vrijdag . . . bijna weekend !



Wanneer jullie dit lezen heb ik heel waarschijnlijk al veel poetswerk verzet.  Dat begint meestal op donderdag, de slaapkamers, samen met toilet, badkamer en hal.  Ook de keukenvloer doe ik meestal daarna omdat dit in dezelfde steen is als de hal en andere delen van het appartement.  

Op vrijdag eindig ik dan meestal met het fatsoeneren van de balkons en uiteindelijk ook onze living.  Daar is meestal het meeste werk wel aan maar als dit gedaan is dan heb ik ook met alles gedaan !  Immers die balkons zijn aan onze living gelegen en dan is het steeds beter dat je eerst daar wat proper maakt en daarna pas de living, zo moet je daar toch al niet meer met natte voeten doorheen lopen.

Het afstoffen gebeurt vaak voordien reeds, soms ook nadien, het is maar te zien wat ik ook nog allemaal zinnens ben op diezelfde dagen.  Nu is alles reeds wat opgeruimd na het afbreken van onze kerstboom, die dozen werden allemaal alweer opgeborgen in de kast.  Alleen bleef er nog wat in te pakken van de plantenbakken maar die zijn ondertussen ook reeds gedaan, al was het er echt niet warm aan.  Misschien dit jaar zo tegen het einde van het jaar aan, ook dat al snel uit de voeten doen zodat je nadien daar niet meer moet naar kijken of er nog wat tijd rest hier of daar.  

Want vriezen kan het altijd, alleen blijft het nu wel veel langer warm dan het vroeger was, ik weet nog heel goed hoe we vroeger door de koude naar school moesten met de fiets.  Dan kon je best handschoenen gebruiken of wanten, want die houden je handen wel warm aan het stuur.  En dat metaal kan heel koud aanvoelen als het gevroren heeft, ik weet ervan mee te spreken en dat was iets wat ik niet graag had : met koude handen fietsen !  Ook nu zijn koude handen geen pretje maar nog erger is gaan slapen met koude voeten, dan geraak je helemaal niet in slaap !

Maar we zien weeral uit naar het weekend, deze avond is het al zover voor mij, ik verheug me erop !  Ja, eerlijk, ook ik wil wel eens een vrij moment dat ik kan bekijken op tv wat ik wil.  Al beslissen we meestal wel samen waar we naar kijken maar ja, mannen zien liever wat sport en van die dingen en ik kijk er wel naar maar niet te lang.  

En dan kunnen we op zaterdag weeral samen eens bekijken wat ik op zondag ga klaar maken, dat doet me eraan denken dat we toch ook nog wel eens uit eten kunnen gaan, zo hier of daar, het hoeft niets speciaal te zijn, met wat chinees ban ik ook al tevreden.  Eigenlijk is dat wel zo dat we dat wel eens kunnen doen, het is alweer lang geleden dat we daar nog naartoe reden, misschien toch wel eens polsen ?!

In ieder geval, geniet nog van het weekend en tot een volgende keer.


Reacties

  1. dag vlijtig bieke het zal weer kraaknet zijn bij jou en nu genieten v an het weekend. Wij zijn deze middag gaan wokken bij de chinees en dat smaakt ook heerlijk hoor. voor de rest verloopt alles hier rustig, de temperatuur is nog eerder aan de frissen kant dus van veel wandelen komt er nog niet veel in huis! Geniet ervan, nog een fijn weekend en groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moet hier tussendoor eens deftig alles onder handen nemen, mijn medebewoner heeft er een handje van weg om alles door mekaar te halen en het zal er met nog wat ouder te worden heel zeker niet op verbeteren ! Ook voor alle correspondentie die ons betreft, moet ik zorgen, dat is niks want dat doe ik wel graag maar te veel is soms wat te veel. En over alles heeft hij honderd vragen en uiteindelijk is het eenvoudig op te lossen maar ja je moet de gedachten er wel bij houden hé ! Zo ging het nu over de rekeningen en steeds maar dezelfde woorden : ik begrijp het niet waarom ze dit en dat sturen, hoe zit dat nu eigenlijk ?! Welja, dat ik het ook niet allemaal weet maar vraag het dan aan mensen die de zaken beheren en beheersen, zo krijg je een deskundige uitleg !
      Allez, het is dan ook niet vet en als het zonnetje schijnt zal het toch wel iets aangenamer zijn zeker ?! Als het te fris is zie je mij ook niet buiten, tenzij we echt in de winter zitten en wat sneeuw of vriezen kennen maar dat is op dit moment toch ook niet. Al heb ik al wel vrij veel kou gehad eigenlijk maar dat wijt ik dan weer aan het rondlopen in huis en klusjes opknappen waarvan je warm krijgt. Nadien ben je uitgewerkt en dan krijg je het wel frisser, normaal denk ik dan.
      Ik ga nu wildstoofpotje klaar zetten voor morgen. Als het vlees tenminste reeds ontdooid is. Eerst bakken dus en daarna stoven met wat toevoegen van dit en dat en dat komt wel in orde. Morgen is het dan lekker smullen met wat rauw witloof erbij of een gestoofd topje witloof en we kunnen genieten, met of zonder een glaasje erbij ?!
      Fijn weekend !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!