donderdag . . .



Vandaag zullen we wat ander weer hebben dan in de vorige dagen en ik denk dat er dan wel eens wat strijk zou kunnen gedaan worden . . . eindelijk.  Telkens als het mooi weer is zit ik me een hoop strijk, ja deze keer echt wel, van twee keren bij mekaar en tel daarbij nog dat mooie weer bij waarbij ik toch ook steeds wat anders wil aantrekken, dan ligt er nog wel wat om te wassen ook.  Een deel van de strijk van vorige keer was net gedaan toen mijn stoomgenerator het begaf, ik hoop maar dat ik er nu weer mee verder kan, zou toch moeten want is naar de fabriek gestuurd omdat het toen dienst weigerde.

We zijn dus al donderdag en deze avond staat er wel wat op ons programma, maar dat zal wel vlot verlopen, ook in de namiddag nog wat denk ik maar dat is alleen voor mijn ventje.  Dus zal er wel tijd zijn om wat verder te werken aan die strijk, daarbij is het nu geen mooi weer meer en dan gaat dat meestal wel vlotter.  Anders is een mens maar steeds geneigd om van dat mooie weer te genieten, lees hier voor mij op ons balkon genieten of een wandeling doen.  Och ja, ik wou die gisteren doen maar toen kreeg ik nog het idee om de diepvriezer te ontdooien hier boven, dat is wel vrij snel na die vorige keer maar als je die morgen of zo weeral gaat vullen met verse spullen, dan wil ik ook wel dat alles zuiver is en dan kan hij er wel weer wat langer tegen.  Dus neen, een wandeling is er niet van gekomen maar dat kan ook nog in de komende dagen dus.

Met de diepvriezer zelf is het gisteren niet gestopt, ik ben ook nog begonnen met die koelkast eens wat properder te maken.  'k Heb die niet uitgewassen maar dat hoefde ook niet, soms blijft er hier en daar toch al eens wat liggen of wordt er gemorst met allerlei toestanden en ik zag het al aankomen, ook die kon wat water gebruiken.  Maar ik heb niet alles er tegelijk uit gehaald, neen, 'k heb het schap per schap gedaan zodat ik niet moest nadenken van wat waar thuis hoorde, die leggers zijn dus gewoon blijven liggen maar zo kan het dus ook best.  Ge moet namelijk weten dat daar ook licht in is en dat zit in een metalen strook die ge erop schuift, op dat glas dus.  In de zijkant is er dan een serie contacten voorzien waarop je die legger kan leggen dus en tegelijk komt er zo stroom en krijg je er ook licht in.  Niet iedere legger heeft dat maar wel een aantal per koelkast.

Stil gezeten heb ik helemaal dus niet, ik wandelde niet maar moest andere bewegingen doen om alles tot een goed einde te brengen.  En vooral ook met water afspoelen nadat alles een sopje had gekregen zoals die schuiven van die diepvriezer.  Maar het is normaal dat die sneller is aangevroren dan die welke in de kelder staat, deze gaat hier minstens twee keren per dag open en weer dicht natuurlijk.  Die welke beneden in de garage staat dus niet en dat scheelt een hoop, ook staat hij niet in een echte vochtige ruimte maar in een afgesloten garage waar in wel wat stof is maar geen vocht zoals in de keuken.  Want je weet toch dat ook een toilet en keuken, samen met de badkamer en ook de berging, eigenlijk deel uit maken van alles wat behoort tot de vochtige ruimtes in een huis.  Tenminste als het wasmachine en de droogkast daarin staan, in die berging dus, wat bij ons wel het geval is, er is nergens anders een aansluiting voorzien.  Op sommige plekken staat dat ook in de badkamer die wou ik toch wat anders inrichten, daar zie ik me geen kledij staan wassen en drogen !

In ieder geval wil ik iedereen een fijne donderdag toewensen, maak er vooral het beste van, al is het weer nu niet denderend te noemen.  We moeten het er maar mee stellen voor vandaag en misschien ook wel in de komende dagen.  En vergeet niet, we zijn al niet meer zo ver van het weekend verwijderd !


Reacties

  1. Je hebt ook geen zittend "gat" zo te zien Chris! Hier is het sinds we terug zijn ook al heel druk geweest en met dat beetje regen heb ik de tijd om even op blogbezoek te gaan... Ik sta hier ook met een grote mand was maar het strijken doe ik meestal als ik naar TV kijk 's avonds.. ! Knuffel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij moesten gisteren naar een receptie bij onze bankier waar hun burelen zijn vernieuwd. En het waren heerlijke hapjes, je ziet mensen terug die je jaren niet meer hebt gezien en er wordt gepraat over van alles en nog wat. Ook onze kinderen waren daar dan, één huisgezin toch, het andere zal thuis gebleven zijn vermoed ik of geen zin gehad. Dat duurde van 18u tot en met 21u dacht ik maar zo lang zijn wij niet gebleven. Als je daar een vol uur of iets meer bent geweest is het welletjes geweest, het was er druk maar ook veel te warm, iedereen stond daar te zweten, de koeling werkte blijkbaar niet wist onze schoonzoon te vertellen. Of stond nog op het uur dat ze normaal werken op donderdag en dat is tot 20u dacht ik. Dus wij zijn dan maar naar huis toe gereden en toen kregen we hier een wondermooie rode zonsondergang te zien.
      En ik geloof goed dat je nog veel werk hebt, zowel binnen als buiten, mijn rug heeft het al begeven, ook vandaag nog bezig geweest met wat vlees in te pakken, spullen te verdelen in zakjes en zo van die dingen allemaal. Gisteren in de namiddag moest die van mij dringend vlees gaan halen, al had ik dat liever op een andere dag gezien en dan maar foeteren op mij dat hij zoveel werk had, kan niet anders hé als je alles gedaan wil krijgen en dan nog even nadien op stap gaan. Nu is het genoeg geweest, ga nog wat opruimen in de kamers en daarna wil ik ook wel even rusten ! Nog een fijn weekend !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!