donderdag . . .


We zijn vandaag reeds donderdag en iedereen een mooie dag toegewenst !  Laat dit kopje koffie of thee je maar smaken, eet daarbij een stevig ontbijt en je kan er weer voor even tegen.  

Diezelfde woorden gebruik ik ook steeds voor mezelf en ik ben dan ook vrolijk en welgezind voor de ganse dag . . . of er moest wat anders aan de hand zijn.  Een mens kan zich ook wel eens ziek voelen of pijn hebben hier en daar en dat valt wel eens voor, ook bij mij.  Maar meestal maak ik daar geen probleem van en probeer het op te lossen op de manier die bij het letsel of wat ik aan de hand heb ook past.  Soms gaat het gewoon over een kouwelijke dag of wat stramme spieren en die zijn gebaat bij bewegen als het tenminste dan niet te veel pijn doet.  

Niemand is gebaat bij een hele dag stil zitten in de zetel, al kan dat ook wel eens deugd doen om er een dag de pees af te leggen.  Alleen mag je ook daarin niet te ver gaan, de hele dag niksen is ook niet goed want dan heb je de dag erna helemaal geen zin meer om nog een slag te doen, daarom hou ik me voor een groot deel van de dag toch met dingen bezig, al zie je daar niet altijd het nut van in maar dat komt nog wel.  

Ook dat werken met in het vooruitzicht dit of dat nog te toen kan een groot voordeel opleveren.  Zo creëer je een zone waarin tijd is voor dingen die je niet had voorzien en die je nu toch gedaan kan krijgen.  En daar ben ik vandaag dan al mee bezig : fond maken voor wildsaus.  Waarom doe je dat nu, hoor ik je vragen, wel ik doe dat nu omdat ik die fond en eventueel de saus, toch kan maken en invriezen.  Dan zit ik met de feestdagen niet meer aan dat werk en heb ik het maar te ontdooien, de saus nog wat afwerken, misschien iets laten indikken nog en op smaak brengen zodanig dat je daarna kan gaan eten en dat het lekker smaakt !  Zonder dat je met haast wat moet ineen flansen, ik doe zulke dingen vaak : eten klaar maken en een deel ervan invriezen.  Niet veel maar hier een beetje en daar een potje of twee vullen en je hebt steeds wat als reserve staan als het niet zo goed lukt om wat klaar te stoven.  

Daar maak ik dan soms gebruik van als we naar de stad zijn geweest, soms eten we daar wat en komen daarna naar huis maar meestal maak ik het warme eten wel graag zelf klaar, dan weet je tenminste wat je aan het eten bent, of dat denk ik dan toch.  Of als er wat op het onverwacht komt aanwaaien en waar je toch naartoe wil gaan, het kan allemaal al is dat niet meer zo vaak als het vroeger was.  We zijn ondertussen ook wel wat bezadigder geworden dan het geweest is maar voorbereid zijn op wat niet voorzien werd, wel ja, dat lossen wij dan zo op met die porties die in de diepvriezer zitten.

Iedereen doet dat op zijn of haar manier, een voorraadje aanleggen noem ik dat dan, wie wat bewaart heeft wat om daar later te kunnen op terugvallen.  Nog een fijne dag verder en maak er vooral het beste van, ook van dat potje wanneer je aan het koken bent, tot de volgende . . . !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!