maandag . . .



De vorige dagen waren druk, vrij druk, zo kregen we op zaterdagmorgen vrij vroeg al telefoon, ik nam op en het was onze leverancier van asperges.  Hij had er een redelijke portie klaar gelegd voor ons als we die konden gaan halen dan mocht dat in de namiddag.  Even wat over en weer gezegd en toen besloot de echtgenoot dat hij dat in de vroege namiddag zou gaan halen.   Dat alles is niks eigenlijk maar dat hield in dat ik die op zondag ook nog moest verwerken, dus van die rustige zondagnamiddag bleef echt niet zoveel over.  Ik was er eigenlijk in de voormiddag al mee begonnen en deed het na de middag verder, zo had ik uiteindelijk ook nog wel iets aan mijn namiddag, tijd om uit te rusten.  Dat was dus alles voor de zondag maar na de zondag komt dan de maandag . . .

En op deze maandag was het dan ook nog een drukte van belang om ons klaar te stomen om naar onze bijeenkomst te gaan van de mannen die in 1965 waren afgestudeerd in Leuven.  Ja, ik had ons al op voorhand ingeschreven, die twijfelaar van een echtgenoot reageerde immers niet en toen heb ik het heft in handen genomen en gezegd dat we kwamen, dat ze op ons konden rekenen.

Om deze bijeenkomst rond te krijgen was heel wat werk verzet moet ik zeggen maar iedereen deed zijn best om te helpen, tenminste, ik heb dat toch ook gedaan maar die poging was mislukt.  Zo hadden wij eerst een afspraak in het VTI in Leuven, dat was de plek waar zij dus allemaal zijn afgestudeerd, meer dan 50 jaren geleden dus.  Daar kwamen we ieder jaar samen maar vrij kort nadat alles daar geregeld was vertelden ze ons dat het niet kon doorgaan, onze groep is dan ook vrij groot en we nemen een hele grote tafel in beslag en dat zal vermoedelijk wel de doorslag hebben gegeven.

Nu wou het lukken dat iedereen zich op diezelfde maandag had vrij gehouden op voorhand omdat ze de bijeenkomst zouden kunnen bijwonen.  Dan maar op zoek naar een andere locatie om dat te doen maar veel tijd bleef er dan ook niet over.  Ik ging mee op zoek en daarna wisten ze nog een paar plaatsen maar ook daar ging het niet meer blijkbaar en de eerste de beste locatie bleef nog open, een zaaltje waar we met twee groepen konden samen zitten, eigenlijk was dat nog het best te doen.  Het is een eetgelegenheid waar er dus gewoon een zaal is en een kleinere vergaderzaal maar groot genoeg om twee groepen in te zetten dus dat was een meevaller en daar zijn we dan dadelijk mee op de kar gesprongen en vandaag zitten we daar dan te genieten, tenminste dat hoop ik maar !  Maar ik heb al eens een oogje op de website geslagen en dat valt daar vrij goed mee en wel ietwat speciaal opgediend met mooie schotels, als ze nu nog lekker zijn ook mogen we ons gelukkig prijzen dat we daar zijn aanbeland.

En ikzelf ben eens even van dat koken verlost, niet dat het een zware opgave is maar wat maakt een mens altijd voor jezelf en anderen ?!  Je moet op tijd en stond wat verzinnen, eens wat nieuw uitproberen en het gewoon laten lukken, het kan niet slecht zijn als je goede ingrediĆ«nten neemt.  Ik kijk er echt al naar uit naar de maandag, het is immers al op zaterdag dat ik dit hier klaar zet, gewoon omdat andere bezigheden ons straks en morgen ook nog in beslag nemen, ge kent dat wel, een feestje hier en een feestje daar, zo moet dat zijn en zo proberen we ook door het leven te gaan . . . al is iedereen daar niet mee tevreden maar tussendoor moet dat wel kunnen !

Nog een fijne week wens ik iedereen toe, voor ons is het in ieder geval al een mooi begin maar dat mag ook wel eens zo zijn !




Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!