donderdag . . .

Eindelijk zijn mijn laatste ruiten gekuist, wat was ik blij toen het mooi weer was op maandag.  Dankzij dat mooie weer heb ik dan ook heel veel gedaan gekregen maar die ruiten poetsen dat ging nu toch wel even voor.  Ook was het echt wel aangenaam om van in de morgen reeds de zon te zien schijnen, zeker nu ze weer streeploos door het leven gaan !  Het leek wel of de zon deed haar bovenste beste best om naar binnen te schijnen en met dank aan die zon leek het hier echt wel wat aangenamer, het leek me zelfs warmer dan voorheen . . .  !  Al zal dat wel maar een gedacht van mij geweest zijn.

Zo had ik ook reeds op zondag een wasje gedaan van iets meer dan een week vuil linnen, handdoeken, hemden, bloezen en wat nog allemaal.  Zelfs vond ik nog tijd om even een kast uit te ruimen, je weet maar nooit wat daar nog allemaal in te vinden was.  Dat is onze kast in de hal, je kent dat wel, meestal hangen er wat vesten en vestjes in maar nu het toch kouder was en de mantels weer naar boven worden gehaald, is er vaak wat ruimte te kort.  

Alle spullen van de zomer zijn er dus nu allemaal uit, wat moest gewassen worden werd dan ook eerst eens gecontroleerd op vlekken en vuile kragen en daar werd eerst wat aan verholpen.  Daarna de wasmachine in en als het mogelijk was gewoon aan de lucht gedroogd.  Het is nog steeds de beste manier en dan ruikt alles zo lekker als je het weg hangt.  Ook het ondergoed werd al vrij snel opgevouwen en in de kasten gelegd.  Kousen en sokken kregen terug hun plaats in de lade en verder werden de droge bloezen op kapstokken gehangen.  

Er bleven alleen een paar keukenhanddoeken liggen om te strijken maar dat kon later wel.  Dat heb ik dus op dinsdag voormiddag gedaan.  Ik vond dat er nog tijd genoeg was om daaraan te beginnen en na een uur of wat deftig verder strijken had ik alles gedaan.  Nu moesten we dat na de middag op hun plaats in de kast hangen of leggen en dan was ik van alles weeral af voor even.

Ondertussen heb ik op dinsdagnamiddag onze kaarten klaar gemaakt voor verzending, de hele tafel lag vol maar ik had mijn bezigheid en nu moet ik alleen nog een zegel plakken op een paar omslagen en kunnen ze de deur uit wanneer er de tijd voor is.  Er zijn er een aantal bij die naar het buitenland gaan en die heb ik toch graag bijtijds de deur uit.  Tegelijk doe ik die voor het binnenland dan ook maar mee op de bus want hier heeft de post steeds wat meer last om alles bijtijds in de brievenbussen te krijgen.  Zo komt een bepaald orgaan van een instelling steeds op maandag of dinsdag in de bus, al moet dat reeds op vrijdag hier zijn, zo zie je maar dat niet alles verloopt zoals het zou moeten.  Of is het misschien dat wij op het einde van een bepaalde rit zitten ?!  En dat dit net niet meer kan meegenomen worden ?!  Geen idee, in ieder geval krijgen we niet altijd alles hier aan wat we zouden moeten ontvangen.  Zo ontving ik een mail dat er een cadeaubon voor mijn op komst was van een bepaalde winkel, ik heb die tot nu toe nog altijd niet gezien en dat was nochtans nog een aantal dagen voordat de postbodes in staking zijn gegaan.  'k Vermoed dat die samen met de staking ter ziele is gegaan ergens in een houtkorf of zo, geen idee waar die mag blijven.

Maar we dwalen af, onze lichtjes in de kerstboom zijn aangestoken, ik zie dat liever tijdens de dag dan 's avonds, dan wil dat wel eens storen als je naar de tv kijkt.  Die boom staat er niet ver vanaf en dat is niet aangenaam als ook die lichtjes branden, alhoewel ik dat wel kan verdragen maar de wederhelft die kan er blijkbaar niet zo goed tegen.

Een fijne donderdag wil ik je nog wensen, vergeet niet, ook in Leuven is er een redelijk grote kerstmarkt en die wordt vrij druk bezocht.  Of ik er ook naartoe ga, meestal niet, het is te veel commercie voor mij, ik zie dat wel eens graag maar verder heb ik er niet het minste interesse in eigenlijk.

Geniet nog van jullie donderdag !


Reacties

  1. Ik ben in een opruim furie en daardoor overdag zo bezig dat ik pas 's avonds aan bloggen toe kom en dan komen de trouwe blogvrienden eerst aan de beurt om een goeie avond te wensen en een warme rustige nacht.
    Mijn keuken kreeg al een beurt, het gastentoilet deed ik gisteren en vandaag de badkamer morgen de gang schuren en boenen en dan komen de ramen aan de binnenkant aan de beurt. Raar hé maar voor we vertrekken wil ik altijd dat alles er proper bij ligt alsof iedereen dat zal zien hahaha! Maar het gebeurt in stukjes hoor en zeggen dat ik vroeger een dag door kon kuisen. Hoe gaat het met je slaapgenoot? Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met Ivo gaat het nog altijd hetzelfde, pas op 19/12 weten we wat hij aan de hand heeft, dat lange wachten is ook niet zo prettig, je weet wat er kan komen maar je denkt dan steeds dat het iets erg gaat zijn en dat is echt wel een killer. Ik hoop dat de volgende dagen wat beter gaan verlopen, kwestie van toch ook eens een vrolijk gezicht te zien, morgen vieren we de verjaardag van onze oudste kleindochter bij hun thuis en dan hoop ik dat ze hem wat met rust laten. Dan blijft hij ook wat kalmer maar als ze er weer over beginnen dan sta ik niet in voor zijn reactie, al zullen er wel vragen zijn natuurlijk. 'k Heb daarom al eerder een mail rond gestuurd naar iedereen om te zeggen dat we nog niks weten en dat pas zullen doen op 19/12, brand een kaarsje als het kan helpen, ik doe dat toch en we zullen zien of het heeft geholpen !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!