woensdag . . .

We zijn weeral in de helft van de week aangekomen, een dag als een ander maar toch ook een dag die ons zegt : het tweede deel gaat nog sneller dan het eerste !  Want dat gevoel heb ik toch steeds, ik wil nog dit doen en ook dat en dan weer denk ik nog aan wat anders . . . en zonder dat je het weet heb je tijd te kort.  Ja, lach maar, een gepensioneerde heeft tijd te kort, gewoon omdat je alles dan ook wat rustiger doet dan wanneer je nog jong was.  En die tijd ligt ondertussen toch ook al wat jaren achter ons, tenminste voor de meeste onder ons die als gepensioneerde thuis zijn gebleven van het werk.

Waar is de tijd, denkt een mens dan steeds, het is nog net of het was vorig jaar dat ik thuis ben gebleven van het werk.  En het is verdorie toch ook al meer dan 18 jaren geleden, het was immers in 2000, een jaar dat je niet zo gemakkelijk vergeet.  Soms denk ik dan : was ik nog maar aan het werk, maar neen, dat is niet meer voor ons weggelegd.  Wij zouden dat daar heel zeker en vast niet meer gewoon worden, die hectiek allemaal met haasten en twee werken tegelijk te willen doen, het zou ons niet lukken !  Daar ben ik nu al een tijd van overtuigd, al denken we daar vaak met weemoed aan terug.  

Maar genoeg over vroeger, vandaag zijn we dus woensdag, een dag als een ander.  Een dag die even snel als alle anderen voorbij gaat.  Hebben jullie dat ook dat tegenwoordig de tijd zo snel gaat, of ben ik dat alleen ?

In ieder geval een fijne dag nog en vergeet vooral niet te genieten !


Reacties

  1. gewoon vandaag leven Chrisje , gisteren daar kunnen we niets meer aan veranderen en morgen zien we wel! Vandaag een drukke dag geweest en de PC ging pas vanavond open maar ik kom je toch nog bedanken voor je reactie en je een rustige nacht wensen blogmaatje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook ik zit de laatste dagen wat in tijdnood maar misschien niet zo erg als jij, we hebben allemaal wel wat rond ons hoofd en die ingreep op maandag doet ons in versneld tempo een aantal dingen regelen. Immers is het zo dat mijn ventje niet meer zal mogen en kunnen spreken vlak na die ingreep, de volgende dagen zullen al moeilijk genoeg zijn voor hem. En nu deze laatste dagen heeft hij echt wel doorgegeven met babbelen, zo erg zelfs dat ik hem moest vermanen om toch maar even te zwijgen terwijl ik bepaalde rekeningen moest betalen. Ja, zwijgen is niet zijn sterkte! Echt niet, babbelen daarentegen . . . ! Vandaag heb ik zelfs nog selder in de diepvriezer gedaan, heb ik nog een aantal dozen eruit gehaald om gewoon het ingevroren goed zo te bewaren. Dan neemt dat minder plaats in want die dozen waren niet helemaal gevuld, gewoon verdeeld in porties die we zelf nodig hebben. Wat vlees in huis gehaald ook, nu vandaag dus zoals gebraden kip. Voor de komende dagen zal veel daaruit geput worden en morgen ga ik kippensoep maken, zal ook wel eens smaken, dan is die ook uit de vriezer en is er weer wat plaats voor wat anders. Nog een fijne avond.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!