maandag en een nieuwe week begint . . .





Nu zetten we de feestavonden in, avonden die gevuld zijn met liedjes die over Kerstmis gaan en over het einde van het jaar.  Niet allemaal natuurlijk, laat die andere deuntjes ook maar horen, wat afwisseling in muziek is ook aangenaam en daar zoekt een mens toch naar.  

Het is ook al de laatste volle week van het jaar want immers reeds volgende week op dinsdag . . . zijn we een nieuw jaar, het jaar 2019 !!!  Benieuwd naar dat nieuwe jaar, wel het is toch nog even afwachten wat het ons zal brengen.  Ook omdat we niet in de toekomst kunnen kijken en soms is dat maar goed ook !

Eerst nog deze week goed doorbrengen met wat te vieren op deze dagen die voor sommigen wel vrij druk kunnen zijn.  Hier zal alles vrij rustig verlopen, ook met Kerst, dan zijn we onder ons twee hier helemaal alleen maar we maken het ook wel gezellig.  Ik hou niet echt van een drukke dag, dan ben je op het einde van de dag helemaal opgebrand en je gaat slapen en alles blijft maar door je hoofd spoken waarover er wat werd verteld en wat je hebt gegeten is soms zo zwaar dat het op je maag blijft liggen.  Heb je dan nog wat gedronken ook dan kan dat wel best te veel zijn voor een mens maar de dag erna ben je dat weer vergeten . . . ik toch en kan je opnieuw beginnen.

Laten we dus niet overdrijven met allerlei toestanden van te veel en te druk en wat nog allemaal, het is wat het is, we vieren feest en eten en drinken horen daar in onze cultuur bij.  Al zijn er op datzelfde moment mensen die het met veel minder moeten doen, de minderbedeelden zijn al blij dat ze eens een deftig maal tussen de kiezen kunnen krijgen op zulke feestdagen.

Vergeet dus de mensen niet die het niet zo goed hebben als wij hier, niet dat je nu ineens alles moet gaan weg geven, dat ook niet, maar deel mee van wat we hebben.  

Vanavond is het Kerstavond, geniet ervan en breng deze dagen door in peis en vree . . .



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!