woensdag . . .


Gisteren was het nog geen 16.30 u en het was al donker, buiten nog schemerdonker maar binnen zag je al niks meer.  Dat doet me eraan denken dat ik toch eens die klokken moet verzetten die onze verlichting op de kasten automatisch laat werken.  Handig als je eens een dagje weg moet van huis of wanneer je er voor een aantal dagen op uit trekt.  Dan lijkt het steeds dat er toch wel iemand thuis is, al is dat niet zo . . . 

Op maandag eens naar het kerkhof geweest, niet om alleen familie te groeten, neen, wel om er eens rustig kunnen rond te wandelen en langs te gaan bij graven waar bekenden hun laatste rustplaats vonden.  En ook om eens de toestand van de zerk van mijn grootouders te bekijken en wat eraan moet gedaan worden.  Die bestaat namelijk uit twee delen : een kader gemaakt uit arduinsteen en daarop een plaat in zwarte marmer.  Die plaat bovenaan die is nog heel mooi om toch al jaren daar te liggen, meer dan 40 jaren eigenlijk, alleen die arduinen rand is gans versplinterd.  Daar werden reeds herstellingen aan uitgevoerd maar door de inwerking van de elementen gingen de stukken terug uit mekaar en nu lijkt het of je daar niks meer wil aan doen.

Eigenlijk is dat ook zo, waarom dat graf daar nog langer laten liggen en om het uiteindelijk te laten verloederen, daar hebben we geen zin in, herstellen is niet aan de orde, gewoon omdat het geheel reeds te oud is en toch niet goed meer te krijgen is.  Dus besloten we om het weg te laten nemen en hebben ondertussen al een aanvraag ingediend bij het schepencollege.

We hopen dan ook dat ze daar een gunstig gevolg willen aan geven maar dat is steeds afwachten; pas in maart of zo zullen we weten of dat ook in orde komt.  En dan gaat daar nog een jaar overheen eer alles weg gedaan wordt ook, dus alles vraagt tijd en geduld . . . 

Voor iedereen een fijne woensdag gewenst en geniet er maar van, alleen wordt het nu steeds vroeger donker . . . tijd om de lichten aan te steken dus !!!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!