dinsdag . . .



Kerst nadert nu met rasse schreden, nog geen week en we zijn al zover !

Voor een aantal mensen zal het echter geen mooie Kerst worden, en dan denk ik vooral aan al wie een zieke echtgenoot of echtgenote heeft, voor mensen die mekaar moeten missen door allerlei omstandigheden, soms tegen hun wil in niet mekaar kunnen zien of horen . . .  Zulke mensen zijn er ook natuurlijk, er zijn ook mensen die bewust de stilte en de eenzaamheid opzoeken, gewoon om wat dieper in hun eigen ziel te kijken.  Misschien is dat nog een idee voor wie niet weet hoe deze dagen door te brengen.

Aan zulke dingen dacht ik dan deze dagen, soms is het me triest te moede, echt waar, dan ben ik een zwartkijker en zou het er nog van aan mijn hart krijgen . . . moest ik niet beter weten !  Dan maak ik vaak een forse wandeling in de natuur, ga bepaalde dingen verkennen, doe plekken aan waar ik anders nooit kom, ontdek weer wat nieuws hier en daar . . . en als ik ook kan, maak ik er beelden van.  Het gaat mij dan niet om die beelden, neen, ik moet kunnen vertellen wat er was en wat ik zag als ik thuis ben gekomen, gelouterd en wel . . .

Dan ontdek ik een heel ander mens in mezelf, niet die wervelwind die vaak door het huis waart of die wel eens een hoger woord durft te zeggen, ook al is dat niet altijd nodig.  Dan komt het zachte gedeelte in me naar boven en laat ik me drijven op wat ik heb gezien en gedaan en hoe heerlijk ik het vond.  Ja, dan komt het geluk eerder boven drijven en hervind ik mezelf zoals ik ben, heerlijk toch om dat in jezelf te kunnen ontdekken en weer naar boven te halen als het soms ook wel eens wat te zwaar wordt om dragen.
Al die dingen leerde ik uit de periode dat ik zwaar depressief was, ik moest toen naar buiten van de therapeut en ik zou me daar beter bij gaan voelen.  Ik deed wat hij me opdroeg en ook nu pas ik dat nog toe, het is een soort van therapie die weinig geld kost en die me goed doet van tijd tot tijd.

Ook de stilte in jezelf ontdekken, dat doet goed, zeker op deze dagen dat het wel eens druk kan worden, ik moet er maar aan denken en er ook tijd voor maken, dat vooral.  Maar geloof me vrij, die verlichte kerstboom te zien staan doet me ook deugd. Is het niet zo dat mensen die depressief zijn wel baat hebben bij wat meer daglicht ?!  En is het niet net dat wat in deze dagen ons ontbreekt, een wandeling kan dan goed doen, geloof me vrij.

Dus als het mooi is in deze dagen, zal je me wel op pad kunnen vinden hier in de buurt, daar wil ik dan vertoeven, even zonder alles wat tv en dergelijke ons brengt en wat soms wel eens te negatief is ook.  De natuur om me heen zien, wandelen, dat is wat ik wil doen op zulke dagen.

Maak van deze dinsdag nog een mooie dag en probeer het zo goed te doen dat het ook goed aanvoelt, dat is wat telt !


Reacties

  1. Een hele ontboezeming Chris maar ze komt uit je hart dat lees ik zo... ja inderdaad soms moet een mens eens alles laten liggen en gewoon op zoek gaan naar zichzelf en de stilte om terug verder te kunnen. Hier maken we die wandeling meestal nog samen... Hou je daar goed, laat je niet inpalmen door de komende drukte en geniet maatje van elke dag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, inderdaad, ik heb de stilte tussendoor wel eens nodig om terug tot mezelf te komen. Ik ben echt wel een mens van de natuur en dat deed ik als kind ook : ik trok gewoon de berg op en het bos in. En omdat ik dat geleerd had van mijn vader en grootvader, vond ik allerlei dingen in het bos die anderen nooit zagen : een vogelnestje met eitjes erin van een winterkoninkje of van een roodborstje, in zag padden zitten na de winter in een holletje, nog redelijk beschut in een bosberm, voor velen dus niet zichtbaar.
      Daar vond ik dan de stilte, of gewoon naar "het broek" trekken om daar languit in het gras te gaan liggen en kijken wat daar zich allemaal in voort beweegt, raar maar waar, dat deed ik graag. Nu niet meer omdat ik het niet meer gewoon ben, ik heb de luxe ontdekt van een verzorgd en onbezorgd leven te hebben maar dat is niet genoeg voor een simpele ziel als ik. De stilte, daar is het hem om te doen, daar kan ik van genieten en zuivere lucht, gelukkig hebben we die nog in onze buurt al wordt die ruimte steeds maar kleiner, ik hou er gewoon van. Donderdag ga ik al wat vooruit werken tegen de feestdagen en dan kan ik ervan genieten met allen die hier naartoe komen om mee te vieren. Zo moet dat gaan al zal ik de dag zelf nog wel genoeg werk hebben om dat klaar te spelen ! Nog een fijne dag en ik zal ook maar voor jullie duimen zeker ?!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!