Sinterklaas kapoentje . . .



Sinterklaas kapoentje, 
leg wat in mijn schoentje, 
gooi wat in mijn laarsje, 
dank u Sinterklaasje !!!

Of er ook vandaag wat zal liggen of te zien zijn van de Sint, dat weet ik echt niet.  Het is wel een mooie tijd voor de kinderen, ze worden verwend, overal, al zijn er wel uitzonderingen en dat is spijtig maar ze zijn er.

Wij vonden het vroeger steeds spannend om te zien wat we kregen, al was die pret er snel af wanneer we wisten hoe alles in mekaar zit.  Maar toch doet het deugd om ergens wat te krijgen.  Zo kwamen we vroeger nogal vaak in een bepaalde zaak waar je tussendoor al eens wat extra kreeg wanneer je er ging eten.  Het was niks speciaal wat daar geserveerd werd maar gewone dingen die lekker werden klaar gemaakt en dat was voor ons voldoende.  Dus als we gingen shoppen dan was onze laatste halte meestal daar omdat we er een warme maaltijd konden gebruiken.

Zo hadden we er eens, de dag na Sinterklaas, ieder een grote speculaas gekregen in die zaak.  Eenmaal thuis genoten we van die twee grote stukken, het was gewoon heerlijk.  Zo een lekkere koek hadden we nog nooit gegeten.  Ze vertelden ons later waar die vermoedelijk vandaan kwam maar toch vonden we dat die andere grote sinterklaaskoeken nooit meer die smaak konden evenaren.

Tot op de dag van vandaag zijn we er nooit achter gekomen hoe die koeken werden gemaakt of waar ze werden gemaakt, een feit is zeker, ze waren zoooo lekker . . . !

Geniet nog van jullie donderdag en als de sint niet mocht geweest zijn dan hoop ik toch dat je nog wat snoep of koekjes in huis hebt !  Bij een kopje thee of koffie smaakt dat altijd !!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!