donderdag vandaag . . .


Donderdag vandaag . . . en alles valt terug in zijn normale plooi voor enkele dagen toch !  Daarna vliegen we er weer in, lekker eten klaar maken tegen oudjaar en ook voor een nieuwjaarsdiner zorgen.  Zo brengen we de komende dagen door, tot we weeral in het nieuwe jaar zijn verzeild en dat het terug de sleur van iedere dag met zich meebrengt.

Maar niet getreurd, het is niet alleen sleur dat we kennen, ook vele mooie momenten.  Zo waren er in de voorbije weken wat vrienden op bezoek, we zien ze wel tussendoor maar hier bij ons thuis waren ze nog niet geweest.  En hoe kwam dat dan hoor ik je vragen ?!  Wel dat was heel eenvoudig te verklaren : zij waren zelfstandige met een eigen zaak en eentje waar ze de ganse tijd hard hebben in gewerkt.  Ondertussen zijn ze wel een paar jaren met pensioen gegaan maar toch blijven er steeds momenten dat ze het nogal druk hadden.  Wat tegenslag in de familie gekend, een kleinkind overleden en nog allerhande toestanden zoals zoeken naar een fijne woning om in te wonen, onbezorgd en wel.

En eindelijk was het dan zover, ze zijn naar hier gekomen, hebben een mooie namiddag doorgebracht, samen met de sfeer voor Kerstmis en het was echt wel goed om zo eens samen omheen de tafel te zitten, vertellen en dingen te delen die vrienden doen . . .  'k Had al een kerststronk besteld en net dat bracht wat goede herinnering naar boven.  Ook hij, de man dus van het koppel, at die crème au beurre zo graag, net zoals wij zelf dan ook doen, een geluk dat alles in de smaak viel.  Een lekkere taart met veel fruit erop sloot het geheel af en de avond was al zo goed als begonnen toen ze terug naar hun eigen woonst toe trokken.  Ze hadden ons verteld over hun plannen om hier en daar toch wel wat te veranderen ook aan wat er omheen het huis was, alles wat meer naar hun hand zetten, moet kunnen als je er zelf woont en het moet onderhouden.

Ondertussen zijn wij er ook terug in gevlogen, de kerstdagen zijn voorbij en de rust is overal zowat weergekeerd.  Zelfs gaat er vandaag nog wel wat gepoetst worden ook zodat we na het weekend ook nog gerust zitten en volk kunnen ontvangen.  Want je weet het misschien wel dat we met Nieuwjaar hier feest vieren, al zal er van vieren niet echt veel sprake zijn, ze zullen nog wel de rust nodig hebben na het vieren met vrienden tijdens de nacht en de uren die erop volgen.  In de namiddag ben ik met poetsen dus bezig en daarna zal ik wel mijn rust kunnen gebruiken.  's Avonds hou ik me rustig bezig, met naar tv kijken en tussendoor een boekje vast te nemen om wat te puzzelen.  Zelf interesseer ik me niet zo aan de programma's waar mijn man graag naar kijkt, het zijn meestal beelden die we reeds eerder zagen en van herhalingen moet ik echt niet hebben, hij dus wel en dan is mijn boekje mijn gezel, al zit ik er wel bij . . .  Nadien zet ik dan liever een film op, er waren mooie filmen in de laatste dagen en er zijn er nog wel een aantal die ik heb opgenomen en die we samen nog gaan bekijken ook, alleen weet ik nog niet wanneer . . .

Dus voor iedereen is er deze dagen wel iets om je mee bezig te houden, ook morgen volgt er nog wat te doen, dan moet ik hier de living nog eens onder handen nemen en daarna gaan we vrij en vrolijk het einde van het jaar tegemoet . . . in de hoop dat dit ons goed nieuws zal brengen . . . !

Nog een fijne dag voor iedereen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!