dinsdag . . . en neen, nog geen beelden !



Hola, we zijn al dinsdag, wat vliegt de tijd als je druk bezig bent.

Zo begon ik gisteren de dikke wintermantels met dons gevuld en de andere stukken, te wassen en te drogen allemaal.  Het vraagt niet veel werk maar tegelijk ben ik hier dan bezig en tussen de bedrijven door zie je dingen die je dan terwijl ook nog kunt doen, kent ge dat, van het ene in het andere vallen ?!

Wel zo verliep mijn dag, toen ik reeds wat rustiger bezig was en me ook aan tafel had gezet om wat te puzzelen, terwijl de echtgenoot naar wat op zoek was in zijn boekjes waar hij alles had in opgeschreven wat er hier gedaan is of nog moest gedaan worden.  Zo zocht hij naar bepaalde mensen die onze buurvrouw konden helpen, ze had een schakelaar die het had begeven en zelf daaraan beginnen, neen, dat doet mijn ventje niet, daar weet ik te weinig vanaf had hij gezegd en daarbij, het is elektriciteit en daar blijf ik liever vanaf !  

En gelijk heeft hij ook nog, toen ging ineens de telefoon, hij had zijn eigen gsm in de hand en ik dacht al bij mezelf : belt hij nu zichzelf op ?!  Zou kunnen hé, om eens wat anders uit te proberen, neen, het was iemand van de elektriciteitswinkel waar mijn stoomgenerator naartoe was gebracht, ze hadden die nagekeken en ergens een plaat verwisseld zodat ik er weer mee kon beginnen strijken.  Ja, voor werk zullen ze wel zorgen maar ik ga mee hé, ik wil nu eens uit hunne mond horen hoe ik dat ding moet behandelen.  Want ik zou niet graag daar terug staan binnen dit en anderhalf jaar !!!  Ik heb het ook in de zaak gezegd dat ze me dan wel zullen terugzien maar ja, dat is steeds afwachten, ons toestel was maar anderhalf jaar oud toen het alle dienst weigerde.  En gelukkig eigenlijk want anders blijf je het gewoon maar erger maken, dus dat was toch al iets goed wat ik ervan kon zeggen.  

Daarna heb ik nog wat gepuzzeld, niet veel want ik had voordien al zoveel gedaan dat ik nog maar alleen kon afsluiten en de boel dicht doen.  'k Ging even op het terras staan en een frisse neus halen, 
mijn echtgenoot kwam ook naar buiten, we genoten van het zonnetje, ik vertelde iets en hij even later ook nog wat en daarna zijn we weer naar binnen gegaan.  'k Heb me in de zetel neergezet en heb even naar een programma gekeken dat ik eerder had opgenomen.

Wat later was de koffie klaar, ik zette de tafel en hielp alles erop zetten van brood tot beleg, maakte nog een tomaat klaar, wat peper, wat zout en een klein beetje mayo erbij en daar nog twee boterhammen bij met wat hesp.  Dat had ik de dag voordien ook nog gegeten en het had me zo goed gesmaakt toen dat ik dat nu herhaalde.  'k Had echt wel grote honger en ik genoot nog van een boterham met choco, ge kent dat wel, die choco gemaakt op basis van platte kaas, de zwarte variant, mijn lieveling-choco !  Nog een tas koffie erna gedronken en daarna alles maar weer afgeruimd, dat staat netjes en zo kan je de tafel weeral gaan gebruiken voor wat anders.

Ondertussen had ik hier en daar nog wat opgezocht, iets verteld tegen de echtgenoot en plaatste me daarna aan de computer . . . en dit logje vloeide uit mijn computer op het scherm, alsof het niks was.  Zo was onze dag deels verlopen, de avond moest nog volgen maar we hebben ons blij en voldaan in de zetel neergevlijd zoals dat zo prozaïsch wordt omschreven . . .  !

En zo was de maandag weeral voorbij, een dag die begon zonder al te veel inzicht over wat er te doen was.  Een dag die uiteindelijk wel goed gevuld was, al kon er nog wel hier en daar wat bij, maar vrije tijd heeft iedereen toch ook een beetje nodig . . . daar gaan we dan vandaag wel werk van maken !!!

Geniet nog van de dinsdag, een mooie dag stelt zich voor als je de weergoden mag geloven !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!