woensdag . . .


We zijn inderdaad weer in de helft van de week aangekomen.

En wat hebben we allemaal gedaan in de voorbije dagen ?!  Och eigenlijk allerlei kleine dingen die samen een heleboel werk met zich meebrengen, ja, zo is het toch.

Op maandag heb ik in de namiddag gewassen en opgevouwen, al wat ik kon opvouwen.  Er is ook nog een deel blijven liggen en hangen : het ene om nog wat verder te drogen, de fijne dingen zeg maar, het andere dat later werd gedroogd.  Immers, alles kan niet tegelijk in de wasmachine of in de droogkast.  Vooral in de winter is het dan puzzelen van hoe doen we dit nu en dan weer dat, gewoon om niet te veel tijd te verliezen.

Zo had ik me maandagavond toch wel een beetje misrekend, dacht dat ik tegen 22.30u toch zou gedaan hebben met al die dingen maar het werd bijna 23.30u. Niet dat we vroeg naar bed trekken maar ik zit toch ook graag nog even rustig in de zetel voordat we de living verlaten !

In de voormiddag had ik nog wat "gerepareerd" aan een stoffen bloes, die zat wat te krap naar mijn zin en daar hou ik niet van, ze is nog niet oud en ik wou toch wat losser in dat geheel zitten.  Daarom heb ik er een neepje achteraan uit weg gedaan langs twee zijden, gewoon het stiksel los gemaakt en daarna alles mooi terug hersteld.  Zo was ook die koppel mee in de onderzijde van de bloes genaaid en dat moest ik terug allemaal los doen en daar ook een zoompje leggen aan de onderzijde.  Achteraf heb ik die vlakken ook nat gemaakt en gestreken, daarna mooi op een kapstok gehangen en gezien of het goed was.  Op dinsdag bleek dat die naad toch nog fel tekende maar ik had ze maar amper even gedragen dus dat kon nog wel een keertje, daarom die ook nog even ingespoten met wat stijfsel en dat dan plat gestreken en droog gestreken.  Allemaal veel werk voor kleine herstellingen maar als je wil dat het goed is gedaan dan moet je er ook wat moeite voor over hebben.

Op dinsdag had ik in de voormiddag de koffiezet ontkalkt alsook de waterkoker en onze Brita-filter.  Niet veel werk zeg je dan, neen, veel is dat niet maar het moet wel allemaal tegelijk gedaan worden zodat ik niet de volgende keer met problemen zit van . . . "wanneer was dat nu weer dat je dit deed ?!"  Een vast ritme is het beste van al en daar hou ik me dan ook aan.  In de namiddag zoals je dan al weet was het de restanten van de was opvouwen, de stukken strijken die moesten gestreken worden, alles in de kasten leggen en het was zo 16u in de namiddag.  Nadien nog snel hier en daar een steekje van dit en dat vast gemaakt, ergens een knoop weer vast gezet waarvan er een draadje was los gekomen, ge kent dat wel.  Geen grote werken maar . . . nu is het tenminste gedaan en zijn we terug voor een tijdje gerust.

Eigenlijk voor een week waar er niks speciaal in voorzien was, ben ik er vrij goed terug in gevlogen na het weekend.  Op dinsdag was het weer dan ook zo mooi dat ik zin kreeg om een wandeling te doen . . . maar dan moest ik dit alles weer maar eens voor me uit schuiven en dat druist in tegen mijn goede voornemen dat ik op de jaarwisseling had voorop gesteld : die was en strijk dadelijk uit de voeten doen.  Misschien volgende week toch ook maar eens tegen dat voornemen in gaan en weer alles op twee dagen afwerken.

Want die rug van mij die speelt weeral op, ik weet niet wat er scheelt maar een wandeling zou me echt wel goed gedaan hebben.  Dus voor volgende week weten jullie het : een wandeling staat zeker op mijn programma . . . al zie ik nog wel andere dingen op mij af komen maar we zien wel !

Nog een fijne woensdag !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!