zondag . . .



Vandaag zijn we inderdaad zondag en ook bijna de laatste dag van het jaar, dat is morgen pas.

In deze streken gaan ze dan "nieuwjaarzingen" of "koekenzingen", al zijn die koeken meestal wel vervangen door wat anders.  Die koeken, dat is iets van vroeger tijden, nu krijgen de kinderen ook wel koeken hier en daar maar meestal is het geld, of chips of van die ongezonde dingen die je maar beter niet in hun handen laat zoals snoep.  Vroeger waren er ook veel mandarijntjes die werden gegeven, kleine reepjes chocola en nog van die chocoladekoeken.  Of gewoon van die dubbele koeken gevuld met een crème er tussen, vroeger ook heel veel van die niknakjes met of zonder suikerglazuur erop, allerlei soorten waren er toen, lekkere . . . en heel lekkere.  Ik weet nog dat we thuis kwamen met onze buik vol met van dat snoepgoed, voor mij waren het dan ook meestal die chocoladekoeken die re eerst aan gingen en daarna die met suikerglazuur !

Of ze nog veel rond halen weet ik niet, zelfs zie je hier geen kinderen meer op straat maar dat is iets voor meer in de dorpskernen zoals Rotselaar, de regio Aarschot en zo de gemeentes er om heen.  Daar worden de weggebruikers verwittigd dat er kinderen op straat kunnen lopen en worden de automobilisten, en anderen, aangemaand om een heel rustig tempo aan te houden in die omgevingen.

Ik denk dat er meer en meer kinderen gewoon thuis blijven en meer dan genoeg in huis hebben om zich ziek te eten aan allerhande snoep en chips en dergelijke.  Al moet je ze ook niet zo maar hun zin laten doen natuurlijk.  Ook wij eten wel eens een zakje chips leeg en dat smaakt dan zo lekker maar na even valt dat al tegen want je weet dat het kilo's met zich mee brengt die niet gezond zijn en die we allemaal kunnen missen.  Al kan het wel eens smaken na al die andere zoetigheid, ik ben er ook aan verkocht als ik er eentje open doe maar meer zal het zeker niet zijn.

De tijd van overdaad is nu gekomen maar is ook weer snel voorbij, we zijn immers aan het einde van dit jaar aangekomen !  Daarna begint er weer een nieuw jaar en we hopen allemaal dat het ons geluk gaat brengen, of we dat ook zullen krijgen valt nog af te wachten.  Maar we kunnen het wel iedereen toewensen en ook dat brengt een mens in een gelukzalige stemming.  

Dus geniet nog maar van deze laatste uren van het oude jaar en wens allemaal dat het volgende jaar toch nog iets beter zal zijn dat dit jaar . . . of heb ik het mis !?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!