan ook doen, alleen ontbreekt me de moed om eraan te beginnen.  Al ben ik er deze morgen wel vrij vroeg ingevlogen moet ik zeggen, de was had ik al verzameld voor een deel, nog wat sorteren en de vlekken bewerken zodanig dat ik verder kon doen.  Het was deze keer wel een hele hoop, ik trek nogal vaak wat anders aan om zeker te zijn dat ik niet naar zweet ruik, iemand die vermoeid is scheidt immers een ander luchtje uit en zweet veel sneller dan anders . . .  en ik ben al zo een zweterke, het warme weer daar nog bij en je weet het wel dat er redelijk wat vuil werd gemaakt.

Tussen de was door had ik nog werk genoeg met de soep afwerken die ik gisterenavond nog had klaar gekookt, wat bij kruiden en zo moest nog wel gedaan worden.  Verder had ik de onzalige gedachte gehad om wat kip klaar te maken, ge kent dat wel, met saus, videevulling zeggen wij er hier tegen maar het is eigenlijk kip, met balletjes en champignons in een lekkere bouillonsaus gemaakt met wat room.  Ja, ik had room in huis, van die hele lichte en heb dat gebruikt, alles smaakt wat anders maar het is in ieder geval echt wel lekker.  Aspergesoep vooraf, gisteren dus al gekookt en klaar na de afwerking.  Ja, daar is werk aan allemaal maar zo heb ik ook voor morgen nog wat, dan moet ik naar de kapper en wil gerust zijn wat dat eten betreft, vlak op de middag gaan is niet gemakkelijk als je weet dat de echtgenoot steeds dan vraagt : en wat met mijn eten ?!  Net of ik heb geen eten nodig en kan hij dan ook nooit eens wachten totdat ik thuis ben ?!  

Je kan er hier je klok op gelijk stellen : op de middag 12 uur wil hij zijn soep hebben, daarna zo snel mogelijk de rest en zo lekker mogelijk klaar maken of anders is het mis !  Om 18u wil hij eten, zelfs voordien als hij dat kan gevonden krijgen.  Als we weten dat er nadien bezoek komt dan eten we ook wat vroeger, kwestie van rustig gedaan het hebben met alles op te ruimen tegen dat ze naar binnen komen.  Al die dingen die steeds maar moeten, het ene omdat je er niet onderuit kan, het andere omdat de echtgenoot dat wil, het is me wel eens te veel en dan geef ik er ook de brui aan.  

Mijn lichaam wil ook wel eens rusten en dat ga ik vandaag in de namiddag ook doen . . . en dat er nu eens niemand daar een stokje voor steekt want ik wil ook eens genieten van de zon terwijl ze zo mooi schijnt !!!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!