maandag . . .


Krijgen we vandaag een mooie dag om de week te beginnen ?!  Het is steeds afwachten, dat weten we ook wel maar de voorspellingen geven toch ietwat warmer dan de vorige dagen, toen had ik echt kou en mijn wederhelft ook.  Zo laat ik meestal onze venster van de slaapkamer gekiept staan in de loop van de dag maar toen deed ik ze dicht, kwestie van geen warmte te verspillen.  Het is net of die wind blies door alles heen, op dat ene balkon bij ons moest je niet gaan staan, al had ik daar eerst wel zin in maar ben wijselijk binnen gebleven !

Wat gaan we deze week doen, acht ja, het is de Goede Week, de week van het lijden en sterven van Jezus die voor ons is gestorven en gekruisigd werd.  Wie weet er nog juist wat er toen gebeurd is, niemand eigenlijk al wordt er veel over verteld, veel verhalen zijn er dan ook over in verschillende "kleuren" al naargelang hoe je dat zelf ziet of denkt te zien . . .?!
Over godsdienst gaan we het hier niet hebben maar we mogen het wel eens aankaarten, dat kan nooit kwaad en ik respecteer ook iedereen zijn eigen mening daarover, daarmee is alles dus gezegd.

Voor de schoolkinderen is het de laatste week van de vakantie, na het paasweekend is het terug naar school gaan, spijtig dat het niet echt mooi weer was, al kwamen er wel mooie dagen tussen maar warm, dat was wel wat anders.  Ach die jongeren zullen zich wel vermaakt hebben, ook al zeggen ze van niet, ik weet het zo niet, ik zag de paasvakantie wat anders in onze jonge jaren dan de kinderen van nu.  Maar nu is nu, toen was toen en laten we daar maar over zwijgen, iedereen zijn eigen idee.

Nog een paar weken blijft mijn paasboom staan en daarna gaat alles weer de kast is tot een volgend jaar.  'k Vind het een mooie gegeven om in huis te hebben en om wat te versieren, al staan er niet veel spullen hier en hangen er alleen veelkleurige eieren aan de krulwilgentakken.  Wat ik wel staan heb zijn twee kippen, een witte en een gele, allebei versierd met bloemen en stipjes in geel en groen, kleuren die bij de lente passen en ook bij Pasen.  Daar tussenin staat een ei in een bepaald mineraal en ze kakelen over dat ei heen dat het een lieve lust is !  Ze staan mooi op een  hoek van de kast hier aan de computer.  

Nog een vogel en een kip in groen met een rode kam, die staan op de barkast, dat is het dan en daar nog een pluimpje bij hier en daar, verder heel sober.  In een kast heb ik nog een struisvogelei in een fantasie-kop-met schotel in porselein staan.  Ook een kristallen kommetje waar je pralines in zetten, dat ligt vol met eitjes in allerlei soorten minerale gesteenten, dat staat op onze salontafel en daarbij een windlicht met een groot theelicht erin.

Ook deze week geraakt weeral op een einde met het Paasfeest als afsluiter.  Op paaszaterdag is het ook onze huwelijksverjaardag maar of we daar dit jaar wat gaan aan doen durf ik te betwijfelen, we zien wel, een fles open trekken doe ik dan wel meestal maar nu, terwijl de echtgenoot beter geen alcohol neemt, dat ook gaan doen, ik weet het niet zo goed, we zien wel op de dag zelf, het is nog een week dat we de tijd hebben !

En vooral aan onze vrienden eens denken, iemand uit onze vriendenkring kampt met kanker en daar wil ik toch wel even bij stil staan.  Ik denk dan dat hij toch wel heel wat te verwerken krijgt, zijn behandeling zijn ze een paar dagen geleden gestart, we duimen voor hem, als hij dit leest weet hij wel dat het voor hem bedoeld is.  Nog veel sterkte lieve vriend en vooral veel moed moet je hebben om dit alles vol te houden.  Als ze dan zeggen dat ze iets voor je kunnen doen, geloof erin en je bent al half genezen want zonder dat vertrouwen ben je niets en kan je het niet volhouden.  Het zal zwaar zijn maar we zijn er voor je, dat weet je, al wonen we vrij ver van mekaar.

Hier mee sluit ik mijn logje maar af, genoeg stof om over na te denken, nu moeten we verder met alles wat ons nog te wachten staat.  

Nog een fijne week en maak er vooral het beste van !



Reacties

  1. Pasen brengt inderdaad ook altijd wat kleur in huis en ook in de tuin. Normaal sta ik hier ook altijd met paasversiering binnen maar omdat we nog maar thuis gekomen zijn en het echt overdruk is hier , is er nog niets van gekomen. Het Paasgebeuren en alles wat er er bij hoort heb ik jaren op school intens beleefd maar met de tijd heb ik een nadere visie op het leven gekregen maar zoals jij zegt , respect voor ieders belevenis en geloof! En dat kankermonster blijft maar slachtoffers maken! Tony's jongste zus vecht er nu ook tegen en zit ook aan de chemo en dan is er ook nog een vriend van hem die gezegd werd dat hij met chemo nog max 2 jaar heeft ... dan zullen we maar heel blij zijn dat onze kwaaltjes minder ernstig zijn en niet klagen zeker? Nog een dikke knuffel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat eerst je eigen omgeving bedreigde met kanker hoor je nu van de ene en andere ook, de mensen komen meer buiten en praten wat meer tegen en met mekaar en dan komen de tongen los. Het is geen pretje als je dit aan de hand hebt, daar weten we nu ook van mee te spreken maar er zijn ook gradaties in wat een mens aan de hand heeft; de ene is er vrij snel vanaf en de andere kan er lang moeten tegen kampen. En een derde soort die gaat eraan ten onder, het is nooit juist verdeeld in de wereld. Ik weet het, nu zie ik alles weeral wat zwart in maar ik hoop dat de zon ook voor mij goed doet en ik wil er dan ook graag van profiteren zoveel als ik kan, tenminste in de komende dagen. Vandaag is wandelen gaan me niet gelukt, sukkelde van het ene werkje in het andere en toen ik tijd had . . . was het tijd om te eten en daarna ga ik niet zo graag meer naar buiten, dan loopt het tegen de avond aan en is het ook weeral veel kouder !!! Maar morgen ben ik zeker en vast weg, ik zal wel weeral wat te vertellen hebben, ik zie er al naar uit ! Een lieve knuffel voor jullie beide.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!